CA EN FR ES

 

FINALISTES DEL XXÈ CERTAMEN COREOGRÀFIC PROFESSIONAL DE SABADELL

El Certamen Coreogràfic de Sabadell organitzat des de l’any 2006 per l’associació de dansa Petit Món amb tot el suport de la fàbrica de creació de les arts en viu L'Estruch de l’Ajuntament de Sabadell, celebra la seva 20ena edició. El certamen té com a objectiu donar suport i difondre creacions de nous talents en l'àmbit professional de la dansa.

Es tracta d’una bona ocasió per veure espectacles de dansa de qualitat, diversos, suggestius i captivadors. I per conèixer de primera mà i en el format de peces curtes (d’entre 6 i 15 minuts) noves creacions d’aquesta disciplina artística.

Presentem doncs,  les sis peces finalistes de la modalitat professional, que s’han seleccionat d’entre les 45 propostes rebudes en una convocatòria oberta.

1- Compagnia Bellanda amb "Simposio"
2- Cia PrÄk  amb " Les raccommodeuses"
3- Aran Vázquez i Élisa “Aurèlia et Phill"
4- GEBA amb "Takk"
5- Boris Orihuela amb " Bad Dog, No Biscuit"
6- Agnes sales & Hector Plaza amb "Happy everything”

El dissabte 5 d’octubre a les 19h al teatre de l’Estruch es presentaran presencialment aquestes 6 peces, i un jurat professional decidirà els premis.

El Jurat estarà format per:

  • Laura Kumin, Directora del Certamen coreogràfic de Madrid/pasoa2. 
  • Carles Salas, Director del conservatori superior d dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona
  • Gisela Creus, ballarina, docent i coreògrafa co-directora de nunart
  • Mery de Lorenzi, responsable del projecte de dansa del Centre Cívic Barceloneta
  • Companyia Kampai (coreògrafs de la peça guanyadora 1r premi de l’edició 2024 del Certamen de Sabadell
  • Marta Gorgs, artista de les arts del moviment a la Cia Sifó 
  • Ivana Miño, actriu i ballarina
  • Marina Gatell, actriu sabadellenca


Col·laboradors: Certamen Coreogràfic de Madrid / Paso a 2, Centre Cívic de la Barceloneta, Nunart Creacions, Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona, Festival Dansa Metropolitana

 

Foto: Companyia Kampai, guanyadors del Certamen de l'any passat @Efrén Montoya

L'artista resident d'arts visuals i performance, Julie Pichavant, ens proposa participar en una activació d’arxius i textos.

Divendres 20 de juny. 14h. Taller 5. Gratuït

WASTE ROOM

Com una aproximació
Com la meva petjada de carboni
Com una broma que no ho és
Com un continent tòxic
Com un oceà de plàstic
Com empassar-se una targeta de crèdit per setmana
Com escoltar Glenn Gould entre les runes
Com un reciclatge etern.
Com records barrejats amb residus orgànics, podridura eterna, la gran asfíxia, xarxes de pesca, algues i nombres, pobles desapareixent dels mapes. L’autèntic horror: la humanitat a la deriva.
Com un magatzem de deixalles — com una DEIXALLA.

WASTE ROOM

As an approximationAs my carbon footprint Like a joke that isn't one
Like a toxic continent
Like an ocean of plastic
Like ingesting a credit card per week
Like listening to Glenn Gould in the ruins
As eternal recycling.
Like memories mixed with food waste, eternal rot, the great asphyxiation, fishing nets, algae and numbers, peoples disappearing from maps. The real horror: humanity adrift.
As a waste room - as a WASTE.

 

Convocatòria per a la 2a Residència Artística entre el CALQ i Eufònic en el marc de les arts digitals i visuals 2026

Objectiu

Amb la finalitat de permetre la confrontació de diferents punts de vista artístics en relació amb les arts digitals i visuals, afavorir l'establiment de vincles duradors entre artistes i agent culturals quebequesos i artistes i agents culturals catalans, i contribuir així al desenvolupament dels plantejaments artístics dels creadors i les creadores, Eufònic, el Conseil des arts et des lettres du Québec, Avatar i Mois Multi llancen una convocatòria de projectes per a una residència de recerca i creació internacional i bilateral dedicada a les arts digitals, visuals i sonores que té per objecte la creació d'un programa d'intercanvis d'artistes entre Quebec i Catalunya en l'àmbit de la creació visual, digital i sonora entre 2025 i 2027, permetent a tres artistes quebequesos/es realitzar una residència artística de vuit setmanes a Catalunya (Espanya), participar en el programa de L’Estruch (maig / juny) i en el festival Eufònic (juliol de cada any); i a tres artistes catalans/es realitzar una residència artística de vuit setmanes (gener / febrer) a Avatar a la ciutat del Quebec (Canadà) i participar en el festival Mois Multi (febrer de cada any).

