CA EN FR ES

 

LLONGUE PRESENTA ELS MEUS AMICS. MÚSICA

El cinquè treball en solitari del Llongue és un homenatge a La Madam i a The Beatles. Pinzellades de blues i dolces balades conviuen amb uns textos carregats d'ironia i romanticisme àcid, que són marca de la casa.

Dia: 03/02/2011 | Hora:21:30h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al vespre, a 2/4 de 10

És ell, en Llongue, exmembre de l'enyorada banda de rock La Madam i, des de fa uns anys, cantautor-rocker en solitari. Acabat d'aterrar al mig segle d'edat, Llongue treu al mercat el seu cinquè treball, titulat Els meus amics, un tribut a dues bandes que han estat determinants en la seva carrera: La Madam (la que el va donar a conèixer) i The Beatles, el grup que va capgirar completament l'escena del rock i que ofereix tantes lectures com músics inconformistes hi ha. A la seva ciutat, Llongue presenta un treball fet de contrastos, on les pinzellades de blues i les dolces balades conviuen amb uns textos carregats d'ironia i romanticisme àcid. Gràcies als amics, que ho són gairebé tot, Llongue no ha perdut l'optimisme que el caracteritza: "Digueu-me autocomplaent, però, la veritat, tinc la sensació, ara tot just començats els 50 anys, que vaig a més, i que tret d'un parell de detalls incòmodes i malparits, sóc força feliç".

Llongue recupera dos dels temes que va editar a 1991, el seu darrer LP amb la Madam: Figures de cera i Els meus amics. Precisament, la portada del treball és un clar homenatge a la del mític àlbum Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. A la del Llongue hi apareixen des dels mateixos Beatles fins a companys i amics, a més d'alguns personatges que són referència obligada per al Llongue. Hi col·laboren els seus músics habituals: el baixista Ricard Álvarez (exMadam, també), el percussionista Jordi Mourelo i el guitarrista Oest, a més d'un ampli ventall de col·laboracions, entre les quals cal esmentar la de l'amic Litus, artista emergent amb una increïble capacitat per fer veus. El nou disc es presenta en format vinil, acompanyat per un CD. Tot un miracle en els temps que corren, assegura Llongue. Però és que ell és així: "Sempre he remat a contracorrent, no per pròpia voluntat, sinó perquè suposo que em van instal·lar els rems al revés, i ara per ara no tinc cap intenció de fer-m'ho mirar".

FITXA ARTÍSTICA
Llongue, guitarra, piano i veu
Ricard Alvarez, baix i veus
Jordi Mourelo, bateria, Cajon i veus
Oest, guitarra i veusTriángulo


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Documents relacionats:
Llongue

Més informació:
http://www.sabadell.cat/Espectador/p/VendaEntrades_cat.asp

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR