CA EN FR ES

 

Professionals de diferents disciplines artístiques ofereixen -als alumnes d’escoles i instituts- la possibilitat d’aproximar-se a una fàbrica de creació de les arts en viu, i a la creació artística que s’hi desenvolupa, a través d’una experiència vivencial i directa.

Les propostes estan adaptades a les necessitats curriculars i posen en valor l’art i la creació com a eix transversal d’aprenentatge.

Aquestes són les activitats pedagògiques que us ofereix l’Estruch aquesta temporada:

 Us hi esperem!!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Enfocant l'Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?

A qui s'adreça:
Alumnes de batxillerat i formació professional.

Descripció:
Enfocant l’Estruch és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils.

Cada grup de treball farà el seguiment d’un dels artistes o una de les companyies residents a l’Estruch, documentant la seva jornada de treball, gravant fragments dels seus assaigs i entrevistant els artistes. Seguidament, els participants editaran les imatges copsades fent servir els programes i el maquinari del Medialab de l’Estruch. Un cop finalitzats els reportatges, aquests seran penjats al canal del Youtube de la web de l’Estruch.

Objectius:
- Millorar la comunicació oral i la capacitat d’entendre i transmetre amb èxit conceptes abstractes: comunicar l’art a un públic divers i heterogeni.
- Fomentar la reflexió crítica sobre les noves tecnologies de la informació (avantatges i inconvenients), sobre el criteri del que és noticiable als mitjans de comunicació i sobre les noves formes que té la ciutadania per informar al món sobre allò que succeeix a l’àmbit local.
- Conèixer de prop el procés creatiu dels artistes que treballen a una fàbrica de creació d’art contemporani.

Competències clau:
Competència digital
Competència en comunicació lingüística
Competència en consciència i expressió culturals
 
Mesures COVID-19:
Les que indiquin els protocols COVID-19 en el moment de realització de l'activitat
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: pendent de concretar. Un cop formalitzeu la inscripció, l’Estruch es posarà en contacte amb el vostre centre educatiu per concertar la data de realització del taller.
Durada: 4 hores i mitja
Nombre d'alumnes per sessió: un grup classe
Lloc de realització: l'Estruch
Cost: gratuït
Observacions: els grups inscrits a l'activitat rebran, prèviament, la informació sobre els artistes que entrevistaran i, abans de la seva visita a l'Estruch, hauran d'haver preparat una primera versió del guió de l'entrevista a l'institut, en horari lectiu. Per poder realitzar l’activitat es necessitaran cinc mòbils tipus smartphone, que hauran de portar els alumnes.
Dossier activitats
 
Inscripció:
 

Informació:
L'Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu
Persona de contacte: Salut Tarruell
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 717 25 71
Veure dossier activitats 2022-2023
Consulta Web.    

Organització: 
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)