Els objectius del programa d'aquesta beca es centren en proporcionar als artistes
un entorn creatiu que faciliti la producció i difusió de les seves obres, i emfatitzar la innovació artística, oferint als i les participants una experiència enriquidora en un context cultural nou, amb la finalitat de fomentar la investigació, la recerca, la innovació i la creativitat. Es busquen artistes que treballin en propostes innovadores i creatives, que exploren el processament del so i la investigació audiovisual. Els sol·licitants estan convidats a proposar projectes que superin els límits de l'art àudio, oferint noves perspectives i explorant possibilitats creatives amb un esperit multidisciplinari.
A més, el programa té com a objectiu promoure l'intercanvi cultural, facilitant el diàleg i l'intercanvi de perspectives artístiques entre artistes i agents culturals de Catalunya i Quebec, creant enllaços i col·laboracions a llarg termini entre agents de les dues regions, així com augmentar la visibilitat internacional dels i les artistes seleccionats/des, potenciant la seva carrera tant en contextos locals com
internacionals.

Bases Confluence CAT 2026

 

NOW és un esdeveniment únic de presentacions artístiques dels residents d’arts visuals i performance de l’Estruch. És un recorregut per diferents espais de la fàbrica de creació on cada artista mostrarà què ha desenvolupat durant la seva residència de creació.

Actualitzem info!

...........................................................................................................................................

Recorregut:

18.30 h Alba Rihe: Atzara, de la comicitat a lo diví. Teatre de l'Estruch
19.00 h Gemma Polo: Feeling that fantasy as if it was the fucking reality. Sala 10
19.30 h Isa Fontbona. Les veus de l'esforç. Filant amb els ecos de la memòria. Sala d'Exposicions.
20.00 h Julie Pichavant: Mimesis. Sala d'Exposicions i pati

..........................................................................................................................................

Alba Rihe: Atzara, de la comicitat a lo diví. Teatre de l'Estruch. 18.30 h

Investigació escènica que té el concepte de DIVA com a eix central. Aquest treball explora els orígens d’aquest arquetip i analitza com la indústria musical, el capital simbòlic, l’hegemonia visual i el seu context sociocultural han anat modelant la seva figura al llarg del temps. La DIVA no és només un personatge: és una construcció cultural profundament arrelada en el nostre imaginari col·lectiu.

Alba Rihe és llicenciada en Belles Arts i diplomada pel Programa d’Estudis Independents (PEI) del MACBA, actualment està cursant un màster en Gestió Cultural. Ha desenvolupat diverses metodologies de treball amb un fil conductor comú: la performance i la fusió de diferents eines artístiques per transmetre un missatge que utilitza la veu, l’absurd i l’expressió corporal com a elements destacats. Solo escènic. Vestuari de Sofia Archer. 

Durada: 36 minuts 

Gemma Polo: Feeling that fantasy as if it was the fucking reality. Sala 10. 19.00 h

Conferència performativa que emergeix d’un projecte d’investigació-creació centrat en les interseccions entre performativitat, tecnologia digital i ficció especulativa des d’una perspectiva queer-feminista. A partir de la pràctica artística, el treball proposa una crítica a les fronteres entre el virtual i el no-virtual, enteses no com a oposicions sinó com a superfícies connectades, transformadores i sensibles. El projecte planteja Internet com un espai on els cossos esdevenen interfícies hiperrelacionades i afectives. Amb una metodologia híbrida que combina arxiu digital, escriptura poètica i pensament acadèmic, la conferència proposa una estètica del glitch, del trànsit i de la repetició com a formes de resistència algorítmica. El marc teòric inclou autores com Legacy Russell, Judith Butler, Marie Bardet o Donna Haraway, abordant conceptes com la superfície relacional, el trans*formisme digital o la ofuscació com a estratègia crítica.

