L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2018 – 2019.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Cossos entramats

A qui s'adreça:
Alumnes de batxillerat i formació professional

Descripció:
Aquesta activitat consisteix en oferir a l’alumnat la possibilitat de conèixer i viure una etapa de la història de la nostra ciutat en forma de projecte artístic, que va marcar l’economia i la societat d’aquell moment i que ha esdevingut determinant fins a l’actualitat.

Alhora, es pretén apropar a l’alumnat com es materialitza un projecte interdisciplinar que inclou 3 tallers: arquitectura, dansa i fotografia, per aconseguir un únic objectiu que és l’obra final. Així, es desenvoluparà un projecte artístic basat en una part de la història de la nostra ciutat, mitjançant el llenguatge de la dansa. Veieu vídeo

Objectius:
- Donar a conèixer una part de la història de Sabadell, mitjançant la dansa.
- Aprendre a conjugar disciplines diferents per aconseguir un únic objectiu final.
- Crear un nou projecte a partir de 3 disciplines diferents.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència de conviure i habitar el món

Desenvolupament:
Dates de realització: 15 de gener del 2020 i 19 de febrer del 2020
Durada: de 10h a 13h
Nombre d'alumnes per sessió: 2 grups classe. Es donarà prioritat als alumnes de modalitats artístiques
Lloc de realització: l'Estruch, carrer de Sant Isidre, 140
Cost: gratuït

Inscripció:
ACTIVITAT TANCADA
Si en el moment d’inscriure-us veieu que ja no teniu plaça, envieu un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i entrareu a formar part de la llista d’espera.

Informació:
L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu
Persona de contacte: Salut Tarruell
Telèfon: 93 717 25 71 (de 10 h a 14 h)
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Consulta Web. Veure dossier activitats 2019-20

Organització:
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)