L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2018 – 2019.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Assajos oberts a l'Estruch (gener a juny de 2021)

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Els artistes i les companyies d’art en viu que es troben en procés de creació a l’Estruch obren les seves sessions d’assaig, mostrant fragments del seu espectacle, per tal que els estudiants coneguin de prop el seu treball artístic i puguin aportar les seves observacions i opinions sobre el projecte que preparen.

Els assistents a l’assaig obert podran gaudir de promocions de descompte i entrades gratuïtes per veure els espectacles programats a l’Estruch.

Objectius:
- Mobilitzar l’estudiant i enriquir les seves experiències escèniques.
- Assistir a un assaig obert d'una obra programada a l'Estruch.
- Potenciar l'intercanvi entre l'alumnat i els artistes professionals.
- Donar a conèixer l'Estruch.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual

Mesures COVID-19:

PROGRAMACIÓ:  DE GENER A JUNY DE 2021


GIANNI-PASQUALE de Cia Pablo Girolami (DANSA)
 
A qui s’adreça:
A alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escola d'adults 
 
Descripció:
“Gianni-Pasquale, 46 anys, sexualment ambigu, fill de mamá, potser llunàtic, definitivament pertorbat. Desesperadament enamorat i enamorat d’estar desesperat.” En Pablo Girolami explora la visió de Gianni-pasquale, la seva relació amb la seva nina i la seva aproximació a l'amor. Investiga el contacte amb les seves ulleres i busseja en la seva realitat surrealista. El coreògraf investiga i es pregunta què ens fa sentir l’amor. Gianni-Pasquale ens representa a tots quan ens enamorem: feble, sacsejat, estressat, confós i de vegades fins i tot boig..
 
Desenvolupament: 
Data: divendres 22 de gener del 2021
Horari: 12.30 h
Durada: 1 h.
Nombre d'alumnes: 3 grups classe (grups bombolla) + professors acompanyants
Cost: gratuït
 
Inscripció:
ACTIVITAT CANCEL·LADA
LA PUNTA DE MI NARIZ! de Kolectivo Kónica   (CIRC)
 
A qui s’adreça:
Alumnes d'educació primària
 
Descripció:
Només veiem la punta del nostre nas. Hi ha alguna essència del nostre ésser que no estigui vinculada amb les percepcions que provenen del món exterior? Només coneixem les nostres cares a través dels miralls, dels retrats, del tacte i del que ens diuen. 
Cap de les cinc artistes de circ del Colectivo Kónica no es reconeix a si mateixa, però en canvi, sí que es veu reflectida en les altres. A través de portées acrobàtics, Clara Peters, Elisa Strabioli, Greta Marí, Shakti Olaizola i Michaela Fiorani, cinc magífiques artistes de circ, ens conviden a jugar en aquest joc d’encaixos. La Punta de mi nariz és el primer espectacle del Colectivo Kónica i que a més compta amb la direcció de Francesca Lissia (Circ EIA).
ESPECIALITATS: portes acrobàtics. Bodypercusion, veu/cant 
 
Desenvolupament: 
Data: dimecres 3 de febrer de 2021
Horari: 10:30 h
Durada: 1h 
Nombre d'alumnes: 2 grups classe (grups bombolla) + mestres acompanyants
Cost: gratuït
Lloc de realització: Vela de l'Estruch
 
Inscripció:


LETRA! de Chiriki’z Company   (DANSA)

A qui s’adreça:
A alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escola d'adults 

Descripció:
Letra! És una peça per a 5 intèrprets de danses urbanes composta per dos capítols .Dues visions del mateix tema. Dos capítols enfrontats a una dansa i cultura de contrast.
La cultura hiphop està fortament lligada al context social en què es practica i s’assimila, però la recerca  de moviment és específica de cada individu. D’aquesta manera , l’intèrpret , al voltant d’una base comuna, evoluciona individualment. Aquesta evolució, però, es relaciona amb el context en què practica el seu art?
 
Desenvolupament: 
Data: divendres 12 de febrer de 2021
Horari: 18:30 h
Durada: 1 h
Nombre d'alumnes: 3 grups classe (grups bombolla) + professors acompanyants
Cost: gratuït
 
Inscripció:

Informació:
L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)
Persona de contacte: Salut Tarruell
Telèfon: 93 717 25 71 (matins de 10 h a 14 h)
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Consulta Web. Veure dossier activitats 2020-21

Organització:
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)