CA EN FR ES

 
Primer mecanismo de barrera
"Primer mecanismo de barrera" és una proposta performativa que explora la relació entre el joc, el descans i els instints d'autoprotecció a través de la creació d'artefactes i construccions. La materialitat d'aquestes peces es converteix en una barrera física simbòlica que proposa espais alternatius per a experimentar amb el moviment i aprendre a habitar-se a un mateix.
El projecte s'estructura en quatre càpsules: “Enseguida vuelvo”, “Una tabla y dos ladrillos”, “Bena” y “Una sábana suele ser para taparse”, les dues últimes encara en procés de desenvolupament. Transformant desitjos quotidians en objectes d'exploració, aquestes accions ens conviden a reflexionar sobre com els cossos interactue amb el malestar, proposant nous modes d’enfrontar-lo.

Imatge artista

Alicia Val, és una artista situada a mig camí entre l'escultura i la performance.
Interessada en l'artesania, entén els seus processos de manera performativa, establint vincles entre el cos i l'objecte. La seva aproximació intuïtiva a l'espai permet que el cos oscil·li, experimenti i falli, mostrant-se en la seva crues En 2022, va publicar un text obre la seva peça “Clase 3: D Desplaçaments davant i enrere” al bulletí digital de Lluerna (Fundació Joan Miró). Durant l'últim any, ha participat en les exposicions “EXP 002” i “Refugio irracional” a la galeria Casa Espacio, on va inaugurar aquesta última amb la seva performance “De seguida torno”. Actualment cursa l'últim any de Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

Instagram: @aliciavalx
https://vimeo.com/1018241717
Representació i descans
Projecte de recerca experimental en el qual ens recolzarem sobre una utopia on la vigilància fracassa, oportunitat perquè la imatge, el seu principal instrument (encara que sense culpa de ser-ho), pensi en les obligacions que se li imposa, com el de ser espectacle, substituir allò real, ser omnipresent o dir més de mil paraules, en una presa de consciència que la deslligarà cap a una fugida de la representació, tornant-la invisible.

Al contrari de com el pas a la immaterialitat pugui sonar, la digitalització de la imatge l'ha portat a una zona materialista. El capitalisme l'ha anat diluint cap a un territori de força productiva i rellevància social. Ser conscient del pes que aguanten m'ha portat a compadir-me d'elles, i imaginar el seu desig de relaxar-se i fugir de la representació.

Imatge artista

El propòsit de Representació i descans és exposar la representació com a principi de la vigilància; personificar conceptes com a espectacle, simulacre, capitalisme, per a facilitar un lloc on la imatge senti; equiparar a la zona que fuig del mapa amb la imatge que escapa de la representació; i una final proposta en la qual la imatge, en un intent d'esdevenir subjecte, deixa espai al retorn dels objectes.

S'especularà al voltant d'una imatge que pateix a través d'una sèrie d'accions a mig camí entre les arts plàstiques i les performatives. Es generaran escultures a activar per mitjà d'accions. Aquest espai de ficció servirà d'excusa per a produir peces que entrellacen la fotografia, l'escultura, el vídeo i la *performance fent ús de tecnologies de la imatge i materials de descans i teràpia (escumes, matalassos, molls, viscoelàstic, boles de baoding, estoretes…).

Alicia Sibón Galdames (Cádiz, 2001)
Acaba de cursar el Màster d'Art: Idea i Producció de la Universitat de Sevilla. Va estudiar un quadrimestre en la Universitat de Barcelona, etapa en la qual va participar en el festival LLUM BCN. Ha estat seleccionada al programa Iniciarte del 2023, ha exposat a la Fira ARCO 2024, i al Museu de Màlaga. També ha participat en les V Jornades de A SECAS organitzades pel CAAC de Sevilla, i ha rebut menció amb l'article L'error com a recurs vital i conceptual en la creació artística amb intel·ligències artificials de la revista Sonda de la Universitat Politècnica de València.

Instagram: @aliciasibon
Residència del 13/01 al 5/04/2025

Oracle Dodó!
Una invocació poètica per sacsejar els ciments del real i fer aflorar les aigües primitives. El primer peix ha tornat per dir-nos cantant que el món s’acaba i cal tornar al mar. A través d’aquest ritual performance, es busca recuperar a escena l’ancestralitat i obrir un espai per allò oníric, màgic, tou i tendre. Una connexió necessària amb el costat femení i diví de l’existència per exorcitzar la modernitat de les seves mentides i les seves cuirasses. Per inundar la civilització d’amor sagrat i fer vessar les llàgrimes del primer oceà: el gran mar interior. Allà hi viuen els miracles pendents de veure: la tendresa, la carícia, el crit d’infant, l’abraçada i el triomf d’una nova manera de veure. Aquest ritual s’emmarca dins de l’Art Dodó, un moviment artístic creat per Adrián Pino Olivera que vol recuperar la connexió amb la transcendència però d’una manera nova, fresca, juganera i nena. Amb aquest mateix esperit, es fundarà a escena una civilització marina que ens parlarà de l’amor i el nostre destí quan tot s’ho hagin menjat les aigües.

Imatge artista

Adrián Pino Olivera (Barcelona, 1989), és un artista multidisciplinari que sota el pseudònim "El Novio de Venus" ha centrat la totalitat de la seva obra a l'arquetip de la Gran Mare com a porta oberta a una nova realitat. Actualment, es centra sobretot en la música amb l'elaboració d'una sèrie de cançons de mística pop amb què l'artista ens convida a viatjar a altres dimensions i reconnectar amb la nostra naturalesa transcendent. En paral·lel realitza tallers de creació lliure per a totes les edats per compartir i fomentar l’esperit DODÓ i la seva missió artística revitalitzadora.

@elnoviodevenus

orem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc,

Cada any, NAUESTRUCH obre convocatòria de projectes de residència dos cops per temporada, a la tardor i a la primavera.

Aquestes convocatòries s’adrecen a tot tipus d’artistes visuals amb propostes de producció vinculades a la investigació dins l’àmbit de les pràctiques performàtiques.

Els projectes en residència són exposats a NAUESTRUCH un cop finalitzat el seu període de producció al centre.

NAUESTRUCH disposa de quatre tallers de producció per a artistes.

Lorem ipsum