Lluny de presentar una peça tancada, FEELING THAT FANTASY AS IF IT WAS THE FUCKING REALITY s’ofereix com una obertura especulativa i afectiva: un espai en crisi, permeable, que convida a imaginar futurs que mai arriben del tot, però que deixen rastre. Una investigació escènica que és també una memòria viva, un error preciós, una coreografia de la dispersió.

Durada: 20 minuts

Gemma Polo Bosch (Tarragona, 1995) és una artista i creadora transdisciplinària. La seva pràctica es mou entre la performance, les cultures digitals, el drag i l’escriptura dissident, explorant formats inestables que hibriden disciplines. Està graduada en teatre físic i visual per l’Institut del Teatre de Barcelona, forma part del col·lectiu José y sus Hermanas i també desenvolupa projectes propis que activen una mirada crítica sobre el gènere, el folklore i la memòria queer. Com a cantant i compositora, va formar part del grup musical Roba Estesa (2011–2025).

Ha col·laborat amb figures clau com Jérôme Bel i Juan Navarro, desenvolupant una sensibilitat per les dramatúrgies fragmentàries i les estructures especulatives.

Michela Depetris. Wow Wide Web. Sala 10. 19.15 h. Cancel·lat per motius de salut!

Wow Wide Web parla de transformació i intenta estimular-la, sota la pell. Es presenta com una instal·lació acollidora, un entorn immersiu on deixar passar paraules, mirades, sons. Es manifesta com una experiència atmosfèrica, un ecosistema suau autoorganitzat, un paisatge sonor canviant. La investigació s’alimenta de la física, la biologia, l’esoterisme, la ciència-ficció, la literatura transfeminista i la neurociència. Reflexiona sobre la connexió entre les realitats (humana, animal, vegetal, mineral, extraterrestre, bacteriana, etc.) que componen la matèria vibrant en la qual estem immersos i de la qual formem part.
Wow Wide Web parla d’una xarxa oculta, fabulosa, que meravella, que fa “WOW” (un acte lingüístic d’astorament en la contemplació) i cita la wood wide web, la xarxa subterrània de cura de plantes i micelis. La investigació aporta aquesta instància: repensar la transformació i la relació com a condicions desitjables des d’una perspectiva revolucionària i dissident.

Durada: 45 minuts

Michela Depetris (she/ella) va néixer a Itàlia i es va formar entre Itàlia i Espanya en arts visuals i dansa contemporània. Viu a Torí. Ha cursat i finalitzat el Màster en Arts Escèniques i Cultura Visual pel Museu Reina Sofia de Madrid. Ha treballat com a performer amb Silvia Calderoni i Ilenia Caleo, Ari Benjamin Meyers, Daniele Ninarello, Cynhtia Marcelle, Maria Folguera i altres. Treballa com a autora amb llenguatges híbrids entre la performance, el vídeo, el so i les instal·lacions participatives, situant la seva recerca en un camp obert i mixt en què cada mitjà condueix sempre a les pràctiques corporals i la coreografia expandida.

Dissenya dispositius performatius com a potencials detonadors de microrevolucions temporals i visions impermanents en moviment. Experimenta amb metodologies i formats que escapen de les lògiques convencionals i dels temps habituals de producció, cosa que sovint retarda, embolica i nodreix els seus projectes.
 

Foto Andrea Guermani

 
Isa Fontbona. Les veus de l'esforç. Filant amb els ecos de la memòria. Sala d'Exposicions. 20.00 h
 
"Les veus de l'esforç. Filant amb els ecos de la memòria" dona veu a les memòries d’algunes de les dones que van treballar a la indústria tèxtil de Sabadell a través de les gestualitats corporals i dels sons que les acompanyaven durant les llargues jornades laborals. Una peça teixida amb molta cura i de forma col·lectiva per visibilitzar la seva importància a la història de Sabadell, portada a una lectura contemporània que a través de les alumnes de l’institut Vallès ens permet també de reflexionar de forma crítica sobre els ritmes frenètics de la societat actual. Projecte coral i col·laboratiu d'Isa Fontbona teixit en femení amb la participació d’un col·lectiu de dones que han estat treballadores de la indústria tèxtil de Sabadell i amb les alumnes de batxillerat de l’institut Vallès.
 
