CA EN FR ES

 

DIÀLEG ENTRE LES ARTS: OP. 1 "...QUAN LA DANSA OKUPA ELS NOSTRES ESPAIS..." DANCE AS AIR. DANSA

Assaig Obert.

Dia: 13/12/2013 | Hora:13:30h | Preu: Gratuït | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al migdia, a 2/4 d'1

La idea del projecte "Diàleg entre les Arts" neix d'un neguit personal davant la situació altament desmotivant de la gent del carrer, respecte la cultura en general i l'Art en "particular". L'observació constant del moviment m'ha posat de manifest la necessitat que tots tenim de recerca; una recerca personal, que ens identifiqui i ens apropi vora l'altre i vora nosaltres mateixos. Tanmateix, donada la situació actual de desconfiança, hem perdut l'objectiu de la nostra recerca allunyant-nos cada vegada més d'allò que ens alimenta l'ànima i l'esperança...ens hem allunyat de la cultura, hem deixat de creure en la capacitat d'expressió de l'home, hem donat l'esquena a l'Art, en definitiva, hem deixat de ser vincle entre el que som i el que sentim...hem perdut la identitat de nosaltres mateixos.

Aquest projecte a nivell metafòric "no és el peix que ens alimenta, és la canya de pescar", és i pretén ser el nexe d'unió (pont) entre tot allò que dins de l'immens món de les Arts ens procura confiança, identitat, capacitat...la Dansa, en aquest cas, respondria al vehicle que pot i vol apropar la gent del carrer al seu Art.

A nivell de dansa, per un costat, és un projecte que neix d'un treball on l'estímul-resposta o l'acció-reacció configuren una part molt important de la improvisació, respectant molt la participació reactiva de l'espectador involuntari, integrant-lo de forma espontània a la improvisació. En aquest sentit, ballarins i espectadors intercanviem estímuls a través dels sentits creant en cada ocasió una peça nova i una nova oportunitat d'anàlisi i de moviment. Busquem elements de treball que ens apropin de la forma més directe i sincera al receptor demanant-li des del moviment un nou estímul i un altre i un altre...Per un altre costat, és un treball de disciplina física, tècnica i de moviment, de respecte absolut a la pròpia dansa contemporània, doncs és aquesta disciplina l'encarregada de connectar-me a nivell de llenguatge amb els meus ballarins.

La Maria Ribera Peris, directora de cinema, i la Victòria (V de Victoria), apareixen de forma espontània dins del projecte quan s'encarreguen, sense haver vist la peça coreogràfica prèviament, de la fotografia i la gravació de "...quan la dansa okupa els nostres espais de Barcelona...", col·locant-se entre les ballarines i creant en els seus Arts des de dins de la peça. El Marcel Guerre, també director de cinema, s'incorpora posteriorment, i, atrapat pel propi neguit del projecte ens ofereix la seva col·laboració i la seva perspectiva plena de matisos.

Des de la Cia. treballem al carrer per apropar-nos a la gent, per que aquesta mateixa gent, ens utilitzi de vehicle en moviment cap el descobriment d'espais de creació: museus, cinemes, arxius, racons patrimoni de la humanitat, escoles i universitats, centres propis de recerca i creació...
En aquest OP.1 treballem investigant des de l'Art Audiovisual, creant un llenguatge propi entre DANSA i CINEMA, d'alguna manera, la projecció audiovisual de la Dansa, es converteix de forma clara i contundent en: els ulls, les mans i la veu de la Dansa. En definitiva, un diàleg entre Arts potenciador del retrobament de l'home amb la seva identitat, a través del moviment.

DIRECIÓ ARTÍSTICA I COREOGRAFIA: Encarni Sánchez
PROJECTE ESCENOGRÀFIC I CINEMATOGRAFIA (treball audiovisual): Maria Ribera Peris i Marcel Guerre.
FOTOGRAFIA: V de Victoria.
INTERPRETACIÓ: Joana Puigdomènech, Aina Mallafré, Sara Martínez, Aleida Pané, Pau Prats i Encarni Sánchez.


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR