Acte de commemoració de 8 de març, dia internacional de la dona. A càrrec de la companyia Arcàngel Teatre. Assistirem a una micro-reproducció de la violència subtil, aquella en la que no sabem quan començarem a ser víctimes o agressors.
Dia: 07/03/2010 | Hora:19:00h | Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol
Horari: Al vespre, a les 9Sobre la llitera d'una sala de cures intensives hi ha l'Estela, una dona, amb el cos en coma. És elpunt final d'un dia de celebració, quan ella i l'Eduard, la seva parella, festejaven els anys que sortien junts. Però, quin ha estat el camí que ella ha recorregut per arribar fins aquí? Què té a veure l'Omar, el seu millor amic, amb tot això? I l'Estela... va caure quan va rebre un cop? O va rebre un cop al cap quan va caure? A Cos en coma, Arcàngel Teatre explica una història sobre el maltractament emocional i les seves derives físiques. És aquella mena de tracte que, de mica en mica, va menyscabant l'altre a través de la violència alhora que l'agressor, sigui home o dona, es veu enfortit. Els personatges atrapen l'espectador per la seva aparent normalitat, semblen bons, apassionats, vitals, amb desitjos de superació. La dramaturga Tays Sampablo esbossa la fina frontera entre el respecte i la idiotesa, entre la llibertat i la dependència patològica.
Fundada el 2004, sota la direcció de Ginnette Muñoz-Rocha, la companyia Arcángel Teatre té com a objectiu proposar una reflexió, des de les arts escèniques, sobre temàtiques que afecten la nostra societat, utilitzant el teatre com a instrument de reflexió i sensibilització, evitant i lluitant contra qualsevol símptoma de passivitat i d'indiferència. El mateix any 2004, l'Arcàngel va obtenir el premi d'escenificació atorgat per l'Institut del Teatre de Barcelona, rebent una subvenció per al projecte de muntatge Cos en coma i per l'espectacle Radio-Patera o el Síndrome de Ulises, estrenat al Juny de 2005 al Versus Teatre. Aquest espectable també va obtenir una dotació econòmica per a la seva creació per part de la Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya i el Consolat de Colòmbia. El setembre de 2005, el grup va ser convidat a realitzar un taller de teatre social per a joves entre 15 i 19 anys a la Fundació Aspira de Chicago (Estats Units). De maig a setembre de 2008, rep l'encàrrec de realitzar el cicle de lectures dramatitzades organitzades per Casa Amèrica de Barcelona sota el lema: Del text a la Sala, autors i artistes llatinoamericans a Catalunya.
Repartiment
Estela: Marina Bou
Eduard: Eduard Gibert
Omar: William Arunategui
Text: Tays Sampablo
Direcció: Ginnette Muñoz
Ajudant de direcció: Cristian Garro
Disseny de llums: QUICO GUTIÉRREZ
Disseny de so: JOSÉ ANTONIO GUTIÉRREZ
Disseny d'espai: TAYS SAMPABLO
Constructor: ARTURO GARGALLO
Ajudant de direcció: CRISTIAN GARRO
Disseny gràfic: CRIS&LARS
Producció executiva: TAYS SAMPABLO
Agraïments:
Father&Mothers, Cris&Lars, Mercè Puy, Cristina Osorno, Casa Amèrica Catalunya, Marta Corral, Santo, m...
Espectacle subvencionat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca)
Espectacle creat en residència a l'Estruch
Amb el suport del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts
Organització:
Ajuntament de Sabadell.
Documents relacionats:
Cos en Coma
Més informació:
http://www.elcorteingles.es/entradas/programas/buscar.asp?txtTipoBusqueda=temaCiudad&lstCiudad=08.187&lstTema=&txtEspectaculo
Autobusos urbans: (www.tus.es) Parades properes Embarcador L5 L8 L55 F5 Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5 |
Afegeix l'activitat al teu mòbil |
|