L'Estruch
Fàbrica de creació de les arts en viu

C. de Sant Isidre, 140
08208 Sabadell

  937 172 571      estruch@ajsabadell.cat

Horaris:
de dilluns a divendres, de 9h a 24.30h
dissabtes de 10h a 24.30h

Marina Pravkina & Alesya Dobysh guanyen el XVè Certamen Coreogràfic de Sabadell

La quinzena edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, que enguany ha tingut lloc al teatre la Faràndula amb 150 persones de públic, va mostrar de nou el talent emergent de la dansa contemporània. De 203 propostes rebudes sis companyies van presentar les seves coreografies. Al tractar-se de la 15a edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell els premis remunerats han estat doblats: el primer (2000 €), el segon (1000€) i Popular premi (600€). El primer premi del Certamen també inclou una residència artística a l’Estruch. A part dels premis remunerats el concurs compta un bon ventall de residències coreogràfiques per als altres finalistes. El certamen, que és una iniciativa de Petit Món coordinada amb l’Estruch, fàbrica de creació, pretén dinamitzar i fomentar la creació coreogràfica.

Les guanyadores del concurs son Marina Pravkina & Alesya Dobysh (Catalunya) per Re.titled, un duet energètic i enginyós, que també va rebre el premi del Certamen Coreográfico de Madrid. El jurat ha atorgat el segon premi a dues companyies: Carmen Fumero (Madrid) per Un poco de nadie, i la Cia. Vaikonur (Sabadell) per Ararat que també ha rebut el premi popular. La companyia japonesa Ayalis in Motion ha obtingut una residència artística al CC Barceloneta, Tania i Dani (Catalunya) podran gaudir d’una residència a Nunart Guinardó, i la companyia francesa Chriki'Z Company ha rebut la de l’Institut del Teatre de Vic.

El jurat del Certamen està format per professionals de la dansa que representen organitzacions i centres que col·laboren amb aquest projecte: Laura Kumin –Directora del Certamen coreogràfic de Madrid/Paso a 2–, Carles Sales –coreògraf i docent a l'Institut del Teatre de Vic–, Gisela Creus –NunArt Guinardó–, Mayte Luque –responsable del projecte de dansa del CC Barceloneta–, Alexa Moya –co-coreògrafa de la peça guanyadora del 1r premi Certamen de Sabadell 2019–, Constanza Brncic –cap d’Estudis del Conservatori de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona–, Victòria Martínez –ballarina de l’Associació AME – Moviment Expressió.

Al llarg de 14 edicions aquest concurs s’ha anat consolidant amb els èxits dels coreògrafs i coreògrafes que han passat pel teatre de l’Estruch. Les companyies o coreògrafs que han guanyat el primer premi del 2006 al 2019 són: Alexa Moya Panksep i Júlia Godino Llorens (2019), Ana Borrosa (2018), Javier Guerrero (2017), Cora Panizza i Irene García (2016), Cia. Poliana Lima (2015),Miquel García/Habemus Corpus (2014), Camaralucida/Lautaro Reyes (2013), Uma Uma dance (2012), Miryam Mariblanca (2011), Esther Aumatell (2010), Alba Barral i Horne Horneman (2009), Jaula de Grillas (2008), La Veronal/Marcos Morau (2007), Elena Lleó i Mònica Cervantes (2006).

 

Web i xarxes

www.lestruch.sabadell.cat

Facebook: www.facebook.com/adminlestruch

Twitter: @fabrica_estruch

Instagram: lestruchfabricadecreacio