Aquest curs proposa un acostament des de zero als conceptes teòrics i pràctics més útils i imprescindibles per a la formació de qualsevol operador de càmera de vídeo. Docent: Carlos Padial.
A partir de: 13/04/2013 Fins: 20/04/2013 | Hora:10:00h | Preu: 50 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol
Horari: Dissabte, al matí de 10 a 2 del migdia i a la tarda, de 4 a 8 del vespreAquest curs proposa un acostament des de zero als conceptes teòrics i pràctics més útils i imprescindibles per a la formació de qualsevol operador de càmera de vídeo. Molts dels conceptes són aplicables al món del cinema i la fotografia, tot i que les pràctiques es realitzaran amb càmeres de vídeo.
Hores totals del curs: 16.
Programa formatiu:
1 ª sessió:
Explorant la càmera Panasonic HVX-200 (P2). Anàlisi dels elements de cambra i conceptes teòrics associats:
Òptica: Angulars i teleobjectius, maneig del zoom, enfocament, autofocus.
Exposició: Mesurar la llum, l'iris, filtres ND, nivells de guany.
Balanç de color: Temperatura de color, balanç de blancs i negres.
Obturació: Control d'obturació. Correcció d'exposició.
Àudio: Control d'àudio. Micro intern i extern. Vúmetros.
Menús de càmera: Presets de càmera. Formats. Configuracions d'imatge. Control de zebra.
Connexions de cambra.
2 ª sessió:
Pràctiques de gravació en exteriors.
Sortirem al carrer a realitzar diverses pràctiques de gravació en exteriors, amb i sense trípode, per buscar problemes i aprendre a resoldre'ls. Les pràctiques inclouen un acostament al registre del so en exteriors.
3 ª sessió:
Pràctiques de gravació en interiors.
Muntarem esquemes d'il·luminació amb equip d'il·luminació lleuger. Aprendrem a integrar il·luminació natural amb artificial. Il·luminarem i gravarem diferents formats d'entrevistes incloent la presa de so en la pràctica.
4 ª sessió:
Bolcat i visionat de les pràctiques. Debatrem els resultats obtinguts i extraurem conclusions. A més, tindrem un acostament al etalonatge digital i les seves possibilitats. En aquesta quarta sessió s'espera dels alumnes que siguin ja capaços de desplegar un esperit crític en l'anàlisi del seu treball.
Nombre d'alumnes: Mínim 8 alumnes, màxim 12.
Idioma del curs: Castellà.
A qui va dirigit:
Interessats (de totes les edats) a aprendre els fonaments bàsics de com manejar una càmera de vídeo, des interessats per la fotografia com per la direcció de fotografia o realització cinematogràfica. Aficionats al cinema documental o de ficció que desitgin aventurar-se en el món del curtmetratge.
Descripció del curs:
A més de disposar de la Panasonic P2 per centrar el taller en una càmera d'ús professional, s'espera dels assistents que vinguin amb la seva pròpia càmera per poder traslladar el que s'aprengui a l'ús de qualsevol altra càmera.
La dinàmica que es proposa és d’exploració, aprenentatge col·lectiu i negociació d'interessos grupals més que d'un curs desenvolupat a través de classes magistrals.
La fi últim del taller consisteix en proveir als assistents d'una base útil de coneixements fotogràfics i d’unes pautes que facilitin l’aprenentatge col·laboratiu així com l'autoaprenentatge. Atès que la fotografia és una disciplina que s'aprèn millor quan es comparteix, creiem que facilitar aquestes dinàmiques poden portar a formar alumnes que puguin continuar el seu desenvolupament per si mateixos.
Una altra finalitat important del taller és capacitar els assistents com operadors de càmera responsables, de manera que puguin respondre de manera fiable a la cessió de material professional per part d'associacions o col·lectius que disposin d'aquest tipus d'equips, en general, cars i delicats.
Espai de realització: Aula de formació de l'Estruch i exteriors.
Inscripcions
Places limitades a 12 alumnes. S'ha de realitzar el pagament al número de compte: (Triodos Banc) 1491 0001 27 2038516023. En el concepte indicar el nom del curs. Amb l'enviament del comprovant d'ingrés al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. es formalitzarà la inscripció. Cal incloure en el mateix correu nom complert i telèfon.
Les places es confirmen per estricte ordre de pagament.
_________________
Este curso propone un acercamiento desde cero los conceptos teóricos y prácticos más útiles e imprescindibles para la formación de cualquier operador de cámara de vídeo. Muchos de los conceptos son aplicables al mundo del cine y la fotografía, aunque las prácticas se realizarán con cámaras de vídeo.
Horas totales del curso: 16.
Programa formativo:
1 ª sesión:
Explorando la cámara Panasonic HVX-200 (P2). Análisis de los elementos de cámara y conceptos teóricos asociados:
Óptica: Angulares y teleobjetivos, manejo del zoom, enfoque, autofocus.
Exposición: Medir la luz, el iris, filtros ND, niveles de ganancia.
Balance de color: Temperatura de color, balance de blancos y negros.
Obturación: Control de obturación. Corrección de exposición.
Audio: Control de audio. Micro interno y externo. Vúmetros.
Menús de cámara: Presets de cámara. Formatos. Configuraciones de imagen. Control de cebra.
Conexiones de cámara.
2 ª sesión:
Prácticas de grabación en exteriores.
Saldremos a la calle a realizar diversas prácticas de grabación en exteriores, con y sin trípode, para buscar problemas y aprender a resolverlos. Las prácticas incluyen un acercamiento al registro del sonido en exteriores.
3 ª sesión:
Prácticas de grabación en interiores.
Montaremos esquemas de iluminación con equipo de iluminación ligero. Aprenderemos a integrar iluminación natural con artificial. Iluminaremos y grabaremos diferentes formatos de entrevistas incluyendo la toma de sonido en la práctica.
4 ª sesión:
Volcado y visionado de las prácticas. Debatiremos los resultados obtenidos y extraeremos conclusiones. Además, tendremos un acercamiento al etalonaje digital y sus posibilidades. En esta cuarta sesión se espera de los alumnos que sean ya capaces de desplegar un espíritu crítico en el análisis de su trabajo.
Número de alumnos: Mínimo 8 alumnos, máximo 12.
Idioma del curso: Castellano.
A quién va dirigido:
Interesados (de todas las edades) a aprender los fundamentos básicos de cómo manejar una cámara de vídeo, desde interesados por la fotografía como por la dirección de fotografía o realización cinematográfica. Aficionados al cine documental o de ficción que deseen aventurarse en el mundo del cortometraje.
Descripción del curso:
Además de disponer de la Panasonic P2 para centrar el taller en una cámara de uso profesional, se espera de los asistentes que vengan con su propia cámara para poder trasladar lo que se aprenda el uso de cualquier otra cámara.
La dinámica que se propone es de exploración, aprendizaje colectivo