CA EN ES

 

L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: circ, escèniques, musicals, visuals i digitals. L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees preconcebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, i malgrat les circumstàncies sanitàries actuals,  continuem oferint algunes de les activitats que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació. Esperem continuar amb la nostra oferta habitual a partir del curs 2021-2022

Amb tot plegat, confiem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític.

A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2020-2021.

Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Cia Sifó: taller de circ a l’Estruch

A qui s'adreça:
Alumnes d’ESO, batxillerat i formació professional.
 
Descripció:
La companyia Sifó proposa un taller de circ per apropar els estudiants de secundària al coneixement del propi cos, potenciar les qualitats físiques i artístiques i arribar, mitjançant el joc i els entrenaments, a l’expressió espontània, a la coordinació, a la creativitat artística i a la confiança en ells mateixos, ajudant així al procés de maduració dels joves, motivant-los a esforçar-se i comunicar-se.

Al taller es treballaran tècniques d’acrobàcia (tombarelles, rodes, salts i piràmides), tècniques aèries (trapezi i teles), equilibrisme (rola-rola, pilota d’equilibri i xanques).

Podeu consultar el web de la companyia i el vídeo.

Objectius:
- Acostar l’activitat esportiva a la creativitat de la ment i conduir els alumnes a autosuperar-se.
- Fomentar l’esperit d’equip, la relació amb el grup i el respecte als companys.
- Treballar indirectament l’afectivitat, l’expressió de les emocions i el coneixement d’un mateix.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural.
- Competència d’aprendre a aprendre.
- Competència d’autonomia i d’iniciativa personal.
- Competència del coneixement i la interacció amb el món físic.

Desenvolupament:
Dates de realització: 25, 26, 27, 28 i 29 d’octubre del 2021.
Horari: de 10 a 12 h
Nombre d'alumnes per sessió: 35, un grup classe.
Lloc de realització: l'Estruch
Cost: gratuït  
 
Inscripció:
Al fer la inscripció, podeu indicar les vostres preferències de data a l'apartat d'observacions.
Si en el moment d’inscriure-us veieu que ja no teniu plaça, envieu un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i entrareu a formar part de la llista d’espera.

Informació:
L'Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu
Persona de contacte: Salut Tarruell
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 717 25 71
Veure dossier activitats 2021-2022
Consulta Web.   

Organització: 
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)