Durada: 35 minuts 

En sintonia i col·laboració amb l’artista Frank Trobok, l’acompanyament artístic de Laura Llaneli i Gemma Cascón, la implicació i el suport coreogràfic d’Àfrica Manils, l’enregistrament i edició de la peça per part d’Helena Torrent, i el suport del programa educatiu per part de Mònica López, i la professora Neus Segalés.

Memòria corporitzada i sonora: Isabel Sánchez, Teresa Arrebola, Mayte Simón, Paquita Sanz, Carmen Sequera i Dolores Moya.
Performativitat de la memòria: Alumnes de l’IES Vallès de Sabadell. Anira Santos, Paula Muñoz, Claudia Buccella, Juliana Ordoñez, Laura Vivar, Ivet Sanchez, Alazne Llaó, Bruna Calàbria, Martina Muñoz, Núria Gómez, Nerea Colarte, Abril Valderrama, Lucia Alfaro, Andrea Modrego, i amb el suport de la professora Neus Segalés.
Concepte, documentació, curadoria: Isa Fontbona en col·laboració amb Frank Trobok
Acompanyament artístic: Laura Llaneli i Gemma Cascón
Composició coreogràfica: Àfrica Manils – La Nau de Sabadell Vídeo i edició: Helena Torrent
Programa educatiu: Mònica López
Amb el suport de L’Estruch. Fàbrica de les Arts en Viu i Ajuntament de Sabadell
En col·laboració amb l’IES Vallès de Sabadell, l’Escola de dansa La Nau de Sabadell
 

 Julie Pichavant: Mimesis. Sala d'Exposicions i pati. 20.30 h

“Mimesis”, de Julie Pichavant, es proposa com una aproximació al paisatge, una reflexió encarnada sobre el territori que permet comprendre el transcurs del poder civilitzador que, en definitiva, no ha fet altra cosa que explotar i destruir. En el seu procés, allò que es fa carn és finalment l’expectativa d’un final, una mirada sobre la possibilitat del col·lapse.”
Extracte del text curatorial de Luis Montes Rojas (Xile): Una vista del fi del món: sobre “Mimesis”, de Julie Pichavant"Mimesis" ofereix una poètica de la supervivència dels extrems, articulant diferents mitjans provinents de les arts escèniques i les arts visuals. Els espectadors s’endinsen en una investigació arqueològica i corporal que proporciona una immersió en la percepció del que és visible i invisible.
 
Fitxa tècnica
Performance: Julie Pichavant
Fotografies coescrites amb l'artista i fotògraf: José Luis Rissetti
Disseny de so: Fabrice Camboulive
Text curatorial: Luis Montes Rojas
Agraïments a: Roberto Chucao Cabrera Fortet, Modesta Suárez
 
Durada: 25 minuts

Julie Pichavant, nascuda a França, és dramaturga, performer, directora, llicenciada en Literatura Moderna i Arts Escèniques, i dirigeix diversos projectes artístics dins la companyia ZART. Cada creació neix de la recerca: un laboratori i una exploració mútua. La seva obra utilitza estratègies d’immersió, experimentació i cocreació. El tema de l’extractivisme i l’explotació de cossos i territoris és fonamental en la seva recerca. Treballa a França, Europa (Espanya, Bèlgica, Grècia, Alemanya) i Amèrica Llatina (Colòmbia, Mèxic, Perú, Xile). Imparteix classes de pràctica teatral i performativa en Arts Escèniques a la Universitat de Toulouse Jean Jaurès. Es va formar en cinema documental als Ateliers Varan.

 Foto: Visages Vagabonds

 

Cursos intensius de dansa contemporània:

- 30 juny al 2 de juliol de 19 a 21h. Taller de partnering impartit per Isaac Verdura

"Explorarem com podem moure el cos per l’espai i pel terra, ja sigui individualment o en parella, utilitzant idees bàsiques com l’eix corporal, el pes i les espirals. Tot una sèrie
d’elements que ens permeten descobrir un moviment que parteixi de les possibilitats físiques de cadascú. Proposem fer una exploració amb el treball de partnering, ja que treballar amb un altre cos permet entendre millor com fem ús el pes, cap a on el dirigim, i com en podem treure un profit per realitzar manipulacions senzilles o portés més complexos, per després portar la mateixa consciència corporal al treball individual."

