CA EN FR ES

 

EL SOL S'ABAIXARÀ HI HAURÀ ORDRE. ARTS DIGITALS

Creació: Urati Laboratori (Albert Chamorro, Marta Lofi, Sergio Camacho).

Fotografia de l'activitat

Prenent el títol d’un vers de Joan Brossa, el projecte d’investigació El sol s’abaixarà hi haurà ordre s’acosta al món dels somnis de manera artificial, partint de les imatges hipnagògiques del poeta i de l’obra de l’artista i mèdium Josefa Tolrà. La realitat virtual esdevé el motor que aprofundeix en l’espai més recelós de la consciència. Entenem el món dels somnis com les ruïnes de la nostra memòria. Amb l’eina de la realitat virtual com a vehicle, es transporta l’espectador a un viatge pel món dels somnis, on els paisatges plàstics i sonors generats permetin treure el cap en un territori que sempre ha estat barrat.

Una coproducció de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures i El Born Centre de Cultura i Memòria.

Autoria i escenografia: Urati laboratori.
Concepte, posada en escena, vídeo: Albert Chamorro.
Realització plàstica: Marta Lofi.
Espai sonor: Sergio Camacho

Col·laboració en la creació: Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures, El Born Centre de Cultura i Memòria, Estruch - Fàbrica de Creació de Sabadell i l’Institut de Cultura de Barcelona.
Aques espectacle es mostrarà els dies 2 i 3 de juliol al Born, Centre de Cultura i Memòria dins de la programació del Grec en el programa Creació i Museus 2022
Urati laboratori és un espai de recerca escènica que parteix de la idea d'explorar "en temps real" el xoc entre el món virtual i el món corporal. Son una comunitat de diverses persones que procedeixen del món de l'escena, l'escenografia, les arts plàstiques, la tecnologia i l'audiovisual. Aquesta unió neix per explorar les possibilitats plàstiques de l'escena des d'una òptica particular, posant valor a l'espai, el so, la llum, el disseny de personatge i altres terrenys tradicionalment relacionats amb l'escenografia, com a motors de la creació escènica. Les nostres propostes es troben a mig camí entre l'artesania i la tecnologia d'avantguarda, cercant restablir els vincles amb la comunitat i reivindicant la virtualitat com a eina al servei de la ciutadania.'Eternos profetas de la fatalidad' és una instal·lació escènica itinerant que pretén que els seus habitants experimentin en primera persona els efectes globals del clima mitjançant l'ús de diverses tecnologies sensorials per percebre l'entorn. Un recorregut no guiat per l'espai públic, un diàleg amb el territori que ens envolta quotidianament, amplificant la mirada sobre allò que passa per desapercebut.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 30 de juny de 2022
Horari: a les 17 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació