CA EN FR ES

 
   



Autor: Carlos Santoja

Data: 2 de febrer de 2016

Tipologia: Dibuix

Descripció:

L’il·lustrador i fanzinero Carlos Santonja (València, 1987) es proposa el repte -mitjançant el dibuix- d’il·lustrar la intensitat dels moments vitals i comuns a tots que ens fan estar connectats tant amb la vida com amb la mort. El resultat es compon d’un fanzine i una sèrie d’il·lustracions sobre paper.

 

 

   


Autor: Berta Canela

Data: 2 de febrer de 2016

Tipologia: Acció quoticiana

Descripció:

Berta Canela, durant la seva residència a Nauestruch portarà a terme una línia d’investigació performàtica centrada en premses auto-imposades de caràcter intensiu.

Cada acció aborda una temàtica específica realitzant-ne una pràctica abusiva de la mateixa amb la finalitat d’experimentar-ne els límits, posant-la en situació de conflicte i/o crisis.

En una d’aquestes sessions l’artista ens proposa “Dibujantes ejerced! Una Jornada de dibujo de 12h ininterrumpidas”. L’experiment cerca crear un estat en paral·lel de dibuix i debat, on una cosa influeixi l’altre. Xerrar de les nostres cabòries, travessades pel fet de dibuixar i fer-ho en condicions límit i auto-regulades, son les fites de l’activitat. És una jornada oberta a qualsevol tipus de públic adult i amb el compromís de participar de les dinàmiques que es negociïn durant el temps complert de 12h ininterrompudament.

Per assistir al taller cal inscriure’s prèviament amb un mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Berta Canela (Barcelona, 1993) practica l’accionisme intensiu de preocupacions, ocupacions i obsessions, partint de posicions imprevistes des d’on potenciar abandonaments lúdics d’automatismes construïts del fer i l’habitar.


 

   


 

 

 


Autor: Manolo Alcántara

Títol: ENFOCANT L’ESTRUCH. Com comuniquem l’art contemporani?

Data: 11 de març de 2014

Tipologia: Reportatge

Descripció:

Reportatge realitzat per alumnes de 2n d’ESO de l’IES Vallès, en el marc de l’activitat pedagògica “Enfocant l’Estruch: com comuniquem l’art contemporani?” (11 i 13 de març de 2014).
Durant aquesta entrevista, l’equilibrista Manolo Alcántara ens parla sobre l’espectacle que està preparant durant la seva residència a l’Estruch. “Rudo”, una cocreació de Manolo Alcántara i Xavier Erra, és un espectacle d’equilibris que el públic viu en primera persona: Un home rude, amb pesades caixes de fusta, construeix torres i figures que tremolen, a punt de caure… Un espectacle que transmet l’essència del circ: l’esforç titànic, els equilibris impossibles i la il•lusió.
“Rudo” serà representada per a grups escolars del 25 al 28 de març (més informació a La Sala: http://lasalateatre.cat/node/6160). I, el dia 30 de març a les 18h es farà una darrera funció a l’Estruch oberta al públic familiar.
Alumnes: Bernat Garcia (Guionista), Daniela Gómez (directora), Ferran Morer (entrevistador), Valèria Núñez (càmera), Pau Pareja (director).

 

   


 

 


Autor: David Mallols

Títol: ENFOCANT L’ESTRUCH. Com comuniquem l’art contemporani?

Data: 11 de febrer de 2014

Tipologia: Reportatge

Descripció:

Enfocant l’Estruch és un taller d’introducció a la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils. Cada grup de treball fa el seguiment d’un dels artistes o una de les companyies residents a l’Estruch, documentant la seva jornada de treball, gravant fragments dels seus assaigs i entrevistant els artistes. Seguidament, els participants editan les imatges copsades fent servir els programes i el maquinari del Medialab de l’Estruch.
L’objectiu del taller és posar a prova la nostra capacitat d’entendre i comunicar l’art contemporani a un públic divers i heterogeni per mitjà del llenguatge audiovisual.
Enfocant l’Estruch també pretén fomentar la reflexió crítica sobre les noves tecnologies de la informació  i sobre les noves formes que té la ciutadania per informar al món sobre allò que succeeix a l’àmbit local