CA EN FR ES

 

CAMARADA K. TEXTOS DE DANIIL KHARMS. TEATRE

Produccions del Mar adapta els tragicòmics textos de l'escriptor rus Daniil Kharms i presenta un muntatge molt elogiat per la crítica. Bellviure, autor i director, ret homenatge a l'autor més desconegut de l'avantguarda russa del segle XX.

Dia: 24/09/2010 | Hora:21:30h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al vespre, a 2/4 de 10

Febrer de 1942: l'escriptor rus Daniil Kharms mor de gana en un hospital psiquiàtric de Leningrad, on el poder estalinista l'havia reclòs. Als 37 anys. Dos dies després, la seva dona i un amic recuperen la maleta on Kharms havia guardat els seus manuscrits. El tresor se salva i quaranta anys més tard els escrits surten de la foscor. Creant enmig de duríssimes condicions, el verb irònic, satíric, fantasiós i surrealista de Kharms s'escapa de les cendres de l'oblit. L'espectacle Camarada K, de la companyia Produccions del Mar, il·lumina, amb intensitat encegadora, una de les figures d'una generació literària perduda, tallada de soca-rel per la repressió estalinista. La llista d'adjectius per a aquest muntatge podria ser llarguíssima. Vagi'n per endavant aquests: excepcional, acurat, genial, brillant, impecable i commovedor. Una colpidora lliçó teatral amb el director Joan Carles Bellviure al capdavant.

Daniil Kharms (1905-1942) s'inclou en el corrent del surrealisme i de l'absurd. Autor, sobretot, de poesia i de relats breus, va sobreviure gràcies a la literatura infantil. Tot i així, acabaria els seus dies en un sanatori, titllat d'enemic del Soviet, una acusació que les autoritats estalinistes van utilitzar per arremetre contra tothom qui no estigués disposat a lloar el poder incondicionalment. Kharms (nom de plume de Daniil Ivànovitx Iuvatxov) va ser un agut observador de la realitat que el rodejava i les seves miniatures literàries són sempre tràgiques i narren escenes de la pobresa i l'opressió a través de símbols fantàstics i satírics. L'espectacle de Produccions del Mar es configura a partir dels diaris, la correspondència, la producció literària i la vida de Kharms i ha estat rebut per la crítica com un dels millors muntatges de les darreres temporades.

Produccions del Mar es va constituir el desembre de 2005 i, des de gener de 2006, es fa càrrec de la gestió de la sala Teatre del Mar, a Palma de Mallorca. El seu primer espectacle va ser Seqüències, 4 ficcions d'avui, dirigit per Joan Carles Bellviure. Home polifacètic, Bellviure ha compaginat la seva activitat com a actor amb la de dramaturg i director i ha treballat amb companyies com la de Toni Albà, Comédie de Picardie, Théâtre de la Jacquerie, Théâtre Romain Rolland i Iguana Teatre.


FITXA ARTÍSTICA
Autor - director, Joan Carles Bellviure
A partir de textos de Daniil Kharms
Intèrprets, Sergi Baos
Margalida Grimalt
Joan Manel Vadell
Espai escènic/disseny gràfic i ajudant de direcció, Miquel Angel Joan
Il.luminació, Miquel Fullana


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Documents relacionats:
Camarada K
Camarada K
Camarada K
Venda de localitats

Més informació:
http://www.sabadell.cat/Espectador/p/VendaEntrades_cat.asp

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR