CA EN FR ES

 

DOÑA FRANCISQUITA. D'AMADEUS VIVES. LICEU A SABADELL. SARSUELA

La sarsuela més famosa del català Amadeu Vives arriba a Sabadell en una producció actualitzada que signa el Teatro de la Zarzuela de Madrid. Doña Francisquita apareix com una dona "molt del segle XXI".

Dia: 28/07/2010 | Hora:22:00h | Preu: Gratuït | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al vespre, a les 10

Doña Francisquita, la més famosa de les sarsueles del compositor català Amadeu Vives, és considerada una obra mestra d'aquest gènere. Situada al Madrid romàntic, en un ambient castizo, és la típica comèdia d'embolics. La gelosia és el motor que mou sentiments i personatges, i el final és, òbviament, feliç. Són famosíssims els números Por el humo se sabe dónde está el fuego, La canción del ruiseñor, Soy madrilenya i el cor Dónde va la alegría, entre d'altres. L'arriscada producció del Teatro de la Zarzuela de Madrid actualitza l'obra i presenta a una Francisquita "molt del segle XXI".

Comèdia lírica en tres actes, Dona Francisquita compta amb un llibret de Federico Romero i Guillermo Fernández Shaw, basat en La discreta enamorada, de Lope de Vega. Va ser estrenada el 17 d'octubre de 1923 al Teatro Apolo de Madrid i al Gran Teatre del Liceu el 7 de febrer de 1933. Va obtenir un èxit tan esclatant que durant els vint anys següents a l'estrena va recaptar quantitats astronòmiques de diners.

Com expliquen els responsables d'aquesta producció, "Vives pretenia fer una comèdia entroncada en les tonadillas del segle XVIII, que va estudiar detalladament, junt amb els cançoners antics. Per al mestre, Madrid, en la música, significava masurca, bolero i fandango. Però la subtil orquestració i exuberància melòdica del compositor miraven més cap el simfonisme i l'òpera europeus que cap el género chico, estratègia amb la qual va aconseguir un gran refinament i espectacularitat en el tractament del gust popular espanyol".

FITXA ARTÍSTICA

Direcció musical, Miquel Ortega
Direcció d'escena, Luis Olmos
Intèrprats, Mariola Cantarero, Joseo Bros, Milagros Martín, Amelia Font, Julio Morales i Enrique Baquerizo
Escenografia, Jon Berrondo
Il.luminació, Juan Gómez-Cornejo
Producció, Teatro de la Zarzuela (Madrid)

Hi col·labora:
Gran Teatre del Liceu


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Documents relacionats:
Doña Francisquita

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR