CA EN FR ES

 

ACCIONS - FESTIVAL EBENT. PERFORMANCE

NauEstruch mostra el treball de les noves generacions de performers i us convida a nous artistes. El prestigiós festival internacional de performance eBent 2010 presenta l'obra de Nina Boas, Paco Nogales i el duet Los Torreznos.

A partir de: 19/11/2010   Fins: 20/11/2010 | Hora:00:00h | Preu: Gratuït | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol


NauEstruch, com a espai especialitzat en les pràctiques performàtiques emergents, té un interès molt especial en mostrar l'actualitat de l'art contemporani de l'acció i el treball de les noves generacions de performers, que troben en les possibilitats de l'acció artística el seu vehicle d'expressió. Amb aquest propòsit, el programa d'accions ofereix una nova performance cada quinze dies i aquesta tardor, en programa sis de noves. Les 'caigudes' del performer català -resident a Polonia- Àngel Pastor, les propostes de la ballarina Victoria Macarte, les desconcertants accions de l'artista argentí Fran Blanes o de l'artista català Joan-Marc Batlle, i la presència de performers de la talla de Nieves Correa o Ruben Barroso són alguns dels treballs que passaran pel cicle d'accions de NauEstruch.

El festival internacional de performance eBent va néixer l'any 2001 a Catalunya amb la intenció de presentar una mostra del panorama de l'art d'acció arreu del món. Això el converteix en un dels festivals de performance més antics de tot l'estat espanyol. En el segon any de col·laboració amb L'Estruch, la novena edició del certamen s'integra ara en la programació de NauEstruch com a espai especialitzat en pràctiques performàtiques. Una participació que enforteix la significació de l'espai com a principal centre de referència de l'art contemporani d'acció al nostre país.

eBent 2010 porta a Sabadell les performances de tres importants artistes. Per una banda, mostra el treball d'inspiració biogràfica de la performer holandesa Nina Boas, la qual analitza els arquetips I rutines relacionals i de gènere. Per altra banda, hi haurà la crítica implacable dels rols de la masculinitat del madrileny Paco Nogales, expressada per via de les seves impactants accions. I per últim, compta amb tot un luxe: el duet Los Torreznos (Rafael Lamata i Jaime Vallaure), representants d'Espanya a la Biennal de Venècia, que sempre aporten una mirada mordaç -però divertida- de la quotidianitat.


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Documents relacionats:
Festival eBent
Festival eBent

Més informació:
http://www.ebent.org/ebent10/home.htm

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5