CA EN FR ES

 

¿COMO UNA POLILLA SE CONVIERTE EN ARBOL? PERFORMANCE

A càrrec de Mofuta (Hannah Berestizhevsky).

Fotografia de l'activitat

L’artista Mofuta ocupa la sala d’exposicions per tal de convertir-la en el seu taller de treball sobre el camuflatge. Un taller de treball obert al públic i des d’on la pròpia artista realitzarà un cicle de performances públiques, a la vista de tothom que s’apropi al carrer de l’Agricultura.

L’artista Mofuta (Hannah Berestizhevsky) diu:

“El tema general del meu treball és el camuflatge, que és un mecanisme de supervivència inevitable. En general, per a aconseguir aquest efecte l'objecte ha d'adaptar-se a les característiques de l'entorn i mitjançant això amagar els trets que destaquen en l'entorn. A través de la naturalesa, intento comprendre els humans en termes de condicions socials i interacció. M'interessa investigar com podem crear l'efecte de camuflatge sense eliminar les nostres característiques. El principal motiu de la meva curiositat és la idea que, si ens camuflem durant un llarg període de temps, és possible que no sapiguem qui som sense un entorn. Continuo tornant a la pregunta: si un arbre cau en el bosc però ningú ho sent, ha arribat a emetre soroll? Seguint la mateixa lògica, em pregunto: "si estic morta per dins, però ningú se n'adona, existeixo?"??

Recentment m'han atret les arnes, que són fascinants. La coloració i els patrons de les seves ales estan modelats per selecció natural perquè coincideixin amb els patrons de les escorces dels arbres, sobre els quals es camuflen les arnes. No es tracta només de la seva invisibilitat, sinó també del seu moviment i posicionament precís. Hi ha més de 160.000 tipus d'arnes, encara que en la meva recerca actual se centra en un tipus específic que té formes com a ulls en les seves ales inferiors. Quan senten una amenaça, estenen les seves ales, revelant dos ulls grans. Aquesta acció sobresalta al prestador, la qual cosa li dóna a l'arna preciosos segons per a escapar i aterrar en l'escorça d'un arbre per a camuflar-se. l'arna crea el resultat del camuflatge sense haver de canviar les seves pròpies característiques.??Veient que totes les pintures són el resultat d'una actuació, el meu treball és una pintura performativa.

El procés és una part important del treball, i el resultat final conté moviment i acció. El meu objectiu en aquesta sèrie és capturar el moment de l'enlairament. El moment que canvia la vida. Com es converteix una arna en arbre? Redueixi la velocitat, prengui's el temps per a observar el que va succeir. Quan alguna cosa desapareix, significa que es va anar? Què queda enrere?”

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Divendres 12 de març de 2021
Horari: a les 19 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació