CA EN ES

 

L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: circ, escèniques, musicals, visuals i digitals. L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees preconcebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, i malgrat les circumstàncies sanitàries actuals,  continuem oferint algunes de les activitats que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació. Esperem continuar amb la nostra oferta habitual a partir del curs 2021-2022

Amb tot plegat, confiem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític.

A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2020-2021.

Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Enfocant l'Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?

A qui s'adreça:
Alumnes de batxillerat i cicles formatius

Descripció:
Enfocant l’Estruch és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils.

Cada grup de treball farà el seguiment d’un dels artistes o una de les companyies residents a l’Estruch, documentant la seva jornada de treball, gravant fragments dels seus assaigs i entrevistant els artistes. Seguidament, els participants editaran les imatges copsades fent servir els programes i el maquinari del Medialab de l’Estruch. Un cop finalitzats els reportatges, aquests seran penjats al canal del Youtube de la web de l’Estruch.

Objectius:
- Millorar la comunicació oral i la capacitat d’entendre i transmetre amb èxit conceptes abstractes: comunicar l’art a un públic divers i heterogeni.
- Fomentar la reflexió crítica sobre les noves tecnologies de la informació (avantatges i inconvenients), sobre el criteri del que és noticiable als mitjans de comunicació i sobre les noves formes que té la ciutadania per informar al món sobre allò que succeeix a l’àmbit local.
- Conèixer de prop el procés creatiu dels artistes que treballen a una fàbrica de creació d’art contemporani.

Competències bàsiques:
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual
- Competència artística i cultural
- Competència del tractament de la informació i competència digital

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: pendent de concretar. Un cop formalitzeu la inscripció, l’Estruch es posarà en contacte amb el vostre centre educatiu per concertar la data de realització del taller.
Durada: 4 hores i mitja
Nombre d'alumnes per sessió: 25
Lloc de realització: l'Estruch
Cost: gratuït
Observacions: els grups inscrits a l'activitat rebran, prèviament, la informació sobre els artistes que entrevistaran i, abans de la seva visita a l'Estruch, hauran d'haver preparat una primera versió del guió de l'entrevista a l'institut, en horari lectiu. Per poder realitzar l’activitat es necessitaran cinc mòbils tipus smartphone, que hauran de portar els alumnes.
 
Inscripció:
 

Informació:
L'Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu
Persona de contacte: Salut Tarruell
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 717 25 71
Veure dossier activitats 2021-2022
Consulta Web.    

Organització: 
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)