CA EN FR ES

 

L'Estruch
Fàbrica de creació de les arts en viu

C. de Sant Isidre, 140
08208 Sabadell

  937 172 571      estruch@ajsabadell.cat

Horaris:
de dilluns a divendres, de 9h a 24.30h
dissabtes de 10h a 24.30h

Al meu aire! Creació artística comunitària a l'Estruch

AL MEU AIRE! CREACIÓ COMUNITÀRIA A L'ESTRUCH

Tot procés artístic requereix del seu temps i del seu esforç. Tot procés de creació, necessita en algun moment o altre d'un públic. Les companyies i artistes residents a l'Estruch troben tot allò necessari per acomplir ambdues coses.

L’any 2023, vam iniciar una col·laboració amb CIPO, entitat que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, per engegar un projecte vinculat a la creació comunitària i a l’accessibilitat cultural a través de la creació artística. Han estat sis mesos en residència a la fàbrica de creació preparant un muntatge d'arts escèniques sota direcció de Jordi Cortés, Gloria José, Dela i Tona Punsola, artistes vinculats als col·lectius Liant la Troca, de dansa, i la Crispeta, de circ.

La direcció artística va fer un càsting entre les persones usuàries de l’entitat, del qual en va sortir un grup caracteritzat per la seva diversitat, tant pel que fa al gènere com a la complexitat física i a l’edat. Dos mesos d'assajos i un procés d'investigació i de joc ha permès treballar el moviment, la confiança, la complicitat com a grup i individualment. Al meu aire! és el resultat d'aquest procés. presentat al Teatre de l'Estruch el mes de juliol. Un espectacle que combina circ, dansa, equilibri, interpretació i gestualitat. Un espectacle on el més important de tot és el procés, l'aprenentatge, l'autoconfiança, l'emoció, la satisfacció, el treball en equip.

 Fotografia: Berta Tiana