CA EN FR ES

 

AMERICAN BUFFALO. DE DAVID MAMET. TEATRE

Julio Manrique s'enfronta de nou a un text del dramaturg nord-americà David Mamet i crea un muntatge de gran força escènica. Ha estat un dels èxits de la temporada a l'Espai Lliure.

Dia: 16/10/2010 | Hora:21:30h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al vespre, a 2/4 de 10

"Digues sempre la veritat. És més fàcil de recordar". La frase és de l'autor dramàtic, novel·lista,guionista i director de cinema David Mamet, una de les figures més completes que ha donat la cultura nord-americana en les darreres dècades. Als tres protagonistes d'American Buffalo -obra amb la què Mamet es va consagrar internacionalment- la veritat els fa més aviat nosa: Don, el propietari d'una tenda d'objectes de segona mà, ven per error una moneda per menys del que val i, juntament amb Bob i Teach, idearà un pla per recuperar-la. Estrenada a l'Espai Lliure, la versió que dirigeix Julio Manrique és un autèntic must de la temporada, amb un trio d'actors que estan com mai i amb una eficaç escenografia de Lluc Castells. Don, Bob i Teach són perdedors camí del fracàs, però, com assenyala Manrique, la virtut de Mamet és "fer que, en aquests tres pobres diables, ens hi puguem reconèixer tots".

Després de dirigir Els Boscos a la Sala Beckett, a Manrique li van quedar ganes de repetir amb un text de Mamet. L'austeritat del dramaturg atrau amb força a un director jove que ha mostrat el seu talent en repetides ocasions i que és, a més, un actor versàtil. Manrique defineix American Buffalo com "una obra moral, una tragicomèdia extraordinàriament ben construïda i dialogada, plena de vigor, plena de veritat". Entre els textos més coneguts de Mamet hi ha Perversitat sexual a Chicago, Oleanna, Glengarry Glen Ross i El criptograma. Com a director de cinema cal esmentar State and Main, una àcida comèdia que va aconseguir un gran èxit a les cartelleres.

FITXA ARTÍSTICA
Direcció: Julio Manrique
Intèrprets: Ivan Benet, Pol López, Marc Rodríguez i la col·laboració d'Andrew Tarbet com a locutor de ràdio
Traducció: Cristina Genebat
Escenografia: Lluc Castells amb la col·laboració d'Irene Martínez Armengol
Il·luminació: Jaume Ventura
Espai sonor: Dani Aznar
Vídeo: Marc Lleixà
Ajudant de direcció: Norbert Martínez
Alumna en pràctiques de direcció de l'Institut del Teatre: Judith Pujol


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Documents relacionats:
American Buffalo
American Buffalo
American Buffalo
Venda de localitats

Més informació:
http://www.sabadell.cat/Espectador/p/VendaEntrades_cat.asp

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR