CA EN FR ES

 

REQUIEM, CIA LA ZAMPA. SANS PÈRES, CIA MOEBIUS. DANSA

La cia La Zampa oficia un rèquiem que es fa preguntes sobre el cos en repòs i les vibracions que desprèn. L'espectacle forma part del Projecte Euroregió, que es fa a tres bandes: La Zampa (Tolosa), N de Naranja (Barcelona) i Moebius (Montpeller).

Dia: 30/10/2010 | Hora:21:30h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al vespre, a 2/4 de 10. Bar de l'Estruch al vespre, a 2/4 de 9

Un rèquiem té un model definit en el qual pregària i musica s'imbriquen com en una seqüència matemàtica. És un ritual musical i vocal creat per ser un bàlsam per al cos, per alliberar-lo i conduir-lo cap al repòs etern. Després d'una primera indagació sobre rèquiems coneguts (Mozart, Cherubini, Verdi, Fauré, Britten, Schnittke), els creadors de la companyia francesa La Zampa construeixen el seu: una peça que neix de la fascinació pel cos en repòs, per les seves petites i gairebé imperceptibles vibracions que emet, per la tenaç resistència que mostra. Aquest treball forma part del programa d'intercanvi cultural Projecte Euroregió 2010, un projecte a tres bandes amb les companyies N de Naranja (Catalunya), La Zampa (Migdia-Pirineus) i el col·lectiu Moebius (Llenguadoc-Rosselló). Aquest darrer presenta, al bar de L'Estruch, una particular visió onírica de Sans pères, que té com a punt de partida l'obra Platonov de Txèkhov.

El Projecte Euroregió afavoreix el diàleg intercultural i generacional entre joves artistes i altres professionals (músics, artistes plàstics, sociòlegs, filòsofs, educadors, directors, dramaturgs...). En aquest cas, es fa a tres bandes i consisteix en tres estades d'una setmana cadascuna (una per regió) per a les companyies participants. Cada estada es concep en forma de laboratori de recerca i es difon el treball de les dues companyies convidades, organitzada per la companyia amfitriona. Del 17 al 27 de juny de 2010 ha estat la companyia La Zampa (de Tolosa de Llenguadoc) la que ha exercit d'amfitriona de Moebius i N de Naranja. L'octubre de 2010 és Núria Legarda (al capdavant de N de Naranja) la que fa d'amfitriona per rebre La Zampa i Moebius. I aquesta darrera serà la que acollirà, a Montpeller, les altres dues en finalitzar aquesta triangulació de companyies.

L'ànima de La Zampa és bicèfala: Magali Milian i Romuald Luydlin són els coreògrafs i ballarins que van impulsar la companyia el 1999. Han creat molts espectacles i han col·laborat en performances i curtmetratges. El 2007 van crear el solo Call me Sand per encàrrec de La Guillotine/Monteuil i el 2008 van ser els intèrprets de Crash(s)! Variation, de Bruno Geslin. El mateix any van presentar La tombe du plongeur als Rencontres Choréographiques Internationales de Seine Saint-Denis i el 2009 estrenaven Daisy Cutter al Théâtre de Nîmes. Els acompanya Marc Sens, un músic que utilitza els objectes, els transforma i els magnifica per tal d'obtenir noves sonoritats. La companyia Moebius és un col·lectiu de deu actors amb personalitats molt diferents, però que se senten atrets pels mateixos reptes artístics i que lluiten per crear un univers comú. Desenvolupen un treball d'equip que no necessita d'un líder predeterminat.

FITXA ARTÍSTICA
Coreografia: Magali Milian i Romuald Luydlin
Amb Magali Milian, Romuald Luydlin, Marc Sens
Guitarres: Marc Sens
Creació d'il·luminació: Pascale Bongiovanni
Realització i regidoria de so: Valérie Leroux
Escultor: Anne Leray
Textos: Casey


COL·LABORADORS
Una Co-producció: Theatre de Nimes, l'Estive-Scene Nationale de Foix et de l'Ariège, Scène Nationale d'Albi.
Amb el suport de Programme Culture de la Commission Européenne, projet 'Focus on Art and Science inthe Performing Arts', Ministeri de Cultura i de la Comunicació / Direcció Regional d'Assumptes Culturals Midi-Pyrénées (Aide aux Compagnies), de la Région Midi-Pyrénées Servicio de Cooperació i d'Acció Cultural del Consolat General de França al Quebec, del Servei Cultural de l'Ambaixada de França als Estats Units,

SANS PÈRES: Amb el suport de Consell Regional de Languedoc-Roussillon, Consell General de L'hérault, Agglomération de Montpellier, Villa de Grenoble, Théatre Jacques Coeur, Ministeri d'Agricultura.


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Documents relacionats:
Rèquiem
Rèquiem
Venda de localitats

Més informació:
http://www.sabadell.cat/Espectador/p/VendaEntrades_cat.asp

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR