IV EDICIÓ D'INDOCUMENTARI. CINEMA

Fotografia de l'activitat

Un any més arriba l'inDOCumentari, el festival de cinema documental de Sabadell. Una quarta edició de la mostra accidentada, com totes les activitats culturals d'aquest estrany i fatídic any.

Després de posposar-ho al maig i al setembre per problemes derivats de la Covid-19, finalment se celebrarà el dissabte 7 de novembre en dues modalitats, online i presencial.

El festival està organitzat per les productores audiovisuals La Produktiva i Plans Films, L’Estruch (Fàbrica de creació de les arts en viu) i la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

La projecció presencial es realitzarà el dissabte 7 de novembre a les 18 h a la Sala 1 de l’Estruch de Sabadell amb la projecció dels documentals guanyadors (curtmetratge i llarmetragte) de l’edició d’enguany:

- "Lejsara" de Rubén Capilla i Marc Ferrà (20')
- "El Equipo D, Los Códigos Olvidados" de Jorge Laplace (60')

L'entrada al festival i totes les projeccions són gratuïtes, però s'han de reservar les invitacions per avançat a la web del festival: www.indocumentari.com


ELS DOCUMENTALS

"Lejsara" de Rubén Capilla i Marc Ferrà

Lejsara és un documental sobre dos mons: Tinduf i Mallorca. La protagonista, Lejsara, té dotze anys i, gràcies al projecte "Vacances en pau", passarà el tercer i el passat estiu a Espanya amb la seva família d'acollida. La pel·lícula pregunta si aquest programa permet als seus fills tastar un tros de pastís i després se'ls treu.

Tràiler:


"El Equipo D, Los Códigos Olvidados" de Jorge Laplace

Aquest documental mostra un conflicte mai abans explicat de la Segona Guerra Mundial: la batalla secreta que van lliurar els criptògrafs de tots dos bàndols per desxifrar els codis enemics. Una partida d'escacs jugada a l'ombra entre les ments més brillants de la seva època el desenllaç va ser vital per a la resolució del major conflicte bèl·lic del segle XX.

En aquesta apassionant lluita el paper dels espanyols va ser tant decisiu com desconegut. Fins ara només sabíem que un grup de criptoanalistes republicans, després de ser derrotats per Franco i enviats a camps de concentració, van ser rescatats per militars francesos perquè se sumessin a un grup d'elit que al costat de l'equip d'Alan Turing s'encarregarien desxifrar el més complex de tots invents nazis: la màquina Enigma.

Tràiler:


Organització: InDOCumentari

Hi col·laboren: L’Estruch, Festival Cinema de Terror, La Produktiva Films i Plans Films

www.indocumentari.com

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Dissabte 7 de novembre de 2020
Horari: a les 18 h


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

planol


Com arribar-hi?

Més informació