CA EN ES

 

NOW 2/21. ARTS VISUALS

A càrrec de Maria Francisca Trobok i Javiera Robledo, Julia Mariscal, Oriol Enguany.

Fotografia de l'activitat

NOW 2/21 és la jornada en que es mostren els projectes en residència d’artistes d’arts visuals i performance de NauEstruch, en aquest cas de la temporada abril a juny. següents: Geografies de la pell de Maria Francisca Trobok i Javiera Robledo, Ocells-Textos-Onades.de Julia Mariscal i de l’artista guanyador de la convocatòria Sabadell Obert d’Art Emergent de l’Acadèmia de Belles Arts: Correspondències d’Oriol Enguany

Geografies de la pell, Un procés de creació artística guiat pels artistes Frank Trobok i Javi Robledo.
En aquest projecte explorem l'afectació dels cossos/pells i rastres d'experiències afectives vinculades en l'àmbit textil per imaginar els nivells d'arxius que conté el cos. D'aquesta manera en aquesta pràctica es configura una poètica de l'acció sonora i performativa amb dones de Sabadell treballadores d'antigues fàbriques tèxtils dels anys 70.

"Totes les pells que he sigut teixeixen una memòria compartida"

Ocells-textos-onades de Julia Mariscal és una instal·lació escultòrica que parteix de materials inorgànics, com el vidre o la pedra, i d’altres d’origen biològic com el cos, la llet, el cabell, el fang o plantes. El llenguatge escultòric articula la performance en la qual l’artista manipula els objectes i amb el seu cos interactua amb altres objectes, tot creat dinàmiques visuals i sonores. Sense pretendre narrar una història, a Ocells-textos-onades Mariscal transporta el públic a un temps prehistòric des d’una perspectiva matriarcal. Julia Mariscal (1981) és una artista barcelonina que ha estudiat a Londres (Goldsmiths College of Art and Design i al Chelsea College) i ha presentat les seves peces a diferents galeries, teatres, fires i exposicions d’Europa.

Correspondències d’Oriol Enguany

A través d’una tipografia dibuixada, comparteixo missatges entre el taller NauEstruch i l’espai públic de la ciutat de Sabadell.
Aquests esdevenen a traves de trobades en físic i d’altres a traves de whatsapp.
Tornant a la tipografia. De la A a la Z, les lletres han estat dibuixades per la meva àvia que mes endavant en parlarem.
De moment dir, que no sap llegir ni escriure.
L’any 2019, vaig demanar-li que dibuixés un abecedari. D’aquest, un amic dissenyador i tipògraf, Gerard Sierra s’encarrega de passar aquestes lletres a teclat digital per poder escriure per sempre més amb les lletres que mai van poder ser llegides. Aquest projecte va dirigit a les supervivents, al llenguatge i sobretot a la meva àvia.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Divendres 2 de juliol de 2021
Horari: a les 18 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

Sala d’exposicions de l’Estruch.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: Sala d’exposicions de l’Estruch

planol


Com arribar-hi?

Més informació