CA EN FR ES

 

DIRTY DANCING. PRESENTACIÓ DELS TREBALLS DELS RESIDENTS DE L'ESTRUCH. ARTS ESCÈNIQUES

Dia: 27/06/2015 | Hora:11:00h | Preu: Gratuït | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al matí, a les 11

11-14h Activitats Laboratori Social Metropolità al taller 1 i al pati dels til·lers
Laboratori Soci
al Metropolità (LSM), projecte amb residència estable a L'Estruch, programa una nova assemblea de la Xarxa d'Intercanvi de Sabadell (XIS) que continuarà amb micro-tallers de creativitat, cuina i com fer molt amb poc. Durant el dia estaran habilitats punts on trobar la parada d'intercanvi, la biblioteca mòbil, Pantalla Oberta i Jam Session Creativa. Veniu amb la canalla perquè hi haurà un "Racó Infantil".

11h-FI Dirty Dancing Non-Stop al Taller 3
Projectarem la "Dirty Dancing" a una velocitat 10 vegades menor a l'habitual. Alentint així cada intent, cada assaig, cada moment d'intensitat del film. La pel·lícula ens acompanyarà al seu ritme durant to el dia i amb ella el leitmotif del "ball brut", com a gest al·legòric del caràcter transdisciplinar i mestís de les pràctiques que es duen a terme a l'Estruch.

11-12h Dirty Dancing Match al pati de l'Estruch
Partit de futbol entre les residents treballadores de L'Estruch VS ex-residentes públic espontani. Què més s'ha d'explicar? Vine amb roba de ballar per jugar a futbol: tutús, malles, tops fluorescents, cintes de cabell… tots els accessoris són benvinguts, sobretot canyelleres. Treballadores, residents, ex-residents i qualsevol persona que s'hi vulgui afegir, faran aixecar la pols.

12-13h Reunió conclusió del projecte NoFer (sala 2)
Des del passat mes de febrer s'ha posat sobre la taula una pregunta que s'ha anat desenvolupant en diferents fases. Com podem deixar de fer? Quines conseqüències comporta? Amb l'objectiu de formar un grup amb el qual planejar una tancament durant 7 dies per NO FER, s'han realitzat reunions, debats més i menys formals i s'ha compartit material textual i audiovisual sobre el tema. La experiència del recolliment es va fer pels voltants de Setmana Santa i des de llavors han sorgit rumors, nous diàlegs i possibilitats que volem recollir durant aquesta trobada.

16-17h Nucelar, presentació de fanzine (sala 2)
El col·lectiu Nucelar ha estat durant aquests mesos fent recerca entorn la construcció d'imaginaris col·lectius que va tenir el seu moment àlgid el passat mes d'abril on realitzaren un taller de banderes. Aquella jornada barrejava la elaboració manual de les banderes, l'intercanvi de coneixement mitjançant textos i finalment un cercaviles que ens va portar per diversos llocs del Sabadell industrial. La presentació vol fer públic aquest procés, tot compartint els materials i obrint el diàleg.

17-17.30h Presentació del treball de Caterina Almirall (taller 4)
Caterina Almirall parteix de la voluntat de posar en qüestió estructures socials i culturals "naturalitzades", per desestabilitzar les construccions de les que ens servim com a convencions per relacionar-nos. La societat, tal com se'ns presenta, justifica l'existència excloent d'un dins en oposició d'un fora. Naturalesa/ cultura, civilitzat/salvatge o professional/amateur son elements que se'ns presenten com antagònics. La màgia és la ciència dels "noms secrets". El nom secret, és el nom que tenien les coses a l'Edèn, són les paraules abans de Babel. La paraula "màgia" deriva etimològicament de "poder" o "ser possible". Podem doncs, inventar un llenguatge, desfernos de la forma de les coses tal com les coneixem, no tant per a trobar-ne de noves, sinó per a suspendre momentàniament els significats que ja coneixíem.

17.30-18h Mostra del grup "fer cosa fora" al taller 5
El grup "fer cosa fora", en aquest cas els projectes individuals de Antolín/Súnico/Palau, sorgeixen com a reflexió entorn al cos a vestir. Què són les peces de roba que ens vesteixen, què vestim. Espai, gènere i persones es dilueixen en aquesta instal·lació col·lectiva, sorgida dels processos amb els quals han dut a terme les nostres col·leccions d'indumentària.

18-19h Omaris Mariñas presenta 1mm2 (dansa) a la sala 1
El espacio que fue, el recuerdo de lo que hubo. Las edificaciones viejas desaparecen; y de la memoria, los espacios de mangle y verdor... Ahora lujos y espacios impagables. Un enclave se extiende en la ciudad.

Coreografía i Interpretación: Omaris Mariñas Quintero
Colaboración con: Susana González Revilla, Bárbara Cali y Frédéric Filiatre
Fotografía: Bárbara Cali, Alegre Saporta, Eduardo Vega Patiño
Música original: Nick Bärtsch, David Byrne, 16HorsePower, Arcade Fire, Torrentes para mejorana panameña.

OMARIS MQ. (Panamá, 1982)
Gana el Premio Nacional a Mejor Intérprete en Danza, 2009-Costa Rica. Integrante del grupo 50Days Flying Low and Passing Through Costa Rica, en el taller intensivo con David Zambrano, 2010. Ha realizado montajes propios y colaboración como miembro fundadora y artista de nána na Colectivo de Danza, presentado en espacios de Festivales en Nicaragua, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, México, Francia desde el 2009 hasta la fecha, donde además produjo y ejecutó 3 premios IBERESCENA de creación y co-producción. En el 2011 gana beca del FONCA y AECID para el Programa de Residencias Artística para Creadores Iberoamericanos y de Haití, para creación coreográfica con intérpretes y artistas mexicanos en México DF.

Recientemente es finalista del Certamen SóLODOS en DANZA, Costa Rica 2015, donde gana la programación como semifinalista para 14 Certamen Internacional de Coreografía Burgos and New York, con la pieza 1mm2 (extracto), España 2015.

Actualmente trabaja como creadora independiente, www.wa-taa.org

19h-FI Exposició d'Opening Fertilizació Creuada a la sala d'exposicions
Exposició amb Dibuixant Sabadell, Amics del Jardí de l'Amistat, Dispositius Cartogràfics, Zisis, Antonio Garcia, Dan Gawrosky, Territoris Oblidats. A cura d'Anna Recasens - LSM

19.30-21h Presentació de Sergi Botella a la Carpa Petita
"Gestalt, Una 'paroximació' al Gest extrem" consistirà en una re-mescla de diferents materials que ha anat experimentant Sergi Botella durant el seu període de residència. Gestalt es podria traduir entre d'altres significats com a "construcció", però també com a corrent de la psicologia moderna, que proposa la vàlua del tot, més enllà de les seves parts. Es mostraran exemples de gesticulació en diferents formats: Una revisió de pintades de mitjans dels 80 fetes per encàrrec a la ciutat de Sabadell, una visita guiada a una botiga o l'implementació de mobiliari urbà extra, entre d'altres. El Sergi ens convida a imaginar-nos la sessió com el primer manifest de pensament polièdric pràctic de la història.

21.00-21.30h Concert-acció de Camila Cañete al Teatre
"Música del Món" posa títol a la performance d'una cantant que no canta (silenciada) acompanyada d'una banda local. El tema interpretat és el conegut "New York, New York" de Frank Sinatra, mostrant així la idea d'un món on l'imperialisme cultural contamina la identitat local.On la idea de lo local és una adaptació de lo globa