 - 1 de juliol al 3 de juliol de 10 a 12h. Taller de dansa contemporània impartit per Gisela Creus

“En aquest intensiu compartiré la perpectiva i mirada dels cossos que es vinculen i relacionen vibrant en constant moviment. Durant les sessions proposo blocs d’enfoc que s’aniran enllaçant entre elles, com ara despertar el cos físic, el cos curiós, el cos creatiu i expressiu i endinsar-nos a explorar com es vinculen o com es relacionen per poder tenir-ne més cinsciència i potenciar-los en la seva presència. La metodologia que duc a terme utilitza improvisacions , exploracions i també fraes pautaes perquè el cos físic, mental, energètic i vital pugui desenvolupar i escoltar la pròpia veu canviant.

 - 7 de juliol al 9 de juliol de 19 a 21h. Taller de dansa contemporània i teatre físic impartit per Alma Steiner

"En aquest entrenament descobrirem com la paraula influencia i transforma el cos, com els seus signes donen al moviment una qualitat o una altra. Proposo posar en joc la improvisació i la composició coreogràfica, combinant la dansa contemporània i el teatre físic. A través de la improvisació i el treball en parella, cercarem el diàleg físic per desenvolupar la nostra presència escènica, entenent-la com a part de la nostra forma no verbal de comunicació. Jugarem amb els límits del cos i la paraula per trobar diferents qualitats de moviment, mirant d'ampliar al màxim el ventall de possibilitats i versatilitat de cada participant."

PREUS: 35€ sòcies - 50€ no sòcies (descomptes si t'inscrius a més d'un intensiu).

Informació i inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Convocatòria Oberta
Residències professionals d'Arts Escèniques 2026

Període de residències del  13 de gener al 19 de desembre 2026

 

Fàbrica de tints durant gairebé cent anys, és ara una fàbrica de creació artística pública. Inaugurat l'any 1995 fou el primer centre de creació artística de Catalunya.

L'Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu, és un equipament municipal de Sabadell que disposa de diferents espais de residències multidisciplinàries. Ofereix crear en un espai de treball amb comunitat artística, ben comunicat amb comerços, hotels i altres serveis a prop, a 2 minuts de l'estació de tren (FGC) i a 20 km de Barcelona.

L'Estruch té com a missió facilitar la creació, ajudar a la professionalització i fomentar la xarxa per aconseguir una sostenibilitat en l'àmbit creatiu dels projectes que acull en residència, així com la capacitació dels professionals de la cultura, en especial de les companyies i artistes d'arts en viu. Acompanyar a artistes i companyies en els seus processos creatius; donant el temps i l'espai perquè això sigui possible i reivindicant així, la dignificació d'aquests processos i dels seus creadors i creadores.

Definició

Aquestes bases defineixen la convocatòria de les residències d’arts escèniques pel període del 13 de gener de 2026 al 19 de desembre de 2026. Aquesta convocatòria va destinada a projectes de circ, dansa, teatre i escena híbrida per artistes i companyies professionals (locals, nacionals i internacionals) siguin emergents i consolidats.

Aquestes bases defineixen tres modalitats de residència artística:

Modalitat A. Residència d’Investigació: del 13 de gener de 2026 al 19 de desembre de 2026.

Modalitat B. Residència de Creació i Tècnica: del 13 de gener de 2026 al 19 de desembre de 2026.

Modalitat C. Residència de Llarga durada: del 16 de setembre de 2025 al 19 de desembre de 2026. En col·laboració amb l’APCC i el segon Pla d’impuls del circ de Catalunya.

Calendari

  • Publicació de la convocatòria: 5 de maig de 2025.
  • Sessió informativa sobre la convocatòria: 9 de maig de 2025 a les 12h al següent enllaç https://meet.google.com/wze-tyri-tah
  • Recepció de sol·licituds: fins el 25 de maig a les 23:59 h.
  • Publicació de la resolució de la convocatòria: 15 de juliol de 2025.

Resolució

Es farà pública al web i a les xarxes socials de l’Estruch el 15 de juliol de 2025.

