CA EN FR ES

 

L'Estruch
Fàbrica de creació de les arts en viu

C. de Sant Isidre, 140
08208 Sabadell

  937 172 571      estruch@ajsabadell.cat

Horaris:
de dilluns a divendres, de 9h a 24.30h
dissabtes de 10h a 24.30h

Exposició GRIS PLOM. Arts Visuals a Sabadell 1960–2024

GRIS PLOM. ARTS VISUALS A SABADELL 1960–2024

Gris Plom és un projecte expositiu i audiovisual de recerca experimental i col.laborativa entorn de les arts visuals a Sabadell i el seu context social, cultural i polític des de 1960 fins avui. L'exposició es desplega en tres eixos temàtics, al Museu d'Art de Sabadell, l'Acadèmia de Belles Arts i L'Estruch. El projecte audiovisual presenta quatre migmetratges audiovisuals i una pel.lícula documental.

Gris plom presenta una constel·lació d’obres d’art, de documents escrits i visuals, així com d’activitats concebudes i realitzades per artistes de la ciutat, que mostra Sabadell com a un gran actiu creatiu. Gris plom estableix el punt d’arrancada a mitjans anys seixanta del segle passat i arriba fins l’actualitat, tot relatant-s’hi la conformació d’una xarxa d’arts visuals que és metropolitana, nacional i internacional, i que es desenvolupa en un moment que coincideix amb la transició inspirada pels ideals democràtics i la transició cap a una economia post industrial.

Els documents visuals i gràfics de GRIS PLOM presentats a L'Estruch, parlen del procés de transformació de Sabadell de ciutat industrial a postindustrial. Per la seva banda, les obres d'art presents a la mostra despleguen un mostrari de les pràctiques performàtiques contemporànies produïdes a Sabadell els darrers anys, com també obra d'artistes que exploren relacions entra art i ciutat.

Relació d'artistes Col·lectiu Oblique. Xavier Rístol. Joaquin Jara. Ariadna Albareda Sirvent, Frank Trobok, Ivan Merino, Guillem Celada, Oriol Enguany, Bestué -Vives, Laia Estruch, Anna Dot, Estel Boada, Daniel Moreno Roldan, Les Salonnières, Ramon Ruaix, Claudio Zulian.

Relació d'esdeveniments contextuals destacats: Reconversió del Vapor Llonch en l'Escola Municipal d'art Illa. Llançament del Manifest (1989). Aprovació del Mapa Cultural de Sabadell. Obertura de dues fàbriques de creació. Desplegament del programa d'activitats i residències de NauEstruch. Col·laboracions amb entitats de Sabadell i fora de la ciutat. Desplegament de l'eix programari: performance-feminismes-performativitat obert a tota la ciutat.

Audiovisual: L'audiovisual d'aquest espai reconstrueix l'origen històric de l'obertura de les Fàbriques de creació a Sabadell -fet pioner a Catalunya- amb la veu de les persones que les van conceptualitzar i impulsar, com també, de la situació actual d'aquests equipaments explicada pels seus agents actuals.

Gris Plom forma part de la Biennal d'Art Contemporani Manifesta15+

Horari exposició a l'Estruch: 17 a 20 h / Sala d'exposicions. Entrada pel carrer Agricultura, 88. Sabadell

Articles publicats sobre l'exposició:

- Gris Plom: Sabadell es descobreix a través de l'art. Bonart

- Gris Plom se presenta en Sabadell. Exibart