CA EN FR ES

 

L'ÚLTIMA CINTA DES DE BÒSNIA. DOCUMENTAL

A càrrec d'Albert Solé.

Fotografia de l'activitat

Sifa Suljic (Srebrenica, Bòsnia i Herzegovina, 1971) va ser una de les 2.500 persones exiliades degut a la Guerra de Bòsnia a Catalunya. Concretament a Sant Celoni, municipi que, com moltes altres poblaci­ons catalanes en el marc d'una històrica onada de solidaritat, la va acollir ara fa 26 anys.

Al 1995, Suljic va perdre els seus dos germans, Muamer i Nezir, així com el seu pare, Hakija, al genocidi que va tenir lloc al seu poble, Srebrenica, considerat la massacre més gran a Europa des de la fi de la II Guerra Mundial. Del pare i del seu germà Muamer n'ha pogut enterrar parcialment les restes; al Nezir, el germà gran, porta buscant-lo mitja vida, exactament els 25 anys que aquest 2020 fa que la Guerra de Bòsnia (1992-1995) va arribar a la seva fi. Durant aquest darrer quart de segle, Sifa Suljic ha apaivagat la seva ànsia de veritat sobre què li va passar al seu germà Nezir visionant una cinta de vídeo VHS on la seva família li assegura, tres mesos abans del genocidi, trobar-se bé i tenir ganes de veure-la aviat. Ara, 25 anys després de la Guerra, l'exiliada torna al seu poble acompanyada del seu fill per desenterrar la veritat sobre el seu germà Nezir i entendre per què aquell retrobament familiar que esbossava la cinta VHS mai es va poder arribar a produir.

*Després del visionat del documental es farà un cinefòrum amb la participació del director i l’actriu protagonista.

FITXA ARTÍSTICA

DIRECTOR: Albert Solé
REALITZACIÓ I MUNTATGE: Raúl Cuevas
GUIONISTES: Joan Salicrú, Albert Solé, Ariadna Vázquez
PRODUCCIÓ EXECUTIVA CLACK: Joan Salicrú, Ariadna Vázquez, Eloi Aymerich
PRODUCCIÓ EXECUTIVA MINIMAL FILMS: Albert Solé, Gemma Rodríguez
SO DIRECTE: Samir Hrkovic
MÚSICA: Enric Teruel

EMPRESES PRODUCTORES
L’última cinta des de Bòsnia és una producció de Minimal Films i Clack en coproducció amb La Xarxa de Comunicació Local-Vallès Oriental Televisió i la participació de TV3. El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració dels ajuntaments de Granollers, Mataró, Terrassa, Sabadell, Sant Boi i Sant Celoni.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 17 de juny de 2021
Horari: a les 20 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Preus i venda d'entrades


VENDA D'ENTRADES

Més informació