PER SOL·LICITAR UNA RESIDÈNCIA:

1. Consulteu les Bases:
CAT_PDF ESP_PDF ENG_PDF
2. Empleneu el FORMULARI de sol·licitud de residència d'ARTS ESCÈNIQUES abans del 26 de maig (abans d’emplenar-lo consulteu les bases detingudament).

Per a més informació: starruell@ajsabadell.cat o truca al 93 717 25 71

 

Convocatòria Oberta
Residències professionals d'Arts Visuals 2026

Període de residències del  13 de gener al 19 de desembre 2026

Fàbrica de tints durant gairebé cent anys, L’Estruch és ara un centre de creació artística. Inaugurat l’any 1995 fou el primer centre de creació artística de Catalunya.

L'Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu, és un equipament municipal de Sabadell que disposa de diferents espais de residències multidisciplinàries. Ofereix crear en un espai de treball amb comunitat artística, ben comunicat amb serveis a prop, a 2 minuts de l’estació de tren (FGC) i a 20 km de Barcelona.

L’Estruch té com a missió facilitar la creació, ajudar a la professionalització i fomentar la xarxa per aconseguir una sostenibilitat en l'àmbit creatiu dels projectes que acull en residència, així com la capacitació dels professionals de la cultura, en especial de les companyies i artistes d’arts en viu. Acompanyar a artistes i companyies en els seus processos creatius; donant el temps i l’espai perquè això sigui possible i reivindicant així, la dignificació d’aquests processos i dels seus creadors i creadores.

Quins són els objectius de les residències d’Arts Visuals de l’Estruch?

El suport a la creació a les arts visuals vinculades a les arts en viu, per a la recerca i desenvolupament de projectes artístics i de mediació dins d’aquest àmbit.

Constituir un espai d'intercanvi comunitari entre les artistes en residència i la comunitat artística local, el seu context cultural i la seva ciutat.

Aquestes bases defineixen dues modalitats de residència artística:

Modalitat A) Residència d’Investigació i Creació d’Arts Visuals: del 13 de gener de 2026 al 19 de desembre de 2026.

Adreçada a artistes o col·lectius emergents amb un projecte d’arts visuals vinculades a les arts en viu (performance, art sonor, art digital, video art, instal·lació, acció poètica,…), per produir en el marc d’una residència de tres mesos. 

Modalitat B) Residència de Mediació (llarga durada)


Calendari

  • Publicació de la convocatòria: 5 de maig de 2025.
  • Sessió informativa online sobre la convocatòria: 9 de maig de 2025 a les 11h en el següent enllaç: https://meet.google.com/cdb-rbki-bpa
  • Recepció de sol·licituds: fins el 25 de maig a les 23:59 h.
  • Publicació de la resolució de la convocatòria: 15 de juliol de 2025.

Resolució

Es farà pública a la web i a les xarxes socials de l’Estruch el 15 de juliol de 2025.

PER SOL·LICITAR UNA RESIDÈNCIA:

1. Consulteu les Bases:
 CAT_PDF ESP_PDF, ENG_PDF.

Empleneu el FORMULARI de sol·licitud de residència d'ARTS VISUALS abans del 25 de maig (abans d’emplenar-lo consulteu les bases detingudament).

Per a més informació: gcascon@ajsabadell.cat o truca al 93 717 25 71

Kampai. Foto Efren Montoya
Cia Kampai, guanyadora del Primer Premi del XIX Certamen coreogràfic de Sabadell . Foto Efren Montoya

BASES XXè CERTAMEN COREOGRÀFIC DE SABADELL

El Certamen coreogràfic de Sabadell es realitza des de l’any 2006, aquesta és per tant la VINTENA edició. És una iniciativa de l'Associació de Dansa Petit Món amb tot el recolzament de l'Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de l'Ajuntament de Sabadell. L'objectiu d'aquest certamen és donar suport i difondre les creacions dels talents emergents en l'àmbit de la dansa.

Aquest any en motiu del XXè aniversari del Certamen es duplica la dotació econòmica i s’obre una nova modalitat per tal d’oferir també la participació a l’escena de dansa local i de la comarca del Vallès Occidental.

