CA EN FR ES

 

LES NOU A LA CAPELLA

Les Nou: Montse Aránega, Alicia Arévalo, Noela Covelo Velasco/Élise Moreau

EN RESIDÈNCIA | ARTS VISUALS I PERFORMÀTIQUES

Les Nou és un cicle de presentacions dels projectes de les artistes que es troben en residència a l'Estruch, seleccionades per convocatòria pública en l'àrea d'arts visuals i pràctiques performàtiques dins l'espai NauEstruch. Cada trimestre tenim en residència tres projectes d'arts visuals i performàtiques, en total, nou projectes cada temporada. Les nou artistes residents aniran passant per La Capella per presentar la seva proposta de producció.

Aquest 15 de març serà el torn de la presentació dels projectes en residència de Montse Aránega, Alícia Arévalo i Élise Moreau/Noela Covelo Velasco.

Alicia Arévalo. Magical Theys

Magical Theys és una proposta instal·lativa i performativa que reflexiona sobre el gènere no binari i fluid a través de ficcions màgiques, prenent com a inspiració els anime i manga de Magical Girls. En aquestes narratives predomina l'ús de vestits especials que apareixen màgicament com una ritualitzada transformació anomenada Henshin. Aquest acte de performance lligat a la vestimenta és un mecanisme poderós de construcció d'identitat relacionat amb la creació d'imaginaris i corporalitats dissidents.

La intenció és resignificar l'imaginari del cavaller i les figures heroiques com una especulació imaginada des del queer. Per això, s'activaran armadures transparents, ornamentades, vulnerables, flexibles, fràgils, híbrides que a través de pràctiques Drag king serveixin per modelar corporalitats desviades que excedeixin binomis.

Amb el suport d'Art Jove Creació 2024, Sala d'Art Jove

www.instagram.com/arevalo_alicia/

Montse Aránega. Corporalitats expandides

Corporalitats expandides explora les condicions i les possibilitats de la pràctica performativa del dibuix com a dispositiu encarnat d'expressió en extensió. Mitjançant una desviació de la convencionalitat del cavallet, el projecte indaga sobre l'experiència vivencial del dibuix a l'espai físic, on el cos emergeix com a agent actiu de la creació artística. Així doncs, es posa l'accent en les implicacions organicoafectives i conceptuals i també en la materialitat de l'acció

www.instagram.com/montse.aranega/

 Noela Covelo Blasco / Élise Moreau. En esta sala hay magia

En esta sala hay magia és un projecte epíleg de l’òpera La Flauta Màgica, que es centra en el personatge epònim de la proposta. Indaga els mecanismes del gènere òpera i els examina amb una perspectiva artística experimental. La recerca al voltant de l’especificitat de la Reina de la Nit i les tres dames permet crear un altra narració des de l’artesania, la transparència i la fantasia precària.

Aquesta proposta també té el suport del projecte cultural i de residència Azala, d’Araba.

noelacovelovelasco.net

Divendres 15 de març de 2024, a les 18 h a La Capella. Carrer Hospital, 56 Barcelona

Dins el programa Concèntric de La Capella, en col·laboració amb Club9.