A càrrec de Diego Gómez Bernárdez, Maria Francisca Trobok, Laura Corcuera i Juliana Notari
NOW 2/21 és l'exposició experimental, oberta i en procés que, al llarg de dos mesos, mostrarà els treballs de les artistes en residència a NauEstruch durant la primavera del 2021. Aquesta mostra exhibirà documentació dels treballs de l'artista especialitzat en les pràctiques d'acció i intermediació directa Diego Gómez Bernárdez, de l'artista, actriu i directora teatral xilena Maria Francisca Trobok, i de la periodista, escriptora i artista saragossana especialitzada en qüestions sociopolítiques i de gènere Laura Corcuera.
Ensayo perfomativo sobre la subalternidad de Diego Gómez Bernárdez pretén aprofundir sobre com és una investigació subalterna. Com i qui investiga sobre aquestes posicions? Quins cossos? Quins mètodes s’utilitzen. Aquesta recerca intenta trobar un espai preliminar sobre el desenvolupament d’una investigació doctoral, processos de l’acció i la seva vinculació a la subalternitat, sobretot a partir del segle XXI. Aquesta recerca s’articula com una eina de transformació política i epistèmica.
Maria Francisca Trobok ens proposa Machona, la piel que habitamos, una recerca teòrico-pràctica que parteix del reconeixement de la pell i les seves possibilitats de transformació. La Machona és un personatge de la dansa Caporal (de Bolívia), que trenca amb la cosificació tradicional de la dona dins del context de la dansa. La Machona, doncs, és força, resistència, vibració i energia. A través d’aquest projecte, Trobok ens pregunta: hi ha una Machona sota la nostra pell? Per trobar possibles respostes Trobok organitza un taller dinàmic adreçat a dones feministes de Sabadell. Maria Francisca Trobok és actriu, directora teatral, docent i assessora pedagògica.
Laura Corcuera i Juliana Notari presenten La Paja: archivo, cuerpo y memoria, un projecte que s’endinsa en la matèria de la palla i la seva relació amb altres cossos vius des d’una perspectiva filosòfica. Aquesta recerca artística va començar el 2018 quan la Laura Corcuera (Zaragoza, 1979) i la Juliana Notari (Sao Paulo, 1980) es van conèixer. Juntes estudien la sensibilitat de la palla, la càrrega simbòlica o la vulnerabilitat. Periodista de formació i professió, Laura Corcuera escriu sobre ciència, moviments socials i art. La seva curiositat artística l’ha portat a investigar en el camp de la performance. Per la seva banda, Juliana Notari és titellaire i dramaturga. Ha estudiat a França i com a artista a treballat per arreu d’Europa i actualment és programadora del Condominio Cultural a São Paulo.
Data i Horari:
De dilluns 3 de maig de 2021 a dimecres 30 de juny de 2021
Horari: a les 18 h
{IAS_icalendar}
Lloc:
L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu
Com arribar-hi?
- Autobusos urbans (TUS)
Parades properes:- Embarcador : L5,L8,L55,F5,
- Francesc Macià : L1,L3,L5,L8,L55,F1,F5,