CA EN FR ES

 

NOW PRESENTACIÓ FINAL DE RESIDÈNCIES DE NAUESTRUCH. ARTS VISUALS

Fotografia de l'activitat

NOW PRESENTACIÓ FINAL DE RESIDÈNCIES DE NAUESTRUCH
Dijous dia 3 de desembre
Hora: de 18 a 20 h

- 100 GRAMOS DE HISTORIA. Julia Calvo.

Què sabem del llegat històric amagat sota els fonaments dels edificis industrials?

Júlia Calvo en el projecte Arquitectura urbanística explora el marc històric de la zona industrial de Can Roqueta.

A partir d'unes gravacions i captures, l'artista teixeix relacions entre els primers assentaments prehistòrica i el polígon actual per revelar la mutabilitat de l'espai natural de la zona i el paper de l'arquitectura com a motor del desenvolupament de la societats.

Arquitectura urbanística llença una nova mirada sobre la controvèrsia sobre els "no llocs."


- TÍTULO PROVISIONAL. A càrrec d'Adriana Reyes, Marta Azparren i Irene Navascués.

Com podem qüestionar les biografies sexuals?

A partir d’un teixit associatiu, militant i artístic, l’Adriana Reyes, la Marta i la Irene treballen en un procés de recopilació d’experiències i sabers sobre la sexualitats de cossos i intel·lectes diversos.

Es tracta d’un treball d’investigació en la que reuneixen un grup de dones, dones homosexuals i dones trans amb o sense diversitat funcional per donar-los veu.

Les tres artistes indaguen en aquestes biografies sexuals per qüestionar-les en una instal·lació audiovisual documental perquè el públic interactuï amb elles.

Llicenciada en antropologia social i cultural, Adriana Reyes és una artista i coordinadora de projectes socials que articula la seva trajectòria a través dels estudis de cos, l’antropologia i els feminismes. El seu treball artístic i social (és la directora de l’Àrea d’Habitatge a la Fundació Aprocor) s’arrela en la comunitat.

Llicenciada en Belles Arts, la Marta Azparren es dedica a la videocreació. Ha presentat els seus treballs en certàmens i festivals internacionals com Art Beijing o Kassel Dokfest. Azparren col·labora sovint en produccions d’arts escèniques d’artistes com Fernando Renjifo, Rocío Molina i també col·labora amb músics.

Formada en estudis de cinema, Irene Navasqués és educadora social i actualment estudia antropologia.


- BURN YOUR GARDEN, Victor Colmenero

El jardí és un espai allunyat del sistema de producció, però malgrat tot en forma part. És un tros de terra, una propietat. El jardí és un espai obert, una escapada de casa. No hi ha jardí sense casa.

BURN YOUR GARDEN és un projecte de Victor Colmenero Mir que sorgeix com un pregunta sobre la manera de produir en el món de les Arts. Les pràctiques artístiques pretenen ser distòpiques o antisistema, tanmateix acaben reproduint les mateixes estructures sobre les quals es rebelen.
En aquest projecte performàtic, Colmenero també es qüestiona com ens relacionem i configurem el nostre entorn. Burn your garden és una recerca sobre el terreny i el territori plasmada en forma de jardí.

Vi´ctor Colmenero Mir (Madrid, 1986) és graduat per la RESAD en Escenografia, Il·luminació i vestuari i també té un postgrau en Estudis Transversals d’Art per l’Escola SUR. Com a dissenyador en arts escèniques ha treballat per companyies com Lara Brown, Sharon Fridman, Olga Mesa i Francisco Ruiz de Infante o Itziar Barri. Com a performer ha presentat projectes en diferents festivals i espais com Danzamos 17 a Conde Duque, el festival Perform Perform a Suïssa, el Matadero o la Casa Encendida de Madrid, entre altres.


- MATCH GOLD, Nataly Prada Elejalde

Nataly Prada va crear set identitats falses per infiltrar-se dins de l’aplicació Tinder. A partir d’aquest recurs d’autoficció, l’artista explora la incomprensió de la intimitat, la sexualitat i la identitat: l’or contemporani, per proposar altres narratives i tecnologies de ficció emocional.

MATCH GOLD! És un projecte de vídeo i performance que explora la relació entre la “extimitat” -la intimitat exhibida-, la memòria i l’atemporalitat a partir d’experiències individuals i col·lectives. És a dir, és un projecte que desafia l’espai i el temps quan allò íntim s’exhibeix i per tant es converteix en “èxtim.”

Nataly Prada Elejalde (Colòmbia, 1988) és una artista que abraça àmbits transversals des de la producció, mediació, recerca i educació en el pensament visual. Graduada en arts plàstiques i màster en arts visuals i educació, Nataly ha rebut diverses beques importants a Colòmbia. Actualment viu a Barcelona i realitza un una residència associada en l’Espai d’Arts de Roca Umbert de Granollers i també forma part del programa de residències d’investigació del MACBA (2020- 2021).

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 3 de desembre de 2020
Horari: de 18 a 20 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació