CA EN FR ES

 

TRECE ROSAS. TEATRE

Text: Júlia Bel Direcció: Júlia Bel i Eva Hibernia

Dia: 19/05/2007 | Hora:21:30h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: A la nit, a 2/4 de 10

VENDA ANTICIPADA DE LOCALITATS

Taquilla del Teatre Principal
c. Sant Pau, 6
De dimarts a dissa
btes, de 6 a 8 de la tarda.
Els dies que hi ha funció, al matí d'11 a 1 del migdia, a la tarda de 6 a 8 i 1 hora abans de l'inici de l'actuació i fins a mitja hora després d'haver-se iniciat.

Centre comercials El Corte Inglés
Tel. 902 400 222
www.elcorteingles.es


VENDA PER AL MATEIX DIA A L'ESPAI ON ES DUGUI A TERME L'ESPECTACLE

1 hora abans de l'inici de l'actuació i fins a mitja hora després d'haver-se iniciat.




"Que mi nombre no se borre de la historia" van ser les darreres paraules de Júlia Conesa, una de les tretze noies que pertanyien a les Joventuts Socialistes que van ser afusellades a Madrid el 5 d'agost de 1939 per les forces de repressió franquistes. Era, deien, la venjança per la mort d'un militar i la seva família, tot i que se sap amb certesa que cap d'elles hi va tenir res a veure. Per mantenir viu el record, per evitar que la terra de la fossa comuna on van ser enterrades no només oculti les seves restes sinó també la història, una de les preses que va conviure a la presó de Las Ventas amb aquestes noies condemnades a mort, va escriure un poema que començava així: "Trece rosas han tronchado de su eterno rosal...". Més de seixanta anys després, en una època en què la recuperació de la memòria històrica pren (per fi) protagonisme, el muntatge Trece rosas ens condueix de nou cap a les vides d'aquelles joves que tant havien lluitat per defensar el Madrid republicà, a una joventut plena d'ideals.

La dramaturga i actriu Júlia Bel fa brotar de nou les Trece rosas a l'escenari. "Quan em van entregar aquesta història, aquest batec universal, la meva veu es va entrelligar amb la seva i ja no me'n vaig poder oblidar ni deixar-la callada". El muntatge escènic parteix d'una proposta on conviuen la poesia, la pintura i la música i és coral: cinc actrius encarnen els sentiments de milers de persones. L'obra arrenca de la mà de Júlia Vellisca, amiga de les joves executades, i amb ella, davant del mur del cementiri de l'Almudena -lloc on van segar-los la vida-, estirem el fil d'aquells fets immunds. I així, els seus noms no s'esborren de la història. Eren Carmen Barrero, Martina Barroso, Blanca Brissac, Pilar Bueno, Julia Conesa, Avelina García, Elena Gil, Virtudes González, Ana López, Joaquina López, Dionisia Manzanero, Victoria Muñoz i Luisa Rodríguez.


Text: Júlia Bel
Direcció: Júlia Bel i Eva Hibernia
Intèrprets : Carla Carissimi, Carme Poll, Magdalena Tomàs, Susanna Barranco
Escenografia: Rinat Etshak
Composició musical i interpretació: Narcís Laguardia
Vestuari: Teresa Sil
Il·luminació: Paula Miranda
Espai sonor: Llaura Teruel
Fotografia : Soledad Corna


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR