CA EN FR ES

 

L'Estruch
Fàbrica de creació de les arts en viu

C. de Sant Isidre, 140
08208 Sabadell

  937 172 571      estruch@ajsabadell.cat

Horaris:
de dilluns a divendres, de 9h a 24.30h
dissabtes de 10h a 24.30h

Cafè d'Artistes Gris Plom

El Cafè d’Artistes dels divendres a l’Estruch convoca durant els mesos d'octubre a desembre a les artistes que formen part de l'exposició Gris Plom i també a les artistes sabadellenques que actualment es troben en residència a NauEstruch. Un programa que ens permetrà conèixer de primera mà alguns dels projectes artístics relacionats amb les pràctiques performàtiques que han passat per la fàbrica de creació els darrers quinze anys.

 _ Divendres 11 d’octubre a les 17.00 h. Sala d'exposicions

De Kathedraal | Xerrada  d’Estel Boada

El projecte De Kathedraal (Anna Dot, Daniel Moreno Roldán, Estel Boada) parteix del llibre homònim de l'il·lustrador David Macaulay, on s'ensenyen els passos a seguir per a la construcció d'una catedral gòtica prenent com a exemple les catedrals belgues i holandeses. El primer dia que vam arribar al taller de NauEstruch només teníem aquest llibre, així que vam començar a treballar-hi. Vam decidir que construiríem una catedral prenent com a referència les dimensions del nostre taller. Com que ens resulta impossible edificar una catedral de veritat, el que finalment fem és evocar accions pròpies del procés de construcció d'una catedral

Després de la xerrada, a les 18.30 h visita comentada de l’exposició Gris Plom a càrrec de la curadora Almudena Manzanal.

_ Divendres 25 d’octubre a les 17.00 h. Sala d'exposicions

Teràpia preventiva contra la histèria | Xerrada de Les Salonnières.

Projecte a l’entorn de la construcció de la feminitat. Les Salonnières parteixen de fotografies del segle XIX procedents de l’hospital de dones de la Salpêtrière: es tracta d’imatges d’espasmes absurds, catalèpsies rígides o moments d’èxtasi muts que han esdevingut a bastament icòniques pel que fa a la construcció de la identitat femenina.

ARTefACTe4, 19h. Sala 1. Performance de LORA i Joana Capella

 _ Divendres 8 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions

Geografies de la pell | Xerrada de Frank Trobok

Gira a l’entorn les vivències de les dones treballadores de les antigues fàbriques tèxtils de Sabadell als anys setanta. La proposta explora els cossos d’aquestes com un arxiu dels rastres d'experiències afectives vinculades a aquesta vida laboral.

TETart | Xerrada d'Ariadna Albareda

Acció on l’artista fusiona cos i pintura en un ritual de repetició i una experiència visual. En el curs d’aquest experiment, l’artista fa servir els pits com a pinzells. L’exercici pictòric es transforma en un acte empoderador que reclama el cos.

Artista resident a NauEstruch: Xavier Nuñez.

_ Divendres 15 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions

Performance d’Ivan Merino  

l’itinerari creatiu d’Ivan Merino es desplega entre els espais propis del disseny i de la creativitat lliure a partir del reciclatge i del menjar. Donar una nova
vida als objectes i matèries en desús és una constant de la seva pràctica com a eco-dissenyador.

Artista resident a NauEStruch: Alvar Fernandez

_ Divendres 22 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions

Reparaccions | Xerrada de Guillem Celada

Desplegament d’un singular programa d’intervencions urbanes anònimes, adreçades a la restauració arquitectònica de les llums MBM2, dissenyats
pels arquitectes Josep Maria Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay als anys 1960.

Un gran dinar | Xerrada d'Oriol Enguany

Amb Un gran dinar, Enguany demana a la seva àvia que dibuixi l’abecedari. A partir d’aquest punt, i amb la col·laboració del dissenyador gràfic Gerard Sierra, l’artista crea una tipografia que esdevé l’eix d’aquest projecte, en el qual conflueix el format d’instal·lació, el disseny d’objectes i el happening. El projecte es pensa com un homenatge a les supervivents.

Artista resident NauEstruch: Montse Marmol

_ Divendres 29 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions

Georgia & altres qüestions | Xerrada de Xavier Rístol

La seva peça té com a punt de partida la contractació de dos treballadors georgians per realitzar una excavació pseudoarqueològica al recinte de l’Estruch.

Mus in Pice | Xerrada d'Oriol Vilapuig del Col·lectiu Oblique

Mus in Pice parteix d’una cita llatina que utilitza el filòsof francès Michel de Montaigne, que significa "un ratolí en la pega". Es tracta d’una imatge metafòrica que recorda la impossibilitat de tenir una percepció objectiva de l'existència humana.

Després de la xerrada, a les 18.30 h visita comentada de l’exposició Gris Plom a càrrec de la curadora Almudena Manzanal.

 _ Divendres 13 de desembre a les 17.00 h.

Accions i tancament de temporada amb

René Ruaix | Performance. Sala d'Exposicions

Marc Vives | Performance

CuellarRabassa | Performance. Teatre

Intervenció Sonora Òxid de Plom. Amb Alejandro Robles, Lluís Borrell i Bernat Tortajada com a cloenda de l'exposició. Teatre