CA EN FR ES

 

HACK & ART DAY#14. ARTS DIGITALS

Activitats obertes amb participació de l'Institut del Teatre

Fotografia de l'activitat

HACK AND ART DAY #14 Entropia
30 OCTUBRE
Diversos espais, a partir de les 15.30 h

HACK AND ART #14
La cita anual per als amants de l'art digital de Sabadell. Aquesta 14a edició del Hack And Art Day és una jornada organitzada en col·laboració amb l'Institut del Teatre per reflexionar sobre la importància de la investigació artística lligada a la tecnològica.

En la jornada el públic podrà gaudir d’un seminari obert i de la mostra dels darrers projectes digitals de MediaEstruch, amb la intervenció d'Oscar de la Fuente, Fausto Morales d'Slidemedia, Citlali Hernández, el col·lectiu Ctrl+F, Julio Cesar Palacio.

PROGRAMA
*15.30 a 18 h
Activitats obertes amb la participació de l’Institut del Teatre
15.30 h: Visita a les instal·lacions de L’Estruch
16 h (Sala 1): Xerrada sobre fàbriques de creació a càrrec de Manel Rodríguez i sobre MediaEstruch Art Digital, a càrrec de Núria Nia i Lina Bautista.
17 h (Nau B): Cuerpo Transceptor: Performance de Citlali Hernández (Turbulente).
17.30 h (Nau B): Xerrada "Cos i Tecnologia, entre la performance i la instal·lació": Citlali Hernández, artista resident a l’Estruch, ens explica els processos de creació des del punt de vista artístic i tecnològic.
18 h: Ruta guiada 1:
Slidemedia Mapping: Retroprojecció Interactiva (Nau B)
Oscar de la Fuente: Instal·lació Sonora (Sala 10)
19 h: Ruta guiada 2:
Col·lectiu Ctrl-F: Instal·lació Intel·ligència Artificial (Nau B)
Julio César Palacio: Art Digital (sala d’exposicions)


+ iNFO sobre els projectes del #14 Hack And Art Day, 2020:

CITLALI HERNÁNDEZ: COS I TECNOLOGIA
On queda ubicat el cos a internet i en les transmissions de vídeo en directe? En el projecte Cuerpo Tansceptor, Citlali Hernàndez posa en qüestió les convencions i el comportament social en les plataformes de transmissió en directe com Younow, Periscoppe, Youtube o Facebook Live. El cos en la pantalla es converteix en “jo-s” digitals, fragmentats i alimentats per un número d’observadors. Cuerpo Tansceptor s’endinsa en el cos, l’espai privat i l’explotació de la pròpia intimitat en un format de performance/vídeo instal·lació.

SLIDEMEDIA MAPPING: RETROPROJECCIÓ INTERACTIVA
Fausto Morales, que és el responsable d'aquest estudi pioner en Mapping, cou els seus experiments i creacions a l'Estruch Fàbrica de Creació. Aquesta vegada, ens porta una retroprojecció en 360 graus interactiva. És possible la realitat virtual compartida en grup? Slidemedia ens ho demostren amb retroprojecció i interactius.

ÒSCAR DE LA FUENTE: LA ARMONÍA DE LOS ESPACIOS
“La armonía de los espacios” és un projecte de redescobriment de recintes expositius i paisatges urbans mitjançant l’escolta dels elements i materials que els constitueixen a través de la percussió. Oscar de la Fuente ens mostra el seu procés artístic durant la seva residència a MediaEstruch. La peça transforma l’espai expositiu mitjançant l’aplicació de percussors solenoides i una composició que contempla l’aleatorietat, generant una instal·lació que ens convida a escoltar els espais.

EL COL·LECTIU CTRL-F: FASE II
La circulació de la informació va més ràpid que mai i no té límits geo-polítics. En l’era de la postveritat, cada vegada és més difusa la línia que separa un succés de la transmissió i reproducció televisada d’aquest. Els mitjans de masses desenvolupen un paper clau en penetrar ideològica i emocionalment els receptors, és a dir, els espectadors. Tot estudiant telenotícies espanyols, el col·lectiu Ctrl+F es centra en el vincle entre allò que es diu i allò que es mostra. Es pot distorsionar aquest vincle? Es poden imaginar altres llenguatges a l’hora de retransmetre successos?

JULIO CÉSAR PALACIO: SOUND MOVEMENTS
Inspirat en com alguns animals emeten i senten sons per moure’s i guiar-se en l’espai, Julio Cesar Palacio a Sound Movements explora com moure la font del so en l’espai per fer-nos sentir com viatja el so.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Divendres 30 d'octubre de 2020
Horari: de 16 a 20 h

{IAS_icalendar}


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació