CA EN FR ES

 

GABRIELLE D'ESTRÉES. CIA LES GABRIELLES. NOUS FORMATS

Prenent com a punt de partida el quadre Gabrielle d'Estrées i la seva germana, dues ballarines fantasiegen sobre la gestualitat que amagaria aquesta cèlebre escena. Un espectacle de gran força plàstica i sensualitat impactant.

Dia: 05/10/2010 | Hora:21:30h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al vespre, a 2/4 de 10

Dues dones. Una d'elles pinça el mugró de l'altra en una escena que vol tenir un aire de picardiosafamiliaritat abans del ritual del bany. Títol del quadre? Gabrielle d'Estrées i la seva germana. És, probablement, una de les obres d'art renaixentistes més conegudes mundialment, d'autor desconegut, tot i que adscrit a l'escola francesa de Fontainebleau. Aquesta pintura -que amaga un niu d'enigmes, conspiracions i missatges en clau- és la que ha inspirat a les integrants de la companyia Les Gabrielles (Amanda Recacha, Ester Forment i Eva Zapico) a l'hora de crear un espectacle de dansa que atrapa des del primer moment. Creat a L'Estruch, Gabrielle d'Estrées y su hermana té una força plàstica i una sensualitat impactants, però no defuig la reflexió sobre el cos de la dona al Renaixement, amb el vestit-carcassa limitant el moviment.

Aquest projecte es va començar a gestar durant el IV Encuentro Anual de la Red de Teatros Alternativos y Nuevos Creadores de Artes Escénicas (2009) i s'ha desenvolupat en residència a L'Estruch. Les ballarines i coreògrafes han dut a terme una investigació profunda sobre el quadre i han traslladat l'essència pictòrica a l'escena, a més de fer un estudi de la biografia de Gabrielle, la maîtresse en tître del rei francès Enric IV i dona sotmesa als ferris costums socials i ideològics del segle XVII. Una amant reial que, segons diu la llegenda, muntava a cavall en les caceres sobre una sella masculina, amb la faldilla oberta i mostrant una cama coberta per una mitja de seda verda.

Eva Zapico s'ha dedicat a la direcció escènica en els darrers anys, amb espectacles com Merteuil (adaptació de Les amistats perilloses, de Ch. De Laclos), La mujer de amianto i Yo os declaro, ambdós amb la companyia Copia Izquierda. Ester Forment és ballarina, coreògrafa, performer, psicòloga i terapeuta corporal. Actualment treballa en el projecte Coreo 8 del Mercat de les Flors. A més d'haver treballat com a coach per a la sèrie televisiva HKM, Amanda Recacha ha participat, com a actriu, a Sumergirse en el agua, d'Helena Tornero i en projectes amb directors com Àlex Rigola.


FITXA ARTÍSTICA
Direcció, Eva Zapico
Creació, Ester Forment, Amanda Recacha, Eva Zapico
Intèrprets, Ester Forment, Amanda Recacha
Espai sonor, Óscar Villegas
Disseny d'il.luminació, Eduardo Vizuete
Vestuari, Ester Forment, Amanda Recacha
Creació element cartró, Amador Artiga

Amb la col·laboració de:
Centre Cívic Barceloneta
Sala Triángulo


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Documents relacionats:
Gabrielle
Venda de localitats

Més informació:
http://www.sabadell.cat/Espectador/p/VendaEntrades_cat.asp

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR