L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2018 – 2019.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Tallers d’arts visuals i digitals a l'Estruch!!!

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat.

Descripció:
L’Estruch ha volgut proposar una nova activitat per donar la possibilitat als alumnes de realitzar un taller d’arts visuals i digitals de la mà dels artistes residents a l’Estruch on estan preparant els seus projectes. És una activitat on els participants treballaran conjuntament amb l’artista per tal de crear una obra. Cada artista desenvoluparà amb els alumnes la disciplina en la qual està especialitzat.

Objectius:
- Mobilitzar l’estudiant i enriquir les seves experiències artístiques.
- Assistir a un taller amb un artista en residència a l’Estruch.
- Potenciar l’intercanvi entre l’alumnat i els artistes professionals.
- Donar a conèixer què es fa a l’Estruch.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència comunicativa, lingüística i audiovisual.


Hack and Day
 
A qui s'adreça:
Alumnes d'ESO,batxillerat i formació professional

Descripció:
Trobada d’art digital per apropar-se a les noves tecnologies i a l’Art Digital. El públic assistent pot experimentar, jugar i probar una sèrie de prototips i instal.lacions d’art digital en la seva propia pell com per exemple: robótica, mapping, visuals, etc

Desenvolupament:
Horari: 29 de maig de 2020, a les 12.30 h.
Durada: 1 sessió de 1h
Nombre d'alumnes: 60 per sessió
Lloc de realització: Sala 1
Cost: gratuït

Inscripció:


Investigant el llenguatge i les dinàmiques de poder

A qui s'adreça:  Alumnes de batxillerat

Descripció:
El taller, conduït per l’artista Giuliana Racco, va dirigit a alumnes de batxillerat. L’activitat aborda el concepte del llenguatge en la seva relació amb el poder i, concretament, l’ús de l’anglès en el món de l’art

Desenvolupament:
Horari: durant l’octubre, a concretar amb l’artista
Durada: 1 sessió de 3h
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: sala d’exposicions
Cost: gratuït
Observacions: les sessions s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Només es pot inscriure un curs per centre educatiu.

Inscripció:
ACTIVITAT TANCADA


Taller d’investigació audiovisual (We are not musicians)

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'ESO

Descripció:
Diego Suárez i Diego Íñiguez són dos reconeguts visualistes que normalment estan supeditats a treballar amb músics i les seves visuals han “d’acompanyar” la música. En aquesta ocasió treballaran per fer música a partir de les eines que ja coneixen bé: entorns visuals analògics i digitals.

Desenvolupament:
Horari: novembre a concretar amb l’artista
Durada: 1 sessió de 2h.
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: sala d’exposicions
Cost: gratuït
Observacions: les sessions s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Només es pot inscriure un curs per centre educatiu.

Inscripció:


Informació:
L'Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu
Persona de contacte: Salut Tarruell
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 717 25 71   
Consultar Web. Veure dossier activitats 2019-20

Organització: 
Regidoria de Cultura, l'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)