CA EN FR ES

 

PALMARÈS DE LA 18a EDICIÓ DEL CERTAMEN COREOGRÀFIC DE SABADELL

Fotografia de l'activitat

Elena Castellanos & Xián Martínez de la companyia iXa guanyen el XVIIIè Certamen Coreogràfic de Sabadell.

El 7 d’octubre de 2023 s’han presentat les 6 coreografies seleccionades d’entre les 46 propostes rebudes en la convocatòria oberta

La divuitena edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, ha tingut lloc al teatre de l’Estruch amb les entrades exhaurides. Un any més, dissabte a la tarda es va poder gaudir del talent emergent de la dansa contemporània. Sis companyies van presentar les seves coreografies. El certamen, que és una iniciativa de Petit Món coordinada amb l’Estruch, fàbrica de creació, pretén dinamitzar i fomentar la creació coreogràfica.

-El duo format per Elena Castellanos i Xián Martínez ha guanyat el primer premi que consisteix en 2000€ i una residència artística a l’Estruch amb la peça (Ollos para adentro) i també ha obtingut el premi del Centre cívic de la Barceloneta que consisteix en una residència de creació als seus espais i presentació de la peça en programació.

-El segon premi que consisteix en 1000€ el jurat l’ha atorgat a 2 companyies: la Companyia des-humains amb la peça Salle d’attente i la Cia Sivgin Dal amb la peça (un)certain journey.

-El públic ha donat el premi popular( 600€) a la jove companyia Hanami Dansa amb la peça Somnio.

-Ariadna Jordan amb la peça In-divi-duo s’ha emportat el premi del Conservatori Superior de dansa de l’institut del teatre d’acompanyament i tutorització en la composició de la peça o d’una propera creació coreogràfica.
Marina Lopez amb la peça Dime si con eso vale, tindrà també com a premi una actuació al Conservatori Superior de dansa de l’institut del teatre.

-Nunart Creacions aquesta vegada ha concedit residència en el seu centre de creació a la companyia: Des-humains amb la peça La salle d’attente.

-El Certamen coreogràfic de Madrid ha concedit a la coreògrafa i ballarina Marina López amb la peça Dime si con eso vale, la participació al taller de formació del Certamen Coreográfico de Madrid/pasoa2 que es realitzarà al desembre de 2023 en el marc d’aquest Certamen madrileny.

El jurat del Certamen ha estat format per professionals de la dansa que representen organitzacions i centres que col·laboren amb aquest projecte: Laura Kumin, Directora del Certamen coreogràfic de Madrid/Paso a 2, Gisela Creus, ballarina, creadora, docent i equip directiu NunArt Creacions, Carles Salas, Director del conservatori superior de dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona, Raúl Lago, Gestor Cultural i programador de Sala Carme Teatre de València, Mery de Lorenzi responsable del projecte de dansa del Centre Cívic Barceloneta, Marc Fernández, coreògraf de la peça guanyadora 1r premi de l’edició 2022 del Certamen de Sabadell i Ivana Miño, actriu i ballarina.

Al llarg de 18 edicions aquest concurs s’ha anat consolidant amb els èxits dels coreògrafs i coreògrafes que han passat pel teatre de l’Estruch. Les companyies o coreògrafs que han guanyat el primer premi del 2006 al 2022 són:
Marc Fernández (2022), Andrea el Ameri ( 2021), Marina Pravkina i Alesya Dobysh (2020), Alexa Moya i Júlia Godino Llorens (2019), Ana Borrosa (2018), Javier Guerrero (2017), Cora Panizza i Irene García (2016), Cia. Poliana Lima (2015),Miquel García/Habemus Corpus (2014), Camaralucida/Lautaro Reyes (2013), Uma Uma dance (2012), Miryam Mariblanca (2011), Esther Aumatell (2010), Alba Barral i Horne Horneman (2009), Jaula de Grillas (2008), La Veronal/Marcos Morau (2007), Elena Lleó i Mònica Cervantes (2006).

PreuGratuït

 Data i Horari: 

De dilluns 9 d'octubre de 2023 a dissabte 28 d'octubre de 2023

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació