CA EN FR ES

 

LA AMÉRICA DE EDWARD HOPPER. TEATRE

EVA HIBERNIA, text i direcció. ALICIA GONZÁLEZ LAÁ, JOAQUÍN DANIEL, intèrprets. JÚLIA BEL, ajudant de direcció. JON BERRONDO, disseny escenografia. ROMANA REDLOVA, vestuari. QUICO GUTIÉRREZ, il·luminació. MARC MARTÍN, espai sonor.

Dia: 22/05/2010 | Hora:21:30h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: Al vespre, a 2/4 de 10

Eva Hibernia és una de les dramaturgues i directores més interessants dels darrers temps i, com a autora resident del programa T6 del Teatre Nacional de Catalunya, ha demostrat el seu talent en múltiples propostes. Amb La América de Edward Hopper, Hibernia es desafia a ella mateixa i aconsegueix construir un espectacle de gran càrrega poètica, amb una proposta estètica que no només deu el seu poder a les obres del gran pintor nord-americà Edward Hopper, sinó també a una escenografia i una il·luminació excel·lents. En el laberint de l'obra, una parella juga amb la ficció i la realitat per inventar-se la vida; juga a disfressar-se per poder despullar-se; les falses identitats tiben un fil de suspens. La América de Edward Hopper de Teatre de Ponent és un must de la temporada.

L'argument gira a l'entorn de Vera i Tomás, una parella jove. Accedim a la seva intimitat poc convencional, on la comunicació flueix a través dels jocs. Per motius del treball d'en Tomàs sempre s'estan traslladant d'un lloc a l'altre. En un poble de la costa mediterrània Vera, de manera sorprenent, troba la mateixa màquina d'escriure amb què jugava a inventar contes amb el seu germà bessó, que va morir sent adolescent. A partir d'aquesta troballa els jocs de Vera i Tomàs es compliquen, i la ficció de les paraules comença a materialitzar-se... L'escenografia s'ha ideat, en paraules d'Hibernia, "com una joguina que conté una teatralitat fascinant. És un espai que permet fer màgia i una habitació d'hotel es transforma en moltes i diferents". Hibernia es declara fascinada per la pintura de Hopper que, aparentment, és realista, però que "amb una mica d'atenció percebem aquesta irrealitat on els vidres no tenen reflexos, els carrers són buits i les perspectives són impossibles".


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Més informació:
http://www.elcorteingles.es/entradas/programas/buscar.asp?txtTipoBusqueda=temaCiudad&lstCiudad=08.187&lstTema=&txtEspectaculo

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR