L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2018 – 2019.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

TEATRE: Sala Flyhard presenta Els dies mentits

A qui s’adreça:
Alumnes 2n cicle ESO, batxillerat i formació professional

Descripció:
A partir de dones reals i anònimes i la seva experiència, Marta Aran ha escrit Els Dies Mentits, un monòleg que parla de l’absència d’orgasmes en les relacions sexuals i del tabú que això suposa en una societat on cal tenir una sexualitat plena per sentir-se integrat.

Un text escrit des de les mentides que ens diem i ens diuen interpretat per Lara Salvador. Dies Mentits és un monòleg aporta una visió distesa i plena d’humor sobre la sexualitat que interpel·la especialment al públic jove. 
 
La dramaturga i directora Marta Aran torna a parlar d’un tema tabú: el plaer sexual femení i les mentides que diem per complir un rol en la societat sexualitzada en què vivim. Lara Salvador, guanyadora del Premi BBVA 2018 per Alpenstock, brilla a l’escenari, i la crítica destaca la seva gran capacitat per connectar amb el públic plantejant el tema des de l’humor i creant una interacció molt directa.

Objectius:
- Mobilitzar l’estudiant i enriquir les seves experiències escèniques.
- Potenciar l'intercanvi entre l'alumnat i els artistes professionals.
- Donar a conèixer l'Estruch.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual

Desenvolupament:
Data: Divendres 21 de febrer
Hora inici: 12.30 h
Durada: 1 hora
Aforament: 190 alumnes
Lloc de realització: Teatre de l'Estruch
Cost: gratuït

Material didàctic:

                                                                                    

Inscripció:

Informació:

L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)
Persones de contacte: Salut Tarruell
Telèfon: 93 717 25 71 (matins de 10 h a 14 h)
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.">Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Consulta Web

Organització:
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)