CA EN FR ES

 

LA BUSSEJADORA. ARTS VISUALS

A càrrec de :Laia Ventayol

Fotografia de l'activitat

Laia Ventayol viu i treballa entre Barcelona i Bayreuth. En la seva pràctica utilitza mitjans basats en el temps: vídeo, performance o la conversa, i la instal·lació que resulta de tot aquest moviment. També investiga sobre el temps, el moviment, la transició, la transformació, la traducció, la desviació i el canvi que esdevé en el seu entorn més immediat. Va iniciar els estudis de Belles arts a la UB i els va continuar a la Akademie der bildenden Künste Nürnberg - Prof. Heike Baranowsky. El 2021 obté el MA en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la UB.

Ha realitzat exposicions individuals al CCA Andratx de Mallorca el 2012, a la Galeria Maior de Palma el 2017 i al Loop Festival de Barcelona el 2021. També ha participat en diverses exposicions col·lectives a Alemanya i Espanya, algunes d’elles són: ‘Die offene Seite’ a Wiensowski & Harbord Berlin el 2014, ‘Goldrausch 2017’ al Kunstquartier Bethanien Berlin, ‘The King, The Garden City, The Chorus & The Captain’ durant Arnis Residency 2019, ‘Uns altres temps’ a The Green Parrot Barcelona el 2021.

A l’Estruch treballarà en "La Bussejadora", un primer apropament a la comunitat Haenyeo, de la qual li interessa la tradició sonora i ritualista. Són les dones bussejadores de l’Illa Jeju a Corea del Sud. Elles mantenen l’economia domèstica ajudant-se de la pesca submarina, però sense cap aparell que els faciliti la respiració. El 2021 anava a formar part del programa en residència SeMA Nanji Residency per a dur a terme in-situ la investigació teòrica i audiovisual. A la tornada, volia convertir els resultats d’aquesta experiència en una acció a Nauestruch. Però la pandèmia del Covid-19 ha invertit l’espai i el temps de treball. Ara començarà la investigació des de Sabadell, una ciutat que es situa paradoxalment lluny de la mar.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Divendres 8 d'abril de 2022
Horari: a les 17 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Preus i venda d'entrades


VENDA D'ENTRADES

Més informació