El certamen professional es presentarà com sempre el dissabte 4 d’octubre a les 19h i el local el diumenge 5 d’octubre a les 18h

MODALITAT A PROFESSIONALS (coreografies de companyies o ballarins, siguin emergents o consolidats, amb formació i/o vocació professional)

MODALITAT B LOCAL (coreografies de companyies, ballarins/es o grups de dansa local sense vocació professional)

MODALITAT A) PROFESSIONALS

Requisits

  • Caldrà un enllaç d’una gravació de la peça sencera.
  • Es poden presentar peces de dansa contemporània i dansa moderna.
  • Durada de la peça: de 8 a 15 minuts, excepte els solos, de 4 a 6 minuts.
  • No hi ha limitació en el nombre de ballarins.
  • De tots els treballs presentats, se’n seleccionaran (un màxim de 6 en funció de la durada). 
  • Disponibilitat per presentar la peça el dia 4 d’octubre del 2025 al teatre de l’Estruch (Sabadell)

En el cas de ser seleccionats per participar al certamen:

  • El divendres 3 d'octubre i dissabte 4 d’octubre cada companyia disposarà del temps necessari per realitzar un petit assaig amb la il·luminació de la peça i comptarà amb la coordinació i suport del personal tècnic de l'Estruch.
  • El cost de l'estança per assistir al certamen el dia 4 d'octubre és a càrrec dels concursants. En el cas de companyies que provinguin de l'estat espanyol o de l'estranger, s'allotjarà els participants als habitatges de l'Estruch, sempre i quan aquests es trobin disponibles.

Calendari

  • Publicació de la convocatòria: 25 d’abril de 2025.
  • Recepció de sol·licituds: fins al 16 de juny a les 23:59 h.
  • Publicació de la resolució de la convocatòria: 30 de juny de 2025 a la web de l’Estruch (també per correu electrònic als finalistes)
  • Les peces seleccionades es presentaran al teatre de l'Estruch el dissabte 4 d'octubre de 2025 a partir de les 19 h (en format espectacle)

Premis: Doblem els imports! Edició especial XXè aniversari

  • 1r premi: 4.000€ i una residència d’investigació d’un mes a l’Estruch amb possibilitat d’allotjament depenent de la disponibilitat 
  • 2n premi: 2.000 €.
  • 3r premi: 1.200 € (Premi Popular)
  • Premi NunArt: residència de creació a NunArt
  • Premi CSD Institut del teatre: rebre classes als mòduls de tècnica del CSD ( Conservatori superior de dansa) i actuació al Creadansa de l’Institut del Teatre
  • Premi Centre Cívic Barceloneta: residència de creació al Centre cívic Barceloneta i presentació de la peça en programació.
  • Premi Certamen de Madrid/pasoa2: Participació del coreògraf guanyador al taller de formació del Certamen Coreográfico de Madrid/pasoa2
  • Impartir per part del coreògraf/a un taller de dansa en el marc del Certamen 2026
  • Premi de Dansa Metropolitana: programació dins el Festival de Dansa Metropolitana (març 2026) d’una peça de dansa.

Sol·licitud

Cal emplenar el formulari de sol·licitud que trobareu en aquest enllaç

Jurat

El jurat professional atorga, al final de la presentació, el 1r, el 2n premi i el públic assistent podrà escollir el premi popular (3r premi). Els altres premis seran atorgats per un representat en cada cas. Cap premi podrà quedar desert.

El jurat durant la deliberació el dia del certamen podrà acordar i resoldre qualsevol qüestió relacionada amb els premis.

Està format per:

  • Laura Kumin, Directora del Certamen coreogràfic de Madrid/pasoa2. 
  • Carles Salas Director del conservatori superior de dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona
  • Gisela Creus de nunart
  • Mery de Lorenzi responsable del projecte de dansa del Centre Cívic Barceloneta
  • Companyia Kampai (coreògrafs de la peça guanyadora 1r premi de l’edició 2024 del Certamen de Sabadell
  • Marta Gorgs, artista de les arts del moviment a la Cia Sifó 
  • Ivana Miño, actriu i ballarina
  • Marina Gatell, actriu Sabadellenca

Criteris de selecció:

  • Coherència coreogràfica dels diferents elements artístics i tècnics
  • Innovació, en el global de la proposta
  • Connexió entre la narració argumental i el treball artístic
  • Originalitat en la proposta
  • Concepte global de la peça i claredat en l’explicació del projecte
  • Posada en escena, capacitat de traduir en concrecions el marc conceptual
  • Interpretació dels ballarins
  • Altres criteris de valoració: música, vestuari i elements escenogràfics.
  • Es valoraran tots els treballs, però es tindrà molt en compte les coreografies inèdites de nova creació.

