CA EN FR ES

 

PALMARÈS XVIè CERTAMEN COREOGRÀFIC DE SABADELL

Fotografia de l'activitat

Andrea El Ameri guanya el XVIè Certamen Coreogràfic de Sabadell

El 2 d’octubre de 2021 es van presentar les 6 coreografies seleccionades d’entre 80 propostes rebudes en la convocatòria oberta

La setzena edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, que enguany ha tingut lloc, de nou, al teatre de l’Estruch amb l’aforament complert. Un any més, dissabte a la tarda es va poder gaudir del talent emergent de la dansa contemporània. D’entre més de 80 propostes rebudes, sis companyies van presentar les seves coreografies. El certamen, que és una iniciativa de Petit Món coordinada amb l’Estruch, fàbrica de creació, pretén dinamitzar i fomentar la creació coreogràfica.

La jove andalusa afincada a Madrid Andrea El Ameri (22 anys) ha guanyat el primer premi (que consisteix en 2000€ i una residència artística a l’Estruch) amb Doma. En aquest solo la ballarina es vesteix literal i metafòricament amb identitats antigues per desenterrar tabús a través de la dansa. El Ameri també ha rebut la beca per participar en un taller del Certamen Coreográfico de Madrid. El jurat ha atorgat el segon premi (1000€) a la companyia Sense Pell (Formada pels ballarins i coreògrafs Tura Gómez Coll (Catalunya) i Filip Löbl (Àustria) per Between, un duet que sorgeix del moviment que es crea entre ells dos. El públic ha donat el premi popular (600€) al Colectivo Banquet per la coreografia Rojo rojo verde, un trio còmic i absurd sobre la convivència.

El coreògraf italià Adriano Bolognino ha obtingut una residència artística al CC Barceloneta i les companyies Mutuo i Urban Motion podran gaudir d’una residència a Nunart Guinardó, i la companyia Sense Pell ha rebut la de l’Institut del Teatre de Vic.

El jurat del Certamen està format per professionals de la dansa que representen organitzacions i centres que col·laboren amb aquest projecte: Laura Kumin -Directora del Certamen coreogràfic de Madrid/Paso a 2-, Carles Sales -coreògraf i docent a l'Institut del Teatre de Vic-, Gisela Creus -ballarina, coreògrafa, docent i cofundadora i codirectora de NunArt Creacions-, Mayte Luque -responsable del projecte de dansa del CC Barceloneta-, Marina Pravkina -co-coreògrafa de la peça guanyadora del 1r premi Certamen de Sabadell 2020, Constanza Brncic -directora artística de coreografia i interpretació del CSD de l'Institut del Teatre de Barcelona-, Victòria Martínez -ballarina de l’Associació AME- Moviment Expressió, Ivana Miño -actriu i ballarina- i Elisenda Renom, -presidenta de l’Associació Contemporània de Sabadell i actriu.

Al llarg de 16 edicions aquest concurs s’ha anat consolidant amb els èxits dels coreògrafs i coreògrafes que han passat pel teatre de l’Estruch. Les companyies o coreògrafs que han guanyat el primer premi del 2006 al 2020 són: Marina Pravkina i Alesya Dobysh (2020), Alexa Moya i Júlia Godino Llorens (2019), Ana Borrosa (2018), Javier Guerrero (2017), Cora Panizza i Irene García (2016), Cia. Poliana Lima (2015),Miquel García/Habemus Corpus (2014), Camaralucida/Lautaro Reyes (2013), Uma Uma dance (2012), Miryam Mariblanca (2011), Esther Aumatell (2010), Alba Barral i Horne Horneman (2009), Jaula de Grillas (2008), La Veronal/Marcos Morau (2007), Elena Lleó i Mònica Cervantes (2006).


 Data i Horari: 

Dia: Dimarts 2 de novembre de 2021
Horari: a les 9 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació