CA EN FR ES

 

MÀNDORLA. FESTIVAL ARTEFACTE. ARTS VISUALS

A càrrec de Paloma Orts.

Fotografia de l'activitat

Festival ARTefACTe2 a l’Estruch.
L’Estruch participa de nou amb el festival ARTefACTe com a centre col·laborador al programa PERFORMING CURATION. PERFORMING CURATION és un experiment pioner de curadoria oberta que convida a la ciutadania a escollir el programa d’artistes per al festival ARTefACTe 2022, el qual té lloc en els principals centres d'art contemporani de Barcelona com ara el Centre de les Arts Lliures, MACBA, Santa Mònica, TPK i a l’Estruch de Sabadell
Després d’un procés de mesos de treball entre aquests centres per definir el mecanisme assembleari de selecció, el passat mes de març es van organitzar dues assemblees obertes al Santa Mònica i al MACBA, amb la participació d'una cinquantena de persones, les quals van escollir un eix temàtic i quatre artistes de performance.

L’eix temàtic aprovat en assemblea pretén reflexionar en la idea d'un manual d'instruccions per a un canvi de paradigma davant l'actual crisi civilitzatòria. Amb aquest objectiu, els artistes seleccionats que formen part del programa del festival ARTefACTe2 a L’Estruch són Paloma Orts i Neus Masdeu.
ARTefACTe2 a l’Estruch constitueix, doncs, un aparador del present de les pràctiques performàtiques a la península, on es podrà veure Màndorla, de l’artista alacantina Paloma Orts i, el mateix dia, s’organitzaran tallers de performance amb l’artista catalana Neus Masdeu i l’artista italià Hannes Egger.

MÀNDORLA. Paloma Orts, 20h, performance.
L’espectacle d’Orts beu del fet que la màndorla és el símbol de la vulva, el marc que dona pas a una nova vida, per capgirar la història i pouar valors originaris mitjançant un ritu performàtic. Màndorla és el portal que travessa la mort per endinsar-se a la vida, és el niu daurat que valora la gestació i el naixement com a acció sagrada, és l'estima pel renaixement d'un mateix i el de la humanitat.

Organitza: CLUB 9
Participen: MACBA, SANTA MÒNICA, FUNDACIÓ JOAN BROSSA CENTRE DE LES ARTS LLIURES, L’ESTRUCH i TPK
Col·laboren: AJUNTAMENT DE BARCELONA i CASA ÀSIA

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Divendres 30 de setembre de 2022
Horari: a les 20 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

Sala d’exposicions de l’Estruch.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: Sala d’exposicions de l’Estruch

planol


Com arribar-hi?

Més informació