CA EN FR ES

 

PROGRAMA DE RESIDÈNCIES DE FERTILITZACIÓ CREUADA 3

A partir de: 28/04/2014   Fins: 22/06/2014 | Hora:09:00h | Preu: gratuït | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol


PROGRAMA DE FERTILITZACIÓ CREUADA 3
INVITACIÓ A PARTICIPAR
Acció Cultural Metropolitana us convi
da a participar del programa de residències FERTILITZACIÓ CREUADA 3 a realitzar en el marc del Laboratori Social Metropolità i amb la col·laboració de l'Estruch.

EL PROGRAMA D'ENGUANY CONSTA DE:
10 SETMANES DE MICRO-RESIDÈNCIES AL LABORATORI SOCIAL METROPOLITÀ SETMANES: 28 ABRIL -22 JUNY 2014

La proposta del programa consisteix en realitzar una sèrie de 10 micro-residències d’una setmana cadascuna. L’espai es cedeix a artistes, gestors culturals, a entitats i associacions de caràcter social, amb els quals es vol compartir un objectiu d’activació cultural, configurant l'espai com un lloc de trobada oberta a la creació i la participació. Les micro-residències són ofertes amb el compromís de realitzar una activitat oberta al públic, que actuï com a retorn i difusió de la seva proposta cultural a la ciutat.
En aquestes micro-residències d'una setmana, es posen en pràctica idees, es preparen activitats, es pot experimentar i reflexionar. Les residències proveeixen de taller i recursos tècnics, així com ofereixen la possibilitat de posar en comú el treball a realitzar i trobar col·laboradors tant dins la comunitat de l'Estruch com en la ciutadania.
Durant aquest període hi haurà almenys dos propostes o activitats convidades per realitzar a Sabadell i obertes a tothom per tal d'afavorir les relacions i les possibilitats de col·laboracions transversals.
El treball d'aquestes micro-residències es presentarà en una jornada el dissabte 22 de Juny i les conclusions de tot plegat es presentaran en forma d'exposició oberta al públic durant la Festa Major de Sabadell al setembre.
LSM RED. SUPORT A PROJECTES D'INVESTIGACIÓ -TRIMESTRALS
Aquestes residències, s'atorgaran a projectes i iniciatives que posin en relació la pràctica artística, l'espai urbà i l'àmbit social. I per a realitzar recerques diverses que facin referència tant a la memòria històrica com a la construcció d'un comú sobre la base de les necessitats i conflictes actuals.
De les iniciatives presentades es triaran 3 que podran desenvolupar el seu treball a l'espai del Laboratori Social Metropolità entre el maig 2014 i maig 2015. Aquestes iniciatives podran utilitzar el LSM com a espai de treball, amb els recursos tècnics necessaris i dins de les dinàmiques de relació, formació i difusió desplegades en les residències de l'Estruch. Es tenen previstes presentacions obertes dels projectes i una presentació al final de temporada en conjunt.
LSM SUMMER LAB. LABORATORI DE PROJECTES I IDEES PER NOIS I NOIES
Amb col·laboració de la coordinació pedagògica de L'Estruch i altres residents, pel mes de juliol i la primera setmana de setembre s'obrirà el LSM SUMMER LAB, un laboratori de projectes i idees per nois i noies de 13 a 17 anys. La idea és atendre a les necessitats que esdevinguin de posar en pràctica les idees presentades pels joves. Aquesta oferta es difon principalment dins l'àmbit escolar.
PER A PARTICIPAR EN LES MICRO-RESIDÈNCIES O LSM-RED CAL ENVIAR UNA CARTA EXPRESSANT INTERES I EXPLICANT LA IDEA A DESENVOLUPAR a:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
per més informació 628838856 (anna)
EL PERIÒDE DE RECEPCIONS DE PROPOSTES RESTARÀ OBERT ENTRE L'1 D'ABRIL I EL 25 D'ABRIL DE 2014
LABORATORI SOCIAL METROPOLITÀ
Un projecte ideat i coordinat per Anna Recasens amb la col·laboració Acció Cultural Metropolitana. El LSM amb seu al Taller1 de NauEstruch esdevé un espai de trobada i de treball entre les pràctiques artístiques i les plataformes socials. Es tracta d'un espai obert i permanent per a la col·laboració comunitària i un laboratori per a la producció de xarxa local i extra local. També és un espai de col·laboració amb els artistes residents i altres usuaris del centre.
Línies d'actuació del LSM
-Espai de treball, recerca i reunió.
-Espai d'arxiu i allotjament de projectes.
-Espai d'informació, difusió, consultoria, intercanvi de coneixements.
-Espai de relació amb residents i els àmbits de l'Estruch, amb col·lectius i iniciatives locals i extra locals:
-Producció i desenvolupament de propostes.
Algunes consideracions:
-Durant les residències cal realitzar (segons el període en qué es participi) una o més activitats públiques de formació, presentació i/o relació cultural.-Al final de la residència cal presentar una crònica de l’experiència per a compartir amb la resta de grups i amb agents culturals de la ciutat.
-Per aquelles iniciatives que ho requereixin podem facilitar contactes amb altres grups, associacions, creadors, i persones vinculades a l'acció social i la cultura.
-Des del LSM oferim tots els recursos en la nostra mà per tal es faci difusió, es pugui fer un seguiment de les residències, i es faciliti el desenvolupament de les iniciatives. El material es va recollint en un blog i a les xarxes socials, i es preparen activitats paral·leles que puguin sumar a les idees presentades.

-Dins el LSM s'ofereixen recursos tècnics per a projectar, enregistrar so ...etc. Per altres recursos podem establir convenis amb la XIS. Xarxa d'Intercanvi de Sabadell, que ofereix serveis de traducció, disseny gràfic, difusió, informàtica, servei fotogràfic...
Acció Cultural Metropolitana amb col·laboració de L'Estruch


Organització:
Acció Cultural Metropolitana.


Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5