Cafè d'Artistes Gris Plom
El Cafè d’Artistes dels divendres a l’Estruch convoca durant els mesos d'octubre a desembre a les artistes que formen part de l'exposició Gris Plom i també a les artistes sabadellenques que actualment es troben en residència a NauEstruch. Un programa que ens permetrà conèixer de primera mà alguns dels projectes artístics relacionats amb les pràctiques performàtiques que han passat per la fàbrica de creació els darrers quinze anys.
_ Divendres 11 d’octubre a les 17.00 h. Sala d'exposicions
De Kathedraal | Xerrada d’Estel Boada
El projecte De Kathedraal (Anna Dot, Daniel Moreno Roldán, Estel Boada) parteix del llibre homònim de l'il·lustrador David Macaulay, on s'ensenyen els passos a seguir per a la construcció d'una catedral gòtica prenent com a exemple les catedrals belgues i holandeses. El primer dia que vam arribar al taller de NauEstruch només teníem aquest llibre, així que vam començar a treballar-hi. Vam decidir que construiríem una catedral prenent com a referència les dimensions del nostre taller. Com que ens resulta impossible edificar una catedral de veritat, el que finalment fem és evocar accions pròpies del procés de construcció d'una catedral
Després de la xerrada, a les 18.30 h visita comentada de l’exposició Gris Plom a càrrec de la curadora Almudena Manzanal.
_ Divendres 25 d’octubre a les 17.30 h. Sala d'exposicions
Teràpia preventiva contra la histèria | Xerrada de Les Salonnières.
Projecte a l’entorn de la construcció de la feminitat. Les Salonnières parteixen de fotografies del segle XIX procedents de l’hospital de dones de la Salpêtrière: es tracta d’imatges d’espasmes absurds, catalèpsies rígides o moments d’èxtasi muts que han esdevingut a bastament icòniques pel que fa a la construcció de la identitat femenina.
ARTefACTe4, 19h. Sala 1. Performance de LORA i Joana Capella
_ Divendres 8 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions
Geografies de la pell | Xerrada de Frank Trobok
Gira a l’entorn les vivències de les dones treballadores de les antigues fàbriques tèxtils de Sabadell als anys setanta. La proposta explora els cossos d’aquestes com un arxiu dels rastres d'experiències afectives vinculades a aquesta vida laboral.
TETart | Xerrada d'Ariadna Albareda Sirvent
Acció on l’artista fusiona cos i pintura en un ritual de repetició i una experiència visual. En el curs d’aquest experiment, l’artista fa servir els pits com a pinzells. L’exercici pictòric es transforma en un acte empoderador que reclama el cos.
Artista resident a NauEstruch: Xavier Nuñez.
_ Divendres 15 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions
PAKGs i Food Design |Xerrada d'Ivan Merino
L’itinerari creatiu d’Ivan Merino es desplega entre els espais propis del disseny i de la creativitat lliure a partir del reciclatge i del menjar. Donar una nova vida als objectes i matèries en desús és una constant de la seva pràctica com a eco-dissenyador.
Artista resident a NauEstruch: Àlvar Fernández.
_ Divendres 22 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions
Reparaccions | Xerrada de Guillem Celada
Desplegament d’un singular programa d’intervencions urbanes anònimes, adreçades a la restauració arquitectònica de les llums MBM2, dissenyats
pels arquitectes Josep Maria Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay als anys 1960.
Un gran dinar | Xerrada d'Oriol Enguany
Amb Un gran dinar, Enguany demana a la seva àvia que dibuixi l’abecedari. A partir d’aquest punt, i amb la col·laboració del dissenyador gràfic Gerard Sierra, l’artista crea una tipografia que esdevé l’eix d’aquest projecte, en el qual conflueix el format d’instal·lació, el disseny d’objectes i el happening. El projecte es pensa com un homenatge a les supervivents.
Artista resident NauEstruch: Montse Màrmol.
_ Divendres 29 de novembre a les 17.00 h. Sala d'exposicions
Georgia & altres qüestions | Xavier Rístol
La seva peça té com a punt de partida la contractació de dos treballadors georgians per realitzar una excavació pseudoarqueològica al recinte de l’Estruch.
Mus in Pice | Col·lectiu Obliqua
Mus in Pice parteix d’una cita llatina que utilitza el filòsof francès Michel de Montaigne, que significa "un ratolí en la pega". Es tracta d’una imatge metafòrica que recorda la impossibilitat de tenir una percepció objectiva de l'existència humana.
Vallès: fabricar passats, fabricar futurs | Claudio Zulian
Amb aquest projecte Zulian recorre la història proletària de la comarca del Vallès, tot prenent l’eix de la fàbrica com a lloc des d’on escodrinyar la memòria industrial d’aquest territori.
Després de la xerrada-taula rodona, a les 18.30 h visita comentada de l’exposició Gris Plom a càrrec de la curadora Almudena Manzanal.
_ Divendres 13 de desembre a les 17.00 h.
PRESENTACIONS NOW. Accions i tancament de temporada amb:
René Ruaix | Performance. Sala d'Exposicions
Marc Vives | La Festa. Performance. Teatre
CuellarRabassa | Performance. Teatre
Intervenció Sonora Òxid de Plom. Sala 10