Podeu veure vídeos d'altres edicions del Certamen aquí

MODALITAT B) DANSA LOCAL

Requisits

  • Preferiblement caldrà presentar un enllaç de la gravació de la peça sencera. (Si encara es troba en procés de creació en el moment de presentar la sol.licitud de participació al certamen, es podrà presentar una part de la peça amb la que s’està treballant ( mínim 2 i si és un solo mínim 1 min).
  • Es poden presentar peces de dansa contemporània i totes aquelles disciplines que puguin fusionar-se amb el concepte contemporani, ja sigui el jazz, dansa urbana, la dansa espanyola entre d’altres.
  • Durada aproximada de la peça: de 4 a 10 minuts, excepte els solos, de 2 a 4 minuts.
  • Un màxim de 12 intèrprets. Es valorarà que el nombre d'intèrprets tingui coherència amb la coreografia.
  • De tots els treballs presentats, se’n seleccionaran (un màxim de 8 en funció de la durada). 
  • Disponibilitat per presentar la peça el diumenge 5 d’octubre del 2025 al teatre de l’Estruch (Sabadell) a les 18h

En el cas de ser seleccionats per participar al certamen LOCAL:

  • El dijous 2 d'octubre a la tarda i diumenge 5 d’octubre al matí cada companyia disposarà del temps necessari per realitzar un petit assaig general i comptarà amb la coordinació i suport del personal tècnic de l'Estruch.

Calendari

  • Publicació de la convocatòria: 25 d’abril de 2025.
  • Recepció de sol·licituds: fins al 16 de juny a les 23:59 h.
  • Publicació de la resolució de la convocatòria: 30 de juny de 2025 a la web de l’Estruch (també per correu electrònic als finalistes)
  • Les peces seleccionades es presentaran al teatre de l'Estruch el diumenge 5 d'octubre de 2025 a partir de les 18 h (en format espectacle)

Premis

  • 1r premi popular: 500 €, una residència d’investigació en sala d’assaig a l’Estruch i la presentació de la peça dins el Sabadell Dansa 2026 ( Dia internacionals de la dansa)  i entrades per assistir a un espectacle de dansa dins el Festival Dansa Metropolitana 2026  en algun dels teatres municipals de Sabadell
  • 2n premi popular: 300 € i entrades per assistir a un espectacle de dansa dins el Festival Dansa Metropolitana 2026 en algun dels teatres municipals de Sabadell

Sol·licitud

Cal emplenar el formulari de sol·licitud que trobareu en aquest enllaç

Atorgament del premi

Serà adjudicat per votació popular del públic assistent.

Criteris de selecció:

  • Coherència coreogràfica dels diferents elements artístics i tècnics
  • Innovació, en el global de la proposta
  • Connexió entre la narració argumental i el treball artístic
  • Originalitat en la proposta
  • Concepte global de la peça i claredat en l’explicació del projecte
  • Posada en escena, capacitat de traduir en concrecions el marc conceptual
  • Interpretació dels ballarins
  • Altres criteris de valoració: música, vestuari i elements escenogràfics.
  • Es valoraran tots els treballs, però es tindrà molt en compte les coreografies inèdites de nova creació.

Per a qualsevol dubte contacteu amb: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Sabadell, abril de 2025

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

Totes les activitats són a l’aire lliure

Divendres 25 d'abril

-17:30h Mostra de barra clàssica davant de l'escola de dansa KMY Studio (c. de Sant Pere, 7)

Dissabte 26 d'abril, de 18 a 20h
- De 18 a 20h a la Pl. Argub (Parc Catalunya).  Mostres i tallers participatius a càrrec de les escoles de dansa i entitats de la ciutat


Diumenge 27 d'abril,

-De 17:30 a 20h a la pl. Dr. Robert. Mostra de dansa, a càrrec de les escoles de dansa i entitats de la ciutat.

 

 


Organització Del Sabadell Dansa: Associacions Petit Món, Dansa Contemporània de Sabadell i BiArt Sabadell. Hi Col·laboren: entitats i escoles de dansa de Sabadell
Amb el suport de: L'Ajuntament de Sabadell