CA EN FR ES

 

SUITE IBÉRICA. ARTS VISUALS

A càrrec de Nieves Correa, Isabel Corullón, Dr Truna i Ruben Barroso.

Fotografia de l'activitat

SUITE IBÉRICA - música d’acció a la península avui

DIVENDRES, 25 DE SETEMBRE, A LES 16 H

SUITE IBÉRICA és una jornada que explora el present de la música d’acció
a Ibèria.

La jornada SUITE IBÈRICA forma part del programa i obre el projecte col.laboratiu i metropolità MUSICA D’ACCIÓ?. MÚSICA D’ACCIÓ? és el projecte pilot d’ARTefACTe. Ideat per Nieves Correa i Joan Casellas, amb la col.laboració de Club9 i Trànsit Projectes, ARTefACTe és un laboratori de nova institucionalitat cultural en el que participen MNAC-MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA, MACBA- MUSEU D'ART CONTEMPORANI DE BARCELONA, VIRREINA -CENTRE DE LA IMATGE, LA ESCOCESA, BOMBON PROJECTS, HOMESESSION i MATÈRIC.
http://artefacte.info

A SUITE IBÈRICA - música d’acció a la península avui, es convida a les artistes Nieves Correa, Isabel Corullón, Dr. Tuna i Rubén Barroso per parlar de la seva pràctica i submergir-nos en accions sonores. La jornada també inclou un espai d’intercanvi entre el públic i els artistes, i un tribut a Reflux Orchestra.

A principis dels anys seixanta, el terme música d'acció determinava un espai liminal, experimental i transgressor des del qual artistes i músics exploraven l'osmosi entre gest i so, els terrenys fronterers entre l'art d'acció i les noves músiques, en moviments com Fluxus o ZAJ. Aquests artistes re-situaven les fronteres acadèmiques i institucionals entre disciplines i llenguatges. No tan sols això, més enllà de l'art, la música d'acció proclamava la necessitat d'una revolució ja no només política o cultural sinó ontològica, un trastocament de la nostre pròpia condició humana i de seva relació amb el món.

Inscriu-te a la jornada: https://www.eventbrite.com/e/suite-iberica-musica-daccio-a-la-peninsula-avui-tickets-121742371711



PROGRAMA de la JORNADA

16h #Cafestruch + Xerrada amb els artistes convidats

El Cafè d’Artistes és un espai de proximitat on les artistes participants explicaran el seu treball i respondran les questions dels assistents. En el marc d’aquesta conversa, l’artista Ruben Barroso presentarà el seu llibre “El artista bien temperado”. La trobada comptarà amb la moderació del curador de la NauEstruch i coordinador d’ARTefACTe, Òscar Abril Ascaso.


18h ACCIONS DE LA SUITE IBÈRICA

NIEVES CORREA (Segovia) “Actos de memoria”
Nieves Correa (Madrid, 1960) és una de les principals representants espanyoles de l'art d'acció com a artista i com a activista, fundadora de plataformes com Public - Art i festivals com Acción!MAD. Com a artista, explora, des de finals dels anys vuitanta, l'art d'acció com a instrument per desvincular-se de l'objecte artístic. A partir de la realitat tangible construeix narracions diferents mitjançant la seva pròpia presència, els espais acuradament escollits, els materials utilitzats i el temps com a element inherent de la performance.
http://www.nievescorrea.org

ISABEL CORULLÓN (Madrid) “ A veces intramuros”
Isabel Corullón (Madrid, 1960) descobreix, després de vint anys de trajectòria com a bibliotecària i investigadora en Història Medieval, la seva veu tardanament. Aquest descobriment crucial es va produir gràcies a les classes de tècnica vocal i cant que rep, entre 2006 i 2009, de Miquel Àngel Corpas, que li obre el camí de les tècniques d'extensió vocal. Des de llavors, es mou, sobretot, en el camp de la improvisació, a mig camí entre la música i la performance.
http://isabelcorullon.blogspot.com

DR. TRUNA (València) “Trío Truna" (TX3)
Dr. Truna, Andrés Blasco Ramos (València, 1965) és auto-luthier i músic des de 1980. Des de llavors, s'ha centrat en dues àrees principalment, la creació de nous instruments i la composició d'un llenguatge sonor i visual propi, impregnat de futurisme, patafísica i Dadà. Ha actuat en festivals i biennals arreu d’Europa. "La peça Trio Truna m'ofereix possibilitat de multiplicar-me ha estat una cosa que em fascina des de petit, em permet fondre la invenció sonora amb la interacció d’imatges de mi mateix manipulant escultures sonores. I tot això controlat per dos comandaments a distància de DVD ".
http://dr-truna.blogspot.com
https://triotruna.blogspot.com

RUBÉN BARROSO (Sevilla) “Música Pop”
El polifacètic Rubén Barroso -comissari, mediador, educador, entre altres facetes- inicia el seu treball com a artista d'acció a mitjans de la dècada dels noranta i ha exhibit el seu treball en multitud d'esdeveniments i centres d'art. Com a gestor cultural ha organitzat, des de principis de 2000 diferents esdeveniments al voltant de la performance, l'art sonor i els altres comportaments artístics com CONTENIDORS, festival d'acció i comportaments artístics a Sevilla des de 2000.
https://www.rubenbarroso.com


20h Descans

21h REFLUX ORCHESTRA RELOADED

L’any 1995, Oscar Abril Ascaso va crear la Reflux Orchestra en el context de la exposició EN L’ESPERIT DE FLUXUS de la Fundació Antoni Tàpies. Vint-i-cinc anys més tard, la Reflux Orchestra reneix a Sabadell per tal de, novament, rendir tribut a Fluxus.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Divendres 25 de setembre de 2020
Horari: a les 18 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació