CA EN FR ES

 

Professionals de diferents disciplines artístiques ofereixen -als alumnes d’escoles i instituts- la possibilitat d’aproximar-se a una fàbrica de creació de les arts en viu, i a la creació artística que s’hi desenvolupa, a través d’una experiència vivencial i directa.

Les propostes estan adaptades a les necessitats curriculars i posen en valor l’art i la creació com a eix transversal d’aprenentatge.

Aquestes són les activitats pedagògiques que us ofereix l’Estruch aquesta temporada:

 Us hi esperem!!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Enfocant l'Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?

A qui s'adreça:
Alumnes de batxillerat i formació professional.

Descripció:
Enfocant l’Estruch és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils.

Cada grup de treball farà el seguiment d’un dels artistes o una de les companyies residents a l’Estruch, documentant la seva jornada de treball, gravant fragments dels seus assaigs i entrevistant els artistes. Seguidament, els participants editaran les imatges copsades fent servir també el seu telèfon mòbil. Un cop finalitzats els reportatges, aquests seran penjats al canal del Youtube de la web i a l'Instagram de l’Estruch.

Objectius:
- Millorar la comunicació oral i la capacitat d’entendre i transmetre amb èxit conceptes abstractes: comunicar l’art a un públic divers i heterogeni.
- Fomentar la reflexió crítica sobre les noves tecnologies de la informació (avantatges i inconvenients), sobre el criteri del que és noticiable als mitjans de comunicació i sobre les noves formes que té la ciutadania per informar al món sobre allò que succeeix a l’àmbit local.
- Conèixer de prop el procés creatiu dels artistes que treballen a una fàbrica de creació d’art contemporani.

Competències clau:
- Competència digital
- Competència en comunicació lingüística
- Competència en consciència i expressió culturals
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: pendent de concretar.
Un cop formalitzeu la inscripció, l’Estruch es posarà en contacte amb el vostre centre educatiu per concertar la data de realització del taller.
Durada: 4:30 h
Nombre d'alumnes per sessió: un grup classe
Lloc de realització: l'Estruch
Cost: gratuït
Observacions: els grups inscrits a l'activitat rebran, prèviament, la informació sobre els artistes que entrevistaran i, abans de la seva visita a l'Estruch, hauran d'haver preparat una primera versió del guió de l'entrevista a l'institut, en horari lectiu. Per poder realitzar l’activitat es necessitaran cinc mòbils tipus smartphone, que hauran de portar els alumnes.
 
Inscripció:
 

Informació:
L'Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu
Persona de contacte: Mayi Beobide
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 717 25 71
Veure dossier d'activitats 2023-2024
Consulta Web

Organització: 
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)