CA EN ES

 

FESTIVAL IF. FULLA BLANCA/THE WATCHING MACHINE. NOUS FORMATS

A càrrec de :Companyia Flobvia/ Macarena Recuerda

Fotografia de l'activitat

‘Fulla Blanca’ ret homenatge a les plantes que sostenen la vida del món. Un espectacle de teatre visual que treballa amb el paper com a material escènic i sonor. A partir de les idees de Stefano Mancuso es desenvolupa un llenguatge poètic a partir del so, les ombres, el cos en moviment, l'objecte, el paisatge i la paraula. Què passaria si l’ésser humà se n’adonés de que no és el “rei de la selva”? I si se n’adonés que la selva en sí manipula la seva existència i supervivència, sense ni tant sols moure’s del terra.

Llums i ombres ens fan veure els objectes de manera diferent. Segons la il·luminació poden canviar de manera radical. A ‘The watching machine’ una dona vola amb l’ajuda d’un mirall. Amb el joc d’ombres un rostre pot canviar de perfil, una boca vista per dins pot semblar una làmpada i un espai es pot convertir en un altre en qüestió de segons.

‘The watching machine’ és una peça que consisteix en un seguit d’escenes que revelen els trucs de màgia a l’espectador. Tot i així, la peça fa perdurar la màgia tot ajudant-nos a mirar des d’una altra perspectiva.

Molts objectes del segle XIX, fets de miralls i obturados que creaven il·lusions, rebien el nom de “màquina de mirar”. A ‘The Watching Machine’, la caixa escènica esdevé una d’aquestes màquines. Sobre l’escenari juguem amb la llum i les ombres que provoquen unes il·lusions, i de retruc ens fan viure què és una representació o la pròpia convenció teatral. ‘The Watching Machine’ és ficció creada a partir de llums i ombres per a tots els públics.


Marina Baixas (Barcelona, 1994) es dedica a la direcció artística i tècnica i responsable d’imatge audiovisual. A més també és actriu i animadora de la companyia Joan Baixas i la nova companyia de La Claca. Formada en Tècniques Escultòriques a l’Escola Massana, en Belles arts a la Universitat de Barcelona, des dels 16 anys acompanya a Joan Baixas en les seves creacions i gires arreu del món. Ha treballat en espectacles com ‘Terra Prenyada’, Música Pintada, ‘Daurrodó’, ‘Oh lala la Marionnette’ o ‘Paradox Parade’. També ha comissariat l’exposició l’Enemic és al Sofà i ha tingut cura del llibre ‘Desordre General’ i titellaire a l’espectacle ‘Baboia!’.

Júlia Mata (Barcelona, 1989) és graduada en Disseny i formada en Arts Aplicades a l’Escultura a l’Escola Massana. Actual estudia música al Taller de Músics de Barcelona, on es troba en procés d’introducció a la interacció del món musical i performàtic.
Ha treballat en la creació d’escenografies i dissenys d’espais. El seu treball es basa en dues línies d’experimentació: la musical i l’escultòrica. A partir de processos d'improvisació i d’experimentació crea les seves composicions escultòriques i musicals, tot buscant moments de trobada entre aquestes dues disciplines.

Direcció i creació: Marina Baixas i Júlia Mata.
Assesor escènic: Joan Baixas
Intèrprets: Marina Baixas i Júlia Mata
Creació espai sonor: Júlia Mata
Espai escènic: Marina Baixas i Júlia Mata
Coproducció: Temporada Alta
Col·laboració: Festival IF BarcelonaMacarena Recuerda Shepherd és una artista escènica que ha presentat els seus treballs per l’estat espanyol i a nivell internacional. A partir del 2010 va començar a crear les seves pròìes peces com ‘That's the story of my life’, ‘Greenwich Art Show (2012), ‘Whose are those eyes?’ (2013), ‘El Experimento Ganzfeld’ (2015), el taller a famílies ‘Collage y Acción’ i
‘¡AY! ¡YA!’ (2018). Entre d’altres, els projectes de Macarena Recuerda Shepherd ha tingut el suport i la col·laboració de MiCarteraPatrocina, Antic Teatre, Fira Tàrrega, Excena Poble Nou, Bilbao Eszena, El Graner, El Teatre Lliure i el festival Grec.
FITXA ARTÍSTICA:
Idea original: Macarena Recuerda.
Creació: Miriam Ubanet, Ana da Graça, Jorge Dutor
i Macarena Recuerda.
Il·luminació: Miriam Ubanet i Ana da Graça.
Agraïments: Conchita Pons i Enara Aranbide.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Dissabte 13 de novembre de 2021
Horari: a les 20 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació