CA EN FR ES

 

TRAVESSIA CÒSMICA I LA BUFANDA. DIA DE LA DANSA

A càrrec de :Gisela Creus i Oriol Roca

Fotografia de l'activitat

TRAVESSIA CÒSMICA, és una peça de dansa que forma part del procés de recerca i creació del llenguatge i la poètica de la dansa dut a terme per Gisela Creus en col·laboració amb diversos artistes i en Residència a l’Estruch, nunArt Creacions i Sala Albert Camus de Menorca.

Durant el procés han aflorat temes, com la complexitat de la relació humana amb l'entorn, tant físic, com energètic i humà. La comoditat i la incomoditat que ens genera aquest espai relacional i en constant cerca de Cosmos, l'univers concebut com un tot ordenat en l'ésser individual i social.

Vivim en un univers estrany i meravellós. Es necessita una extraordinària imaginació per apreciar-ne l'edat, la mida, la violència, i fins i tot la bellesa. Podria semblar que el lloc que ocupem els humans en aquest vast cosmos és insignificant; potser per això mirem de trobar-li un sentit i de veure com hi encaixem. -A Briefer History of Time, Stephen Hawking.

Biografies:

Gisela Creus és ballarina, educadora i coreògrafa amb interès internacional i interdisciplinari. Llicenciada en Dansa a la Trinity Laban de Londres. És co-fundadora de l'Associació nunArt Creacions i des del 2007 compagina la seva carrera artística amb la co-direcció d’aquesta.
Com a intèrpret i creadora ha treballat en diverses companyies de dansa, coreògrafs, col.lectius i projectes escènics a Europa i Estats Units. S’especialitza en dansa contemporània, improvisació, dansa creativa, tècnica de la dansa clàssica i ioga. Actualment dirigeix el Programa d'acompanyament a la creació col·lectiva PROJECTem i el Projecte Sincronies Escoles.

Marha Echavarria, és ballarina de Dansa Contemporània i mestra en Art Dramàtic.
Es Llicencia en Educació Artística a Colombia i obté el Màster en Dansa Moviment Teràpia a la UAB. És professora i practicant de Hatha ioga (Iyengar i Anusara).

Borja Díaz, Multiinstrumentista amb un peu en les tradicions musicals d'aquí i d'allà, i l'altre en tècniques electròniques de creació sonora com el sampleig o la síntesi modular. Borja Díaz ha col·laborat amb centres d’arterapia, espais per la investigació del moviment i sessions de dansa trance.

FITXA ARTÍSTICA
Direcció: Gisela Creus
Creació e interpretació: Gisela Creus i Marha Echavarria
Composició Musical: Borja Díaz
Acompanyament artístic: Triny Reinoso
Col·laboració: Associació nunArt Creacions


LA BUFANDA és un espectacle de dansa i teatre que combina la paraula i el moviment per explicar una història que té com a protagonista en Jess. En Jess explica aquella vegada que va conèixer a Nat en un bar… tot va ser tan ràpid, van passar de ser res a ser tot.
I de cop, tot s'atura en aquell sopar, en aquelles paraules que en Jess li vol dir. Que fa temps que es prepara. Tot s'acaba o tot comença?
Una barreja de paraules, moviments i emocions que s’entrellacen per respondre a una pregunta: ¿Què va passar en aquell sopar que va marcar un abans i un després a la vida d'en Jess?
La Bufanda parla d’aquell punt d'inflexió quan t'adones que mai més tornaràs a ser com abans, que alguna cosa dins teu ha canviat. El moment en que la teva innocència és perd i es guanya la experiència.

Oriol Roca ha estudiat a l'escola Varium i ha complementat la seva formació com a ballarí a la jove companyia Fre3bodies dirigida per Nicolás Richinni i Nadine Gerspacher. Allà també es forma en teatre físic amb la cia. Zero en Conducta, Hannes Langolf (DV8) i Olga Álvarez (cia. La Taimada).

Ha treballat amb en Josep Tines i en Cacu Prat per l’espectacle Torneriejant i Retorns; també ha ballat amb la cia. Sol Picó i ha format part de l’espectacle Dansa per Tutti de la productora Anexa. També forma part de la cia. Los Escultores del Aire i és docent de dansa contemporània al Kmy Studio de Sabadell i a La Piconera de Barcelona.


FITXA ARTÍSTICA
Direcció i coreografia: Oriol Roca
Veus en off: Emma Nevado
Vestuari: Maria Àngels Freixas
Supervisió coreogràfica: Emma Duran i Mònica Abad.
Supervisió teatral: Alba López i Adrià Corral.
Col·laboració: Kmy Studio

Preu10€

 Data i Horari: 

Dia: Dissabte 30 d'abril de 2022
Horari: a les 20 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació