CA EN FR ES

 

L'Estruch
Fàbrica de creació de les arts en viu

C. de Sant Isidre, 140
08208 Sabadell

  937 172 571      estruch@ajsabadell.cat

Horaris:
de dilluns a divendres, de 9h a 24.30h
dissabtes de 10h a 24.30h

Performance de Joana Capella i LORA dins el Festival ARTefACTe4

Divendres 25 d'octubre, 19h a la SALA 1 de l'Estruch. Entrada lliure

Joana Capella | Volem una mica més de tu

Aquesta  acció que sorgeix com a resposta als mandats de rendiment que dominen el context laboral contemporani. L'acció està formada per l'execució
d'una serie de gestos i esforços musculars extrets de diverses pràctiques corporals, que porten al cos de la hiperproductivitat al descans, del sobrelaboreo al barbecho, mentre es projecten una serie d'imatges de diversos processos de producció maquínics.

Joana Capella Buendia (1990). Artista visual. Viu i treballa a la perifèria de Barcelona. La seva pràctica artística sorgeix com a resposta a les condicions semiòtiques i materials del context específic en que es desenvolupa la creació artística contemporània. Treballa a través de la performance, la instal·lació i el text. L’interessen les pràctiques quotidianes, la cultura popular tradicional i mainstream i les activitats considerades de vocació i ofici. Actualment, els seus projectes giren entorn el qüestionament de les nocions de productivitat pròpies del sistema econòmic actual, travessant els imaginaris dels debats de les noves ecologies feministes i les cures.

Foto: Albert Gironès

Col·lectiu Lora | Fantasmes per sempre

Divendres 25 d'octubre, 20h a la SALA 1 de l'Estruch. Entrada lliure

Conte sonor que creua la vida quotidiana, l'esotèric i l'apartat de successos del diari. El títol de la peça l'hem copiat d'un llibre preciós que no hem llegit, editat a l'Argentina i imprès als EUA en els 80, conté un text de Ray Bradbury i il·lustracions de Aldo Sessa. Amb aquesta proposta volem contar-vos una història, pensar en la nostra espiritualitat i en com lo paranormal se'ns presenta a partir de qualsevol cosa, com quan els fantasmes apaguen la llum o tiren coses al terra.

Lora són Laura Paz i Lara Martínez, un projecte d’arts visuals, literàries, gràfiques i sonores nascut a la Fabra i Coats amb l’excusa de preparar una peça per Seismes (la festa de les residents) ara fa tres anys. La primera performance que van fer juntes va ser "Una màquina que afirma l’atzar" que s’ha pogut mostrar també a Feedback (Fabra i Coats), a Dijous de Ràdio del Santa Mònica i al festival Ruido o Poesia a la sala Meteoro. Han participat al cicle de performance 4X444 a la sala Taro amb la producció “Fantasmes per sempre”.

Lara Martínez (Esplugues de Llobregat,1989), artista resident a la Fabra i Coats. Va començar com a dissenyadora gràfica, però amb el temps ha exercit de productora, tècnica de comunicació, artista, gestora cultural i tallerista. Forma part de procesos de creació dins i fora d'institucions artístiques, fent tallers, clubs de lectura, dibuixos, vídeos, poemes, textos, fanzines, performances, peces sonores, recitals o collages. És una artista multidisciplinària en el sentit que, com diu ella, fa moltes coses alhora sense ser una experta en res.

Laura Paz (València, 1988) és graduada en Arts i Disseny a l’Escola Massana, així com psicoterapeuta i professora de ioga. S’interessa en qüestions relacionades amb el cos des de la veu i el so. Està vinculada a la creació i la col·laboració col·lectiva amb projectes a la Plataforma d’estudiants de la Massana, el programa Performing Curation, el Cicle Catenaria a La Capella, el Festival Ullal. També ha partcipat al col·lectiu LiberArte i es una de les fundadores del col·lectiu Nabius, residents 2023 a la FiC.

Festival ARTefFACte

ARTefACTe4 mostra, el treball performàtic d’una trentena d’artistes i col·lectius, distribuïts en dues setmanes de programació i ubicats en tres ciutats metropolitanes diferents, Barcelona, L'Hospitalet i Sabadell. L'Estruch participa al programa LA LLANÇADORA de col.laboració amb la xarxa de les fàbriques de creació artística a Catalunya.