CA EN

L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: circ, escèniques, musicals, visuals i digitals. L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees preconcebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, i malgrat les circumstàncies sanitàries actuals,  continuem oferint algunes de les activitats que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació. Esperem continuar amb la nostra oferta habitual a partir del curs 2021-2022

Amb tot plegat, confiem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític.

A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2020-2021.

Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

La Vela: històries del circ

A qui s'adreça:
Alumnes de segon cicle d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults
 
Descripció:
Aquesta activitat, a càrrec de la companyia Sifó, consisteix en una visita a La Vela, la carpa de l'Estruch, adaptada a tots els nivells educatius. La proposta pretén donar a conèixer aquest nou espai de creació de la ciutat: un personatge del circ ens mostrarà allò que s'amaga entre bastidors tot narrant la història del circ a Catalunya.

La visita acabarà al melic de la carpa, la pista, on els alumnes podran veure una petita mostra de circ. Consulteu el vídeo de l'activitat.

Objectius:
- Donar a conèixer el nou espai estable de creació i exhibició de circ a Sabadell.
- Introducció al circ contemporani
- Crear una base social interessada en el circ i les arts del moviment per la creació de públics a partir de la implicació civil en aquestes arts.
- Complementar la tasca del professorat que està introduint a l’escola i als instituts la història del circ i les seves tècniques.
 
Competències bàsiques: 
Educació infantil:
- Conviure i habitar el món
Educació primària i secundària:
- Competència artística i cultural
 
Mesures COVID-19:
 
Desenvolupament:
Dates de realització: 20, 21, 22, 23 d’abril  i 18, 19, 20, 21 de maig de 2021 
Durada: de 10,30 a 12,30 h
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Participació limitada a les línies d'un mateix curs per centre educatiu.  
Lloc de realització: teatre de l'Estruh, c. de Sant Isidre, 140
Cost: gratuït
 
Inscripció:
Si en el moment d’inscriure-us veieu que ja no teniu plaça, envieu un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i entrareu a formar part de la llista d’espera.
 
Informació: 
L'Estruch. fàbrica de creació de les arts en viu
Persones de contacte: Salut Tarruell
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 717 25 71   
 
Organització:
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)