CA EN FR ES

 

Les artistes residents d'Arts Visuals presenten els seus projectes el 28 de juny

PRESENTACIONS NOW. ARTS VISUALS I PERFORMÀTIQUES

NOW és una oportunitat per conèixer la producció dels artistes residents a la NauEstruch. Ens ofereix l'ocasió d'acostar-nos al seu procés creatiu, descobrir què han desenvolupat durant el període de residència a l'Estruch i, al mateix temps, es converteix en un esdeveniment únic de presentacions artístiques.

Programa divendres 28 de juny:

16.30 h Homenatge a Camila Cañeque. La última frase. Taller 5

17.00 h Eléonore Ozanne, Despertar juntos / Día sí día también. Sala d'Exposicions

Artista multidisciplinar que treballa en la relació entre cos i fronteres. Mitjançant el desplaçament, l’artista dibuixa el concepte de frontera com a límits físics on els comportaments canvien o murs invisibles que es travessen a diari.

Utilitza el cos com a eix central del seu treball i explora, mitjançant accions, el desplaçament a través, a l’altra banda o cap endins d’espais o de temps predetermintats.

Al llarg de la residència treballarà sobre dos projectes: Despertar juntos / Día sí, día también.

Aquests projectes indaguen sobre les pràctiques quotidianes al voltant dels nostres llits, en particular, quan ens despertem i quan ens aixequem. El moment en què el cervell canvia d'estat de consciència. Aquest acte que fem cada dia, de manera diferent segons els cossos i les vides, i que consisteix a obrir els ulls i transitar des del somni a la realitat.

@eleonore_ozanne

18.00 h Cercle de Fades. Cridant la meva ánima. Teatre

Col·lectiu multidisciplinar que, des de la performance com a nucli, orbita entre l’art sonor i visual. Està format per Júlia Suñer Coma, Alba Mendoza i teresa w. Han performat en espais com la Fundació Miró (2023), el Centre d’Arts Santa Mònica (2022) i el Festival Art Nou (2022), entre d’altres, i han residit a l’Estruch, Fàbrica de Creació de les Ars en Viu (2023-24) i al Centre Cívic Barceloneta (2021-22). També han obtingut la Residència d’Arts Visuals i Pràctiques Performàtiques (2023) de la NauEstruch, el Premi Menció Especial Performance d’Art Emergent Sabadell (2022), i han estat finalistes de la Beca de la Fundació Guasch Coranty (2021). Recentment han comissariat l’exposició si els cossos fossin cossos (2024) al Centre Cívic Barceloneta. 

Cridant la meva ànima neix de la necessitat de buscar un espai on compartir la nostra consciència espiritual en comunitat. En un moment on la fe occidental es troba fragmentada en forma de noves religions i de múltiples creences ens preguntem com canalitzar de forma col·lectiva la nostra consciència espiritual. Amb la certesa que ens permet transitar la incertesa de viure, i acompanyar-nos en un present, un passat i un més enllà plegades. La performance, en el seu procés d’investigació, cerca posar paraules a una cosa que no té nom.

@cercledefades

19.00 h Élise Moreau i Noela Covelo Velasco. Aplauso, vicio. Sala 9

Aplauso, vicio (títol provisional) indaga els mecanismes del gènere òpera i els examina amb una perspectiva artística experimental. S'inspira en l'òpera La Flauta Màgica, centrant-se en el personatge de la Reina de la Nit. La recerca al voltant d'aquesta obra de Wolfgang Amadeus Mozart serveix de referència per a la creació d'una altra narració des de l'artesania, la transparència i la fantasia precària.

@noelacove

20.00 h Col·lectiu AMAS. Realisme agencial / Quines xarxes teixeixen móns? Sala 10

Amas és un projecte col·laboratiu mutant format per 7 dones/no binàries, de música electrònica en diàleg amb art d'acció i pensament, inspirat per la figura de les tradicionals bussejadores de perles japoneses Ama són dones valentes que se summergeixen en les fosques profunditats de la consciència per portar-nos perles de saviesa.

Fundat per Ivana Ray Singh (Menorca) l'any 2017, i format per Neus Abellán (Sabadell), Fernanda Alemán (Argentina), Lupe Blázquez (Cuba), Annia Chwaliszewska (Polònia), Kira Pérez (València) i Clara Cortés (Barcelona).

Els seus projectes d'investigació interdisciplinaris han rebut beques de suport de l'OSIC en 2020, 2021 i 2022. Han realitzat performances a diversos espais artístics com Iklectic i New River Studios (Londres) i a festivals com BAM! (2023 i 2022), FIM Vilaseca (2023) i Ombra (2019), d'entre altres.

@amas11pearls/