Sala 2
Dia: 26/07/2013 | Hora:20:00h | Preu: Gratuït | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol
Horari: Al vespre, a les 8THIS PLACE
Sara Manente i Marcos Simoes, actualment en residència a l’Estruch amb els seus alter-ego artístics, Marc Vives i Aimar Pérez Gali, presenten un episodi de THIS PLACE el divendres dia 26 de juliol a les 20 h en l'Estruch, Sabadell (Espanya).
THIS PLACE parteix de la idea de desplaçament com a motor, vector, generador de moviment físic, sentit i valors. En aquest projecte, Sara Manente i Marcos Simoes volen aplicar aquesta noció a la relació entre els objectes, artistes, espais i les paraules que fem servir per designar les coses.
Per agafar el desplaçament com a motor i com a eina per Manente i Simoes cal mantenir el 'desplaçament' del propi projecte, la seva proposta, la seva performativitat i el seu context. Hi ha un sentit d'urgència i esgotament en l'acte de traspapelar i renovar. El projecte vol donar forma a una situació performàtica en cada lloc i mostrar-ho no com un treball en progrés, sinó com un objecte temporal.
Manente i Simoes organitzen breus períodes de residència (desplaçament) de 2 o 3 setmanes. Cada vegada una parella artística diferent –alter egos locals- son convidats a treballar amb ells per tal de desplaçar les seves idees en altres cossos, en altres formes d'entendre, en altres memòries ('desplaçaments'). Al final de cada 'desplaçament' presenten el seu treball a l’audiència. Volen treballar i mostrar al mateix lloc, fent de cada espai "aquest lloc" on presentar el procés com el treball, i no el treball en curs (desplaçament). El projecte té com a objectiu trobar "aquest lloc" en cada moment i en cada desplaçament.
THIS PLACE és un mecanisme molt intuïtiu i concret per construir capes de lectura i fer evident que una "cosa" pot ser també sempre.
Marcos Simoes (Portugal, 1975) viu a Brussel · les. Va estudiar enginyeria civil en l'Institut Superior Tècnic de Lisboa. Va assistir al curs intensiu de SNDO i el programa de dansa contemporània a la Universitat Miguel Hernández a Altea, Espanya. Actualment treballa com a performer en Faire un four de Sara Manente i en dos projectes de col · laboració diferents, "Ai! Un projecte coreogràfic'' amb l'artista coreogràfica Portuguesa Lilia Mestre presentat en Beurschouwburg Brussel · les, 'Processionism' amb l'artista visual Marcelo Mardones.
És un dels membres fundadors de l'associació CABRA vzw que facilita el treball de set artistes: Sara Manente, Marc Simoes, Norberto Llopis, Jaume Llopis, Santiago Ribelles Zorita, Kyung Ae Ro i Varinia Canto Vila (www.cabra.weebly.com).
http://www.mokum.be/en/artist/Lilia_Mestre___Marcos_Simoes.html
Sara Manente (Itàlia, 1978) és llicenciada en Ciències de la Comunicació (Bologna) i va completar el a.pass post-màster apt / in the Performing Arts a Anvers. Ella ha estat treballant en diferents projectes a partir de la coreografia, però tocant el camp de les arts visuals: Democratic forest, una investigació pràctica i teòrica en col · laboració amb Alessandra Bergamaschi sobre el moviment de masses, les multituds i les comunitats (www.democraticforest.com), vídeo, dansa performance etc.
Treballa com a performer amb Marcos Simoes, Aitana Cordero Vico, Kate McIntosh. És un dels membres fundadors de l'associació CABRA vzw. Últimament ha estat treballant en grand Tourists en col.laboració amb Ondine Cloez i Michiel Reynaert (grandtourists.weebly.com), not not a lecture, two commentaries juan amb Constanze Schellow (una conferència performance que es va estrenar en Tanzquartier Viena al desembre de 2010) i en el quartet de dansa Faire un four, que es va estrenar a l’octubre de 2011 a Monty Amberes.
Organització:
Ajuntament de Sabadell.
Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es) Parades properes Embarcador L5 L8 L55 F5 Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5 |
Afegeix l'activitat al teu mòbil |
|