CA EN FR ES

 

L'Estruch
Fàbrica de creació de les arts en viu

C. de Sant Isidre, 140
08208 Sabadell

  937 172 571      estruch@ajsabadell.cat

Horaris:
de dilluns a divendres, de 9h a 24.30h
dissabtes de 10h a 24.30h

Centres de gravetat. Exposició

CENTRES DE GRAVETAT | EXPOSICIÓ

16/01 al 13/02 del 2025

Inauguració: dijous 16 de gener a les 19h

L’exposició és fruit d’una residència d’investigació i creació de dos artistes de Sabadell que han compartit un taller de NauEstruch durant els mesos d’octubre a desembre de 2024.

Montse Mármol. Cartes d’amor a les pedres

L’eterna correspondència

La divisió entre natura i cultura ha estat un pilar fonamental en la nostra comprensió del món. No obstant això, aquesta separació rígida es mostra cada vegada més insuficient a l'hora de mostrar la complexitat dels reptes ambientals als quals ens enfrontem.

La interconnexió entre natura i cultura es manifesta de manera evident en la crisi climàtica. La pèrdua de biodiversitat i la degradació dels ecosistemes són algunes de les conseqüències de segles d'explotació, fruit de la visió antropocèntrica que ha subestimat la importància dels ecosistemes.

'Cartes d’amor a les pedres', és un exercici col·lectiu per crear un espai de reflexió a través de l'acció, ampliant els marges dels afectes i fent ús del cos com a eina de transformació, diàleg i aproximació.

Xeivi Núñez Morera. Mira’m

Mira’m és una acció artística performativa realitzada el 16 de novembre de 2024 a Sabadell, on la tela de 25x25 metres es converteix en el símbol visible de la precarietat social, cultural i ecològica que afecta el territori. Aquesta instal·lació proposa un espai de reflexió col·lectiva i diàleg sobre la responsabilitat compartida per transformar la realitat.

Mira’m és una invitació a repensar les nostres relacions socials i la nostra connexió amb l’entorn, a través de l'art com a eina per a la transformació ecosocial. La tela, com a element simbòlic, ens fa preguntar-nos sobre el pes que compartim i la nostra capacitat per actuar de manera col·lectiva. Aquesta instal·lació és una crida a l'acció conjunta per canviar les condicions de precarietat que ens envolten i construir una realitat més justa, sostenible i inclusiva.

Fotografia: Helena Torrent

: : :

L’exposició és fruit d’una residència d’investigació i creació de dos artistes de Sabadell que han compartit un taller de NauEstruch durant els mesos d’octubre a desembre de 2024.

Centre de gravetat entès com a aquell punt on s'aplica la resultant de les forces gravitatòries que actuen sobre el cos. Com a aquell punt del procés creatiu on cada artista se sosté, després de diverses temptatives.