CA EN FR ES

 

CRIDA DE RESIDÈNCIES DE DANSA I NOUS FORMATS 2023-24

ATENCIÓ!!! Allarguem la data de presentació de projectes fins el 16 d'abril a les 24h

Fotografia de l'activitat

INFORMACIÓ DE LES RESIDÈNCIES DE DANSA I NOUS FORMATS ESCÈNICS setembre 2023 - juliol 2024

L'Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu, és un equipament municipal de Sabadell que compta amb diferents espais de residència i de difusió escènica.

Obrim crida oberta de residències pel període de setembre 2023 a juliol 2024.

Data límit de recepció de projectes: 14/04/2023 a les 24 h

La crida de residències de dansa i nous formats escènics té dues modalitats:

- RESIDÈNCIA D’INVESTIGACIÓ (sala d’assaig) de setembre 2023 a juliol 2024.
- RESIDÈNCIA TÈCNICA (al teatre) només es podran realitzar de gener a juny 2024.

L’Estruch ofereix:

- Cessió d’espais tècnicament dotats (sales d’assaig i teatre)
- Allotjament: Les companyies que siguin seleccionades en aquesta convocatòria també podran accedir a l’allotjament amb cuina i lavabo compartits. Els apartaments sempre s’hauran de compartir amb altres artistes. Aquest servei s’oferirà en funció de la seva disponibilitat.

Els projectes seleccionats es faran públics el 3 de maig de 2023 al web de l’Estruch www.lestruch.cat

1. Comissió i criteris de selecció

La comissió de selecció de projectes està formada per professionals del sector en els camps de la difusió, la producció i la formació relacionades amb la dansa i els nous formats escènics. La comissió valorarà positivament que les creacions siguin pròpies i també el grau d’investigació del projecte. Tanmateix, al tractar-se dels responsables de centres i programacions de referència a Catalunya, la comissió també treballa amb l’objectiu de donar màxima difusió a les propostes artístiques que siguin finalment seleccionades.

En la present convocatòria la comissió estarà formada per:

- Sònia Fernández directora del Graner, Fàbrica de Creació de Barcelona
- Roger Fernández, director del Festival Figueres es mou
- Sandra Arisa, coordinadora del centre d’Arts i moviment de Roca Umbert
- Thomas Noone, coreògraf i responsable de dansa del SAT
- Jordi Fosas, director de Fira Mediterrània
- Margarida Troguet, comisariats i acompanyaments escènics i vicepresidenta del CONCA
- Mireia LLunell, directora de l’Estruch
- Salut Tarruell, responsable del programa de dansa de l’Estruch

Criteris

La comissió de selecció valorarà l’interès artístic de la proposta i la seva adequació als serveis i recursos oferts per L’Estruch.

Els projectes seleccionats es faran públics el 3 de maig de 2023 al web de l’Estruch.

2. Modalitats de residència

La crida de residències de dansa i nous formats escènics té dues modalitats:

- RESIDÈNCIA D’INVESTIGACIÓ (sala d’assaig) de setembre 2023 a juliol 2024.
- RESIDÈNCIA TÈCNICA (al teatre) només es podran realitzar de gener a juny 2024.

RESIDÈNCIA D’INVESTIGACIÓ: adreçada a persones físiques, col·lectius i companyies de dansa i nous formats escènics, de l’àmbit internacional o nacional que vulguin desenvolupar un treball d’investigació i creació, encara que l’objectiu final no sigui l’exhibició immediata d’un espectacle. Permet el treball en els horaris que finalment s’acordin, però també trobar-se amb altres artistes, altres disciplines o amb altres especialistes que puguin nodrir la investigació artística. No és tècnica, per tant, les sales no disposen de dispositius d’il·luminació escènica. Cada sala disposa d’un equip de so i en el cas que estigui disponible, es podria cedir material de videoprojecció.

Els espais on es podrà realitzar la residència són les diferents sales d’assaig de l’Estruch.
Més informació: https://lestruch.sabadell.cat/espais

La durada de la residència serà de 4 setmanes de residència de dilluns a dissabte tot i que dependrà de les necessitats i naturalesa de cada projecte i un horari de 10 a 15 h o bé de 16 a 20 h. No es podrà disposar de la sala en exclusivitat.

Es seleccionaran per part de la comissió un total de 10 residències d’investigació ( 4 de setembre a desembre 2023 i 6 de gener a juliol de 2024 )


RESIDÈNCIA TÈCNICA
En aquesta crida només es poden demanar residències tècniques al teatre per realitzar en el període de gener a juny 2024.
Adreçada a persones físiques, col·lectius i companyies de dansa i nous formats escènics, de l’àmbit internacional o nacional que estan treballant en un espectacle, que estan arribant al final del seu procés de creació i necessiten suport tècnic per enllestir la producció final.
L’espai on es podrà dur a terme la residència és el Teatre de l’Estruch. Més informació i fitxa tècnica: https://lestruch.sabadell.cat/espais
La durada de la residència tècnica serà de 10 dies, de dimarts a dissabte i es disposarà de l’espai en exclusivitat. L’Estruch aportarà el personal necessari per treballar les condicions tècniques, sempre amb relació al material existent al Teatre. L’horari de treball serà de 10 a 14 i de 15 a 17 h amb la possibilitat de presentar el projecte al teatre dins la programació de l’Estruch en finalitzar la residència, si així s’acorda.

Se seleccionaran per part de la comissió un total de 4 residències tècniques de gener a juliol de 2024.

COM SOL·LICITAR RESIDÈNCIA
3. Com sol·licitar la residència

Empleneu la fitxa de sol·licitud.

4. Condicions de la cessió

La companyia o artista seleccionat haurà de fer constar obligatòriament en tots els materials de difusió relacionats amb l’espectacle produït; amb el suport de + els logotips del centre o la frase “amb el suport de l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell”.
Els artistes dels projectes seleccionats hauran de comprometre's a participar en les diverses activitats que s’acordin amb la direcció del centre: la inclusió de l’espectacle en els programes de difusió, les activitats de relació entre els artistes residents i la inclusió en el Programa Educatiu de l’Estruch.

El centre disposa d’espais de descans per allotjar als artistes que ho sol·licitin. Es donarà prioritat depenent del lloc de procedència i se cediran segons disponibilitat. Aquests espais són sempre compartits.

Les companyies o artistes seleccionats en residència signaran un document que regularà la cessió de l’espai on hi constaran el calendari, els horaris i les sales utilitzades, així com l’acceptació de la normativa d’ús, a més de la contrapartida que s’acordi a canvi de la residència de creació, si s’escau.

L’Estruch es reserva la possibilitat de modificar el calendari sol·licitat per tal d’organitzar el pla definitiu de residències. L’incompliment per part de la companyia o l’artista seleccionat d’aquests pactes deixaran sense efecte la cessió dels espais destinats a la residència. Per a més informació dels espais, serveis, durada i tipologia de residències de producció que ofereix l’Estruch, consulteu www.lestruch.cat o bé truqueu al telèfon 93 717 25 71 i demaneu per Salut Tarruell o Mireia Llunell.


 Data i Horari: 

De divendres 14 d'abril de 2023 a diumenge 16 d'abril